Следва

Цялото ревю Gucci Love Parade, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Стил урок на седмицата: Denim Guide с Calvin Klein Fall 2021

След любовта, устойчивостта, вярата и здравето - най-важни са ни дънките :)

All fashion преди 2 години

В това отношение сме класици (четете още: Classics, darling, или другото име на Calvin Klein Jeans Есен 2021) и имаме много високи стандарти: важно ни е денимът да е качествен и от етична компания като Calvin Klein, която създава моделите си от материи с нисък въглероден отпечатък и от рециклирани платове, денимът им е timeless, прелестно обгръщаща тялото, класически и многообразнен. Новата колекция на американския бранд, пионер в историята на денима, покрива всичките ни стандарти, след което остава само един въпрос - как? 

Как да носим най-хубавите дънки на пазара? Как да си изберем сред многото и всички модели? Как да преценим кой пасва на тялото ни? Как да се чувстваме добре в дънките си?

Отговаряме на всички тези въпроси в следния гид с подробен разбор на моделите дънки, видовете структура на тялото и хармонията между двете, защото нещо толкова добре направено, колкото Calvin Klein Jeans Fall 2021, трябва да се носи с нюх и самочувствие...

Модели дънки 

Специалисти сме по различните кройки и стилове дънки, налични в света... За целите на най-функционалния деним гид се съсредоточаваме върху 6-те най-често срещани модела дънки - Skinny, Straight, Wide Leg, Relaxed (Boyfriend), Bootcut и Flare. По-долу описваме с по няколко точки главното за всеки тип, което да ви помогнат да вземете точното решение за покупка на новите си любимци от колекцията на Calvin Klein...

Straight (прави)
- Изчистена линия - идеални за носене и през деня, и вечерта
- Прави и леко широки от талията до долната част
- Спокойно прилягат на ханша и бедрото
- Някои модели се набират красиво
- Страхотна алтернатива на тесните дънки

Skinny (прилепнали)
- Прегръщат тялото
- Прилягат плътно около ханша, бедрата и подгъва
- Силует на молив
- Еластични и разтегливи за удобство и ласкателно прилягане 

Boyfriend
- Отпуснати и удобни
- Прави в ханша и бедрото
- Торбеста кройка, която седи ниско на ханша
- Предлагат се и в тънък крой като алтернатива на класическия бойфренд стил

Flared (силует Чарлстон)
- Подобна кройка на boyfriend - тесни в ханша и бедрата
- По-широко изпъкват от коляното надолу
- Предлагат се в много къси и много дълги модели

Bootcut (с дължина над глезена)
- Напълно тесни в ханша и бедрата, разширяващи се под коляното
- Широки в подгъва

Wide (широки)
- По-свободно и удобно усещане в сравнение с всички други модели дънки
- Предлагат се в изцяло права кройка или от тясна към по-широка от коляното до глезена

Подходящият фит дънки според формата на тялото

Красотата идва с хармонията между дрехите и тялото, а не само от красотата и качеството на първите. Обещаваме, че независимо от формата на тялото ви, можете да изглеждате страхотно с дънки; всеки, който ви казва обратното, не ви е истински приятел. Естествено, изборът на идеални дънки си е чисто майсторство, затова трябва да знаем в подробности кои модели прилягат благоприятно на нашия тип тяло и ни карат да изглеждаме и да се чувстваме секси. Основните форми на тялото, които засягаме, са Пясъчен часовник, Обърнат триъгълник, Круша, Правоъгълник, Овал и Диамант.

Пясъчен часовник

Това е "перфектната" форма на тялото, стандартът на нашето време, което означава, че опциите тук са неограничени, когато става въпрос за избор на правилния чифт дънки. Ако имате фигура Пясъчен часовник, най-вероятно имате балансирано тяло с вертикална ориентация и добре дефинирана талия. Очертайте и подчертайте красивата си фигура с еластичен деним с прав крачол, висока талия и нежно разкроени стилове като Straight и Bootcut. Дънките с прави крачоли са избор №1 за вас, тъй като удължават силуета и са универсален вариант.

Триъгълник/Круша

Жените с крушовидна форма обикновено имат по-пълни бедра и пълно, закръглено дупе, често не много дълги крака. Панталоните с ниска талия са най-добрият вариант, когато става дума за повдигане на дупето и визуално "вдигане" на ханша. Ако не сте голям фен на дънките с low rise, тогава изберете модел с детайл на талията, тъй като това също ще облекчи проблемите с досадния процеп на кръста. Изберете Flared, за да балансирате сочността на бедрата и да дооформите силуета си, най-добре в тъмна деним гама, за да създадете илюзията за по-тънки крака и използвате аксесоари, за да привлечете вниманието към горната част на тялото.

Правоъгъник

Правоъгълната форма представлява балансирано тяло с вертикална форма, дълги крака, малко дупе и недефинирана талия. Известна още като "права" или "момчешка фигура", тази форма на тялото може да носи всякакви стилове на дънки. Тъй като сте стройни, основната ви стилова цел е да добавите извивка на тялото си, като създадете илюзия за тънка талия. Straight кройката (от ханша до коленете, с леко изпъкване на подгъва) и нежно разширените дънки са най-добрият ви вариант. За да създадете визуална идея за подчертана талия, носете красиви колани и средна талия.

Обърнат триъгълник

Ако вашето тяло е "триъгълно", най-вероятно имате тесни бедра с добре дефинирана талия, вертикална ориентация, дълги и пропорционално тънки крака. По същество искате да създадете илюзията за форма на тялото с пясъчен часовник, като балансирате долната и горната част на тялото. Имате редица възможности, когато става въпрос за избор на дънки - Wide Leg, Boyfriend и Flared са идеалните варианти. По-пълната линия на крачолите ще балансира формата ви и ще създаде извивки на правилните места.

Овал

Известна също като "Ябълка", талията на този телесен тип обикновено е заоблена и недефинирана, с широки ханш и плътна горна част на бедрата и или изпъкнало, или по-плоско дупе.  Най-добрите дънки, подходящи за овалната фигура са отново правите. Ако се чувствате несигурни заради по-широката си талия, изберете висока талия за покритие и подкрепа. Нежно разклещените дънки също са добър вариант за създаване на баланс в долната половина.

Диамант

Подобно на горното, диамантената форма на тялото има неопределена талия, кръгъл и висок корем, голямо или малко дупе. Основните ви цели, ако сте Диамант, трябва да са да създадете илюзията за по-дълга форма на тялото. Изберете същите стилове деним и дънки, които препоръчваме в миналия параграф.

Отправяме се към магазините на Calvin Klein (Paradise Center и Serdika Center) и намираме перфектния чифт дънки още днес...

More All fashion

„Оригиналът“ на тесните дънки, Кейт Мос

All fashion преди 16 минути

От известно време плахо споменаваме, че тесните дънки май се завръщат, но така ли е наистина? Ако гледаме внимателно какво носят Бела Хадид и Жизел Бюндхен, както и какво показаха на подиума Miu Miu, по-скоро трендът е факт. В което ни убеждава и съвсем скорошната поява на Кейт Мос.