Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 08.11 - 14.11

Тилда Суинтън, кралице на бижутата, ЧРД 61!

5 ноември е рожденият ден на Тилда Суинтън, тоест на артистизма в женско тяло

Celebrities преди 2 години

Тилда е от онзи тип жени, които наричаме "хамелеони"; онзи тип актриси, които могат да разтреперят човек само с мръдване на кутрето или отместването на паднал кичур. В чест на рождения й ден комбинираме 1) възможността й да прави, носи и играе всичко и 2) възхитителната й природа, говорейки за изкуството да носи бижута - най-погалващия аксесоар от всички. Стилът й от тази гледна точка е майсторски клас на изкуството да правиш изявление. Всичко е повече за чувството, отколкото за лукса. Нейните бижута - най-често само едно добре подбрано парче, било то коктейлен пръстен или единична обеца - са също толкова еклектични, минималистични и съвременни, колкото дрехите, които облича.

Често изпълнени с остроумна нотка и винаги с известна безгрижност, всички те са част от офсетовото изпълнение на Суинтън и това, което я прави икона на модерния артистичен стил. Когато Джеръми О Харис я интервюира за Vogue по-рано тази година, актрисата казlа, че стилисти и сътрудници като Хайдер Акерман и Карл Лагерфелд имат също толкова ключова роля в живота й, колкото и режисьорите, с които работи постоянно, като Лука Гуаданино и Уес Андерсън. "Много съм благодарна, че срещнах редица наистина вдъхновени хора, които  работят в модата. Те ми станаха първо приятели, а след това и сътрудници“, казва тя. "Те са толкова важни за мен, колкото и режисьорите, писателите и художниците, с които работя."


Тилда Суинтън: "Нещата, които не знате за мен"


Тази лоялност се отнася и за отношенията й с бижутерите. Тя се среща с Делфина Делетрез на снимачната площадка на I Am Love (2009) и оттогава константно носи нейните сюрреалистични парчета на червения килим. "Нейната неземна красота е единствена по рода си, тя наистина е истински художник - знае как да трансформира всичко и да го пренесе някъде другаде, казва италианската майсторка на бижута, която създава поръчкови красоти за героите на филма. - Тилда има подход на хамелеон, но винаги остава вярна на визията и стила си.”

Суинтън носи бижутата на Делетрез, преди двете дори да се срещнат. Нейният партньор Сандро Коп й подарява пръстен Secret Hand, направен от две ръце - едната с черни диаманти, другата - с бели - които се отварят, разкривайки тайно послание. Любимото творение на Делетрез за Суинтън обаче е маншетът за Today Tomorrow, включващ диаманти и гигантски жълт морганит, който тя прави специално за участието на актрисата на филмовия фестивал във Венеция през 2018 г. На фона на алабастровия тен на Тилда "камъните изглеждат сякаш плуват по ръката й, създавайки фантастичен сюрреалистичен ефект“.

Други почитаеми марки сред бижутата на Тилда Суинтън са: Damiani - италианска марка, която тя носи на екрана в два филма на Гуаданино, както и на Червения килим; Repossi, майстори на съвременния минимализъм и, разбира се, Chanel. Кой би забравил нейната гигантска брошка-перо в Кан през 2019? Или единствената й обица Chanel, когато получи наградата Златен лъв за цялостен принос в киното на миналогодишния филмов фестивал във Венеция? Те доказват, че не количеството карати, които човек носи, е в основата на изумителен момент на Червения килим, а начинът, по който бижуто е носено и това, което казва то за личността. "Бижутата трябва да имат интуиция и емоция зад себе си, за да бъдат истински символ и да носят внушения“, казва бижутерът Марко Панконези, който създава обеците на Суинтън за фестивала в Маракеш през 2019 г. "Тилда е господарка на емоциите, особено като актриса: тя е смела.”


Тилда Суинтън с брошка Plume de Chanel на филмовия фестивал в Кан през 2019 г.

С обица Chanel във Венеция 2020г.

Надолу изброяваме най-добрите кино & red carpet моменти на Тилда Суинтън и бижутата й - истинско вълшебство, като правим опит да осмислим цялата тази красота, а по повода си припомняме и Love to Quote: 10 зареждащи цитата от Тилда Суинтън и Андрогинната чувственост на Тилда Суинтън.

"Орландо" (1992)

В ролята на елизабетински благородник, носещ масивни перлени обеци в духа на 18-ти век, бижутата на Суинтън в "Орландо", филмовата адаптация на Сали Потър на романа на Вирджиния Улф, са част от разкошния празник на визуалната история на киното.

Наградите Оскар, 2008 г

Суинтън печели Оскар за ролята си в "Майкъл Клейтън", носейки поразителна гривна с диаманти на Damiani и рокля на Lanvin.

"Аз съм любов" (2009)

В романтичната драма на Лука Гуаданино, бижутата на Суинтън, отново Damiani, са част от униформата, която тя носи като съпруга на италиански текстилен магнат.

Венецианският филмов фестивал, 2009 г

За премиерата на Capitalism: A Love Story, Тилда Суинтън носи колие от кехлибар на Lanvin и рокля-кимоно от колекция pre-fall 2009 на Албер Елбаз. Починалията по-рано тази година френски дизайнер е само един от любимите на актрисата творци, с които я свързва дълга и искрена любов. 

Филмовият фестивал Берлинале, 2010 г.

С коктейлен пръстен Pomellato (през същата годината тя става лице на италианската бижутерийна къща) и рокля на Haider Ackermann.

Critics’ Choice Awards, 2012

Отново коктейлен пръстен Pomellato, хармониращ с черното и бялото на ансамбъла Saint Laurent.

Наградите Златен глобус, 2012 г

Номинирана за ролята си в We Need To Talk About Kevin, Суинтън носи чифт гривни със сапфири и диаманти Fred Leighton от 40-те години на миналия век, съчетани със синьото на роклята Haider Ackermann.

Наградите SAG, 2012 г.

Архитектурна масивна гривна Fred Leighton, също от 1940-те, която се откроява на фона на роклята Lanvin в цвят слонова кост.

Филмовият фестивал в Кан, 2013 г.

С пръстен с диамант Tango от Pomellato и сет Haider Ackermann.

"Гранд Хотел Будапеща" (2014)

Суинтън играе ексцентричната 84-годишна вдовица мадам Д в комедийната драма на Уес Андерсън. Нейните бижута тук са в стил началото на 20-ти век и символизират едно безнадеждно вкопчване в миналото.

Филмовият фестивал Берлинале, 2014 г.

За премиерата на The Grand Budapest, Тилда носи пръстен Venus Flytrap, създаден за Schiaparelli от Maison Gripoix за колекцията Couture Spring 2014.

A Bigger Splash (2015)

Този филм "моделира" завръщането на Тилда Суинтън при Лука Гуаданино и към бижутата на Damiani. Един скулптурен сребърен пръстен и фин часовник, носени и сваляни през целия филм, придават сдържаната rock star елегантност.

Премиерата на "Доктор Стрейндж" в Лос Анджелис, 2016 г.

Минималистична диамантена обеца Repossi в комбинация с метална рокля Haider Ackermann.

Филмовият фестивал в Кан май, 2017 г.

Отново с бижута само на едното ухо - плаващи диаманти от Repossi.

Берлински филмов фестивал, 2018 г.

За премиерата на "Островът на кучетата“ на Уес Андерсън Суинтън носи брошка с лъв от Chanel от бяло злато и диаманти и костюм от колекцията Métiers d’art Paris-Hamburg 2017/18 на модната къща. 

Венецианският филмов фестивал, 2018 г.

Delfina Delettrez създава персонализирана жълта гривна от морганит и диаманти за роклята Haider Ackermann на Тилда Суинтън през 2018 г.

Премиера на Suspiria в Лос Анджелис, октомври 2018 г.

Друга креация на Делфина Делетрез, този път в съчетание с Schiaparelli Couture с ръчно направени копчета със скъпоценни камъни.

Премиерата на Suspiria в Обединеното кралство през октомври 2018 г.

На Лондонския филмов фестивал Суинтън носи обеците Fishing for Compliments на Делфина Делетрез с пръстен Triple Diamonds, облечена в костюм Maison Margiela.

Наградите Independent Spirit, 2019г.

Синият емайл на златно-диамантения пръстен Duchess на Solange Azagury-Partridge, блестящ в хармония с маникюра на актрисата.

Филмовият фестивал в Кан, 2019

За премиерата на Parasite, Суинтън носи огромната диамантена брошка Plume de Chanel.

Международният филмов фестивал в Маракеш, 2019

С обеци Constellation, дело на младия дизайнер Марко Панконези, собственик на свой бранд от същата година. 

Венецианският филмов фестивал през 2020 г.

За да приеме наградата "Златен лъв" за цялостен принос на 77-ия международен филмов фестивал във Венеция, Суинтън носи отново една-единствена диамантена обица. Разбира се, Chanel.

Венецианският филмов фестивал, 2020 г.

За премиерата на La Voz Humana на Педро Алмодовар Тилда Суинтън съчетава златно-кварцов пръстен Chanel Sous Le Signe du Lion със златна маска James Merry.

Филмовият фестивал в Кан, 2021

И тази година Суинтън съчетава тоалета си в Кан с изящни бижута на Chanel, включително дълъг пръстен с диамант Plume de Chanel. Четете още: Нищо по-сладко от Тимъти Шаламе и Тилда Суинтън в Кан!

More from View Sofia

Миналото: Барбара Уолтърс и розовият Шанел - историята на едно силно политическо послание

Celebrities преди 1 година

Барбара Уолтърс е звезда на американската журналистика, автор на изключителни интервюта. Считана за една от най-уважаваните и влиятелни журналисти, над пет десетилетия тя е голяма сила в областта, независимо дали говори със световни лидери или с известни личности. Мисис Уолтърс почина на 31 декември 2022г., затова решихме да си припомним една легендарна нейна история от далечната 1989г., която остава във времето

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 20 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.