Следва

Цялото ревю Gucci Love Parade, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Стил урок на седмицата: Denim Guide с Calvin Klein Fall 2021

След любовта, устойчивостта, вярата и здравето - най-важни са ни дънките :)

All fashion преди 2 години

В това отношение сме класици (четете още: Classics, darling, или другото име на Calvin Klein Jeans Есен 2021) и имаме много високи стандарти: важно ни е денимът да е качествен и от етична компания като Calvin Klein, която създава моделите си от материи с нисък въглероден отпечатък и от рециклирани платове, денимът им е timeless, прелестно обгръщаща тялото, класически и многообразнен. Новата колекция на американския бранд, пионер в историята на денима, покрива всичките ни стандарти, след което остава само един въпрос - как? 

Как да носим най-хубавите дънки на пазара? Как да си изберем сред многото и всички модели? Как да преценим кой пасва на тялото ни? Как да се чувстваме добре в дънките си?

Отговаряме на всички тези въпроси в следния гид с подробен разбор на моделите дънки, видовете структура на тялото и хармонията между двете, защото нещо толкова добре направено, колкото Calvin Klein Jeans Fall 2021, трябва да се носи с нюх и самочувствие...

Модели дънки 

Специалисти сме по различните кройки и стилове дънки, налични в света... За целите на най-функционалния деним гид се съсредоточаваме върху 6-те най-често срещани модела дънки - Skinny, Straight, Wide Leg, Relaxed (Boyfriend), Bootcut и Flare. По-долу описваме с по няколко точки главното за всеки тип, което да ви помогнат да вземете точното решение за покупка на новите си любимци от колекцията на Calvin Klein...

Straight (прави)
- Изчистена линия - идеални за носене и през деня, и вечерта
- Прави и леко широки от талията до долната част
- Спокойно прилягат на ханша и бедрото
- Някои модели се набират красиво
- Страхотна алтернатива на тесните дънки

Skinny (прилепнали)
- Прегръщат тялото
- Прилягат плътно около ханша, бедрата и подгъва
- Силует на молив
- Еластични и разтегливи за удобство и ласкателно прилягане 

Boyfriend
- Отпуснати и удобни
- Прави в ханша и бедрото
- Торбеста кройка, която седи ниско на ханша
- Предлагат се и в тънък крой като алтернатива на класическия бойфренд стил

Flared (силует Чарлстон)
- Подобна кройка на boyfriend - тесни в ханша и бедрата
- По-широко изпъкват от коляното надолу
- Предлагат се в много къси и много дълги модели

Bootcut (с дължина над глезена)
- Напълно тесни в ханша и бедрата, разширяващи се под коляното
- Широки в подгъва

Wide (широки)
- По-свободно и удобно усещане в сравнение с всички други модели дънки
- Предлагат се в изцяло права кройка или от тясна към по-широка от коляното до глезена

Подходящият фит дънки според формата на тялото

Красотата идва с хармонията между дрехите и тялото, а не само от красотата и качеството на първите. Обещаваме, че независимо от формата на тялото ви, можете да изглеждате страхотно с дънки; всеки, който ви казва обратното, не ви е истински приятел. Естествено, изборът на идеални дънки си е чисто майсторство, затова трябва да знаем в подробности кои модели прилягат благоприятно на нашия тип тяло и ни карат да изглеждаме и да се чувстваме секси. Основните форми на тялото, които засягаме, са Пясъчен часовник, Обърнат триъгълник, Круша, Правоъгълник, Овал и Диамант.

Пясъчен часовник

Това е "перфектната" форма на тялото, стандартът на нашето време, което означава, че опциите тук са неограничени, когато става въпрос за избор на правилния чифт дънки. Ако имате фигура Пясъчен часовник, най-вероятно имате балансирано тяло с вертикална ориентация и добре дефинирана талия. Очертайте и подчертайте красивата си фигура с еластичен деним с прав крачол, висока талия и нежно разкроени стилове като Straight и Bootcut. Дънките с прави крачоли са избор №1 за вас, тъй като удължават силуета и са универсален вариант.

Триъгълник/Круша

Жените с крушовидна форма обикновено имат по-пълни бедра и пълно, закръглено дупе, често не много дълги крака. Панталоните с ниска талия са най-добрият вариант, когато става дума за повдигане на дупето и визуално "вдигане" на ханша. Ако не сте голям фен на дънките с low rise, тогава изберете модел с детайл на талията, тъй като това също ще облекчи проблемите с досадния процеп на кръста. Изберете Flared, за да балансирате сочността на бедрата и да дооформите силуета си, най-добре в тъмна деним гама, за да създадете илюзията за по-тънки крака и използвате аксесоари, за да привлечете вниманието към горната част на тялото.

Правоъгъник

Правоъгълната форма представлява балансирано тяло с вертикална форма, дълги крака, малко дупе и недефинирана талия. Известна още като "права" или "момчешка фигура", тази форма на тялото може да носи всякакви стилове на дънки. Тъй като сте стройни, основната ви стилова цел е да добавите извивка на тялото си, като създадете илюзия за тънка талия. Straight кройката (от ханша до коленете, с леко изпъкване на подгъва) и нежно разширените дънки са най-добрият ви вариант. За да създадете визуална идея за подчертана талия, носете красиви колани и средна талия.

Обърнат триъгълник

Ако вашето тяло е "триъгълно", най-вероятно имате тесни бедра с добре дефинирана талия, вертикална ориентация, дълги и пропорционално тънки крака. По същество искате да създадете илюзията за форма на тялото с пясъчен часовник, като балансирате долната и горната част на тялото. Имате редица възможности, когато става въпрос за избор на дънки - Wide Leg, Boyfriend и Flared са идеалните варианти. По-пълната линия на крачолите ще балансира формата ви и ще създаде извивки на правилните места.

Овал

Известна също като "Ябълка", талията на този телесен тип обикновено е заоблена и недефинирана, с широки ханш и плътна горна част на бедрата и или изпъкнало, или по-плоско дупе.  Най-добрите дънки, подходящи за овалната фигура са отново правите. Ако се чувствате несигурни заради по-широката си талия, изберете висока талия за покритие и подкрепа. Нежно разклещените дънки също са добър вариант за създаване на баланс в долната половина.

Диамант

Подобно на горното, диамантената форма на тялото има неопределена талия, кръгъл и висок корем, голямо или малко дупе. Основните ви цели, ако сте Диамант, трябва да са да създадете илюзията за по-дълга форма на тялото. Изберете същите стилове деним и дънки, които препоръчваме в миналия параграф.

Отправяме се към магазините на Calvin Klein (Paradise Center и Serdika Center) и намираме перфектния чифт дънки още днес...

More All fashion