Следва

Новото музикално видео на Iron Man 2 e вече в бг ефира

30 метра е най-дългото любовно писмо за 2010 година

Не можеш да си представиш какво е да напишеш любовно писмо, a още по-малко да си неговия получател, нали...

Books преди 14 години

За поредна година издателство Кръгозор търси най-дългото любовно писмо на родна земя.
И всяко следващо бие рекорда на предишното.

30 метра дължина на листа с любовни обяснения е измерен във Велико Търново, заради което симпатичният град си заслужи приза „Романтична столица на България”.

Цялата церемония по измерване  и награждаване се случи на премиерата на книгата „Бленувам те. Любовни писма на знаменити българи”. Из 10 големи града на страната общата дължина на на всички любовни писма надхвърлила 110 метра, с което бе подобрен националния рекорд от миналата година, и то почти двойно.

В съревнованието между градовете победи Велико Търново с гигантско 30-метрово писмо, изпреварвайки романтичната столица от 2009 г. – град Бургас, чиито жители бяха изпратили свитък с 23.70 м, с което заеха второто място, следвани от читателите в Пловдив.



Рекордът стана факт, след като за втора година ИК „Кръгозор” организира кампания за писане на най-дълго любовно писмо и покани читателите да се включат, като впишат собственоръчно свои романтични послания, които се събираха във всички обекти на „Хеликон” в София и в страната.

Според екипа на търновската книжарница успехът на града се дължи най-вече на активното включване на ученици и студенти.



Г-жа Мира Петърчева от Американски колеж Аркус в града коментира: „Кампанията е страхотна, защото всичките ни ученици и преподаватели се включиха и писаха, а някои дори сътвориха собствени любовни поеми”.

Останалите градове, които участваха в рекорда, са София, Варна, Кюстендил, Русе, Благоевград, Стара Загора, Пловдив, Бургас и Шумен.

Писмата, създадени от техните жители, бяха публично измерени в присъствието на многобройни гости и журналисти, а резултатът оповести един от любимите гласове на БГ Радио – Гери Турийска. Най-дългото любовно писмо на България беше посветено на книгата „Бленувам те. Любовни писма на знаменити българи”, в която са събрани уникални документи от личната кореспонденция на родни политици, писатели, общественици и революционери.

Книгата „Бленувам те. Любовни писма на знаменити българи” ще намериш в книжарниците в цялата страна.

А ако пък страдаш от любовна мъка и искаш да я удавиш в стотина-двеста страници, виж специалната селекция на Вю София от десет емблематични заглавия, които трябва да прочетеш в подобно положение.
 

More Books