Следва

Петте нещa, които харесахме в модата през изминалата седмица

Първият ден от седмицата на модата в Ню Йорк не подсказа другата есен да е по-интересна от изминалата. Засега...

По-динамична от...

All fashion преди 14 години

Седмицата на модата в Ню Йорк стартира вчера и ще продължи до 18-ти този месец.

По-динамична от останалите, по-комерсиална, както винаги е била, тя стартира с ревютата на 11 дизайнери, част от които много млади и непознати отсам океана, друга част - доста популярни и емблeматични за "новата" вълна в американската мода - BCBG Max Azria (на снимката горе) и L.A.M.B на Гуен Стефани.

От показаното в този първи ден станаха ясни следните 2 неща:

1. Кризата е повлияла съзнанието, подсъзнанието и творческия ентусиазъм на всички намесени в модата и
2. Кончината на изключителния Маккуин измести фокуса на медийния интерес от живите не-класици, към мъртвите икони на стила.



От това, което беше видяно, най-силно впечатлиха нещата на Vena Cava заради почти филмовата женственост, многото дупчици, голи рамена, шапки, лачени обувки и оранжево на устните...



.... както и на Richard Chai Love заради смелото, но много носимо напластяване на катовете, между разнообразни, но много хармонични дрехи, изработени фино от обикновен памук, ламе, плътна коприна и вълна.



Изобщо не харесахме работата на модната къща на Гуен Стефани, защото ни изглежда силно заимствана от други колеги и защото твърде много прилича на нещо с идея да е комерсиално и с претенция да е артистично. Очаквахме повече, ще следим нататък.

В една друга колекция, не блестяща, но с акцентирани моменти, забелязахме известно плахо наобикаляне около вечните формули, с които не може да се сбърка - кожа, сексапил, и отново кожа.



Става въпрос за Chado Ralph Rucci, при когото най-вече отбелязваме интересните ръкавици, запазването в колекцията на високите кожени ботуши и силното решение рокля-расо, в която директно се влюбихме.



От показаното на 11-ти, никак не харесахме нещата на Cuhnie et ochs, защото от вампирската тема вече ни дойде малко в повече, и защото изобще не намерихме нещо, за което да се хванем.



Изпитахме и известно колебание, противно на обикновената ни яснота в позициите, относно ревюто на Jen Kao, защото дизайнерът ни потопи в размисъл.

Показаните костюмчета са чудесни съответно за тенис, плуване и джогинг, но за какво друго - никой не знае или поне не днес.

Утре - може би.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.