Следва

"Какво да направя? Да спра да остарявам? Или направо да изчезна?”: Сара Джесика Паркър отговори на хейта

Брак по италиански или красивата сватба на Джакомо Мисони и Силвия Тораса в Пулия с куп идеи, за на който му предстои

Той оглавява Missoni, тя е красивата му любима. Споделяме един празник на любовта, верността и красотата от долината Итрия 

Celebrities преди 2 години

Без какво не може да се проведе сватба? Без любов, разбира се. В преобладаващото мнозинство от случаите е така. Но има младоженци, които изглежда се обичат повече от другите. Като например Силвия Тораса и Джакомо Мисони - супер красива двойка.. Въпреки че няма устройство, което да измерва силата на чувствата, те могат да бъдат наречени истински сродни души. Семействата им са добри приятели и двамата се познават от детинство. В един момент се загубват от поглед, но след години се срещат отново. И тогава пробягва искрата.
Предложението за брак е направено в Пулия, където по-късно се състои и самото тържество. Събитието е отлагано няколко пъти, но на 18 септември 2021 г. най-накрая мечтата се сбъдна. 


Светилището на Мадона д'Иберния в Чистернино

Силвия и Джакомо са решени да устроят истински празник и определено от видяното твърдим, че им се е получило. Вместо класическата вечеря-репетиция (традиция, която също като Хелоуин пристига в Италия от Щатите и е вечеря, организирана в навечерието на сватбата), двойката организира състезание с картинг с истинско награждаване на победителите и специално ушити за целта черно-бели състезателни костюми.

Сватбената церемония, организирана от агенция за събития Ottone Weddings, е проведена в Светилището на Мадона д'Иберния в Чистернино. Това е малка, живописна църква от 12-ти век, заобиколена от вековни маслинови дървета. Всеки, който е бил в долината Итрия, може да си представи красотата на това кътче. Но мястото оживява още повече с пристигането на булката. Излизането на Силвия е придружено от дъга и две хиляди снежнобяли хартиени пеперуди, които гостите хвърлят вместо ориз. Друга приятна изненада е неочакваното изпълнение на певеца Ал Бано - на изхода от църквата той пее истинска музикална молитва за младоженците и гостите - легендарната си песен Felicità и Ave Maria от Шарл Франсоа Гуно.

Вече усещате, че ви се доженва, нали? Това не е всичко. Въпреки величието на събитието, празникът е изпълнен с атмосферата на топло семейно събиране. Вечерната част се провежда в легендарния Torre Coccaro Masseria във Фазано, като танците започват с истински фолклорен празник на площада - с акробати, кокили и шатри с типични за Апулия гастрономически деликатеси: прясна моцарела, орекиета и други италиански ястия.

Массерия Torre Coccaro в Фазано

Любимите цветя на булката също са в мизансцена - полски и изсушени растения са щедро окачени над дългите маси, всяка от които е наречена на ароматно растение, характерно за градините на Пулия: лаврово дърво, мащерка, розмарин, чили, градински чай. 

Вместо картички с имена на масите има фигурки във формата на труло (традиционна къща с коничен покрив в Пулия), които гостите да си вземат за спомен от тържеството, а вместо бонбониери - традиционна пулийска керамична украса "пумо" във формата на пъпка от цвете. Отделно, бащата на булката, Роберто Тораса, подарява на двойката кутия „исторически“ бонбони Mental с инициалите на младоженците и датата на сватбата. Mental Fassi е сладкарска компания, собственост на семейство Torassa, която съществува от десетилетия. 


Силвия с баща си Роберто Тораса

Неделният брънч е в курорта Tenuta del Lauro в Локоротондо, собственост на майката на Джакомо - Таня. 


Сильвия и Джакомо в Citroën Méhari

Силвия, подобно на Джакомо, работи за модна къща Missoni, една от най-важните местни модни марки в Италия. Съответно съпрузите избират тоалети, отдаващи почит на тази привилегия. Младоженецът е с костюм от миланското ателие Sartoria Lazzarin, което го ушива от плат Missoni. Елечетата на шаферите са изработени от същия плат.


Младоженецът Джакомо и неговите приятели

На вечерята, Джакомо е в модерен смокинг в цвят шампанско със златни и сребърни нишки от ламе. Роклята на булката от своя страна се различава от традиционните булчински рокли. Активна и свободолюбива Силвия се обръща към своя приятел и моден дизайнер Алберто Калири, който проектира рокля, изработена по скица в ателие в Торино. Изборът на булката  отразява нейното вътрешно аз: рокля от слонова кост от дантела с голи рамене и деликатен отвор на корема - перфектно тонизиран, между дрегото. .


Дизайн на сватбена рокля от Алберто Калири

Банданата е свързващата нишка в цялото облекло. По-традиционен вид й придава воалът, пуснат свободно па раменете. Дългите обемни ръкави кореспондират отлично с разкроената пола, омекотена от фини джобове. За вечеря булката избра дълга рокля с напълно отворен гръб - белият тоалет със сребрист нюанс и плоски прозрачни пайети от Missoni е създаден по специална поръчка.

Образът на Силвия допълват две бижута: годежен пръстен и висулки с перли и диаманти от свекървата Таня, която от своя страна ги получава като сватбен подарък от бащата на Джакомо, Виторио Мисони. Гримът на булката е комбинация от бронзово опушени очи и матово червило в цвят капучино - идеалното допълнение към всичко изброено по-горе.

Що се отнася до шаферките, съпрузите мислят и за тях: роклите са Missoni, ушити по поръчка от тъкани, перфектно хармонираще на цветовете на природата и небето.


Силвия и шаферки в рокли Missoni

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 13 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.