“Страх”, българското предложение за “Оскар”, тръгва по кината

“Страх”, българското предложение за “Оскар”, тръгва по кината

От 19 ноември лентата на режисьора Ивайло Христов ще може да бъде видяна от българската публика

“Страх” е красиво заснет филм, провокативен, изпълнен с поразителни моменти и многопластов хумор. Лентата е черно-бяла - визуално решение, превърнало се в запазена марка на режисьора Ивайло Христов. До момента, продукцията успя да спечели голямата награда на Международния филмов фестивал „Черни нощи“ в Талин и голямата награда на фестивала „Златна роза” във Варна. Освен споменатите отличия, филмът е и българското предложение за наградите “Оскар”.

Историята е брилянтно съчетание между драма и комедия, която ни отвежда на българската граница, където е разбит нов канал на бежанци, пристигащи от Турция. Фабулата се разгръща около съкратена учителка, която помага на чернокож бежанец, в малко погранично село, който внася драматичен обрат в живота ѝ.

Светлана Янчева и Майкъл Флеминг изпълняват двете главни роли в „Страх“. Светлана Янчева е добре позната на българската публика от множеството театрални и филмови роли, а музикантът Майкъл Флеминг прави дебютна роля в киното.

Екипът работил по реализацията на “Страх” е добре познат на зрителите, тъй като голяма част от него стои зад “Каръци”, предходната успешна лента на режисьора Ивайло Христов. Оператор е Емил Христов, композитор е Кирил Дончев, а продуцент е Асен Владимиров.

Освен в България, филмът е купен за разпространение в Израел и САЩ, което е феноменален успех за български филм.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.