Следва

Еклектичен понеделник

Петте нещa, които харесахме в модата през изминалата седмица

Направо се влюбихме във фотосесията на Саша Пивоварова за февруарския брой на списанието Interview...

All fashion преди 14 години

1. Саша Пивоварова във февруарския брой на списанието Interview

Направо се влюбихме във фотосесията на Саша Пивоварова за февруарския брой на списанието Interview.

Oт снимките на Крег МакДийн сме очаровани - от цветовете, хаоса, Саша, дрехите (част от които са от пролетната колекция на Balenciaga), свежестта и пролетта, която лъха от тях.

Просто фантастична!

2. Изказването на Скот Шуман по случай съдбата на модната къща на Alexader McQueen.

Въпреки че есенната колекция на лейбъла е била напълно завършена преди смъртта на дизайнера, все още никой не знае какво ще се случи с нея, но по-неясен остава въпросът със съдбата на марката като цяло.

Кой ще поеме лейбъла, трябва ли някой да го прави?! В тази връзка стрийт стайл фотографът Скот Шуман публикува мнение в блога си TheSartoriaList, че Gucci са инвестирали милиони в компанията, но не вярва, че е възможно някой да запази духа на Mcqueen жив. “Той беше толкова уникален, че неговият заместник никога няма да успее да излезе от сянката му.” С това сме съгласни напълно.

3. Кожени рокли през есента



Като че ли кожата се превърна в основна тема на есента или поне що се отнася до модната седмица в Ню Йорк.

Но разликата с миналата есен е, че тази кожата преобладава в роклите, които учудващо изглеждат сладки и женствени. Видяхме ги при Altuzarra в черно, а при Frank Tell и Jeremy Laing в бледо жълто до червено.

Кожени рокли показаха още и Adam, Alexander Wang, Cushnie et Ochs, Cynthia Steffe, Jen Kao, както и при Ports 1961. Така че задължително се сдобий с една за есен-зима 2010. Подробности за седмицата на модата в Ню Йорк чети при нас...

4. Jason Wu есен-зима 2010



Колекцията на младия дизайнер и любимец на Мишел Обама, Jason Wu, отнесе доста критики след като бе показана по време на седмицата на модата в Ню Йорк.

Някой нарекоха колекцията странна, други непостоянна, но може би просто всички очакваха от него прекалено много.

На нас ни хареса, защото имаше цвят, от който като че ли повечето дизайнери се опитват да ни лишат през есента, а и коктейлните рокли бяха повече от приказни.

5. Аня Рубик за лице на корейския лейбъл ab.f.z



В последната кампания на корейския лейбъл ab.f.z за пролет-лято 2010, снимана от фотографа Теш, се появява не кой да е, а Аня Рубик. Снимана на обикновен зеленикав фон, Аня пак може да ти спре дъха, дори и в casual стил.
 

More All fashion