Следва

Сватбата на Айви Гети - така се омъжват красивите милиардерки

Етерични масла за пари, късмет и просперитет - кои са и как да ги използваме умно

Доказано - смислената употреба на ароматните масла, съобразена елегантно с фън шуй със сигурност ще ни донесе късмет!

Health преди 2 години

Номерът е да избирим онези специфични етерични масла, които целенасочено носят успех и пари. Етеричното масло е чистата същност на растението - неговата жизнена сила, неговото чи - извлечено и дестилирано в ароматен концентрат, отличаващ се с искряща, често и зареждаща миризма. Прилагането на етерични масла според фън шуй в жизнената ни среда е пряк път към подобряване - и примамване - на положителното чи и късмета в живота ни.

Как да увеличим максимално енергията на късмета с етерични масла? Можем да използваме работещите за нас аромати навсякъде, като, разбира се, е задължително да вземем предвид характеристиките на растението/маслото, като например описаните в Илюстрованата енциклопедия на етеричните масла. Да максимизираме тяхното въздействие и късмета, който ще привлекат около нас, зависи от това да съобразим спецификата на всяка есенция със съответната област на т.нар. багуа или енергийната карта на фън шуй.

Етерични масла за привличане на пари (сектор на богатството)

Лимонена трева за пари;
Бергамот за привличане на късмет, който от своя страна носи пари;
Божур за просперитет в бизнеса;
Тамян за изобилие и материални придобивки;
Джинджифил за стимулиране на просперитета;
Кипарис за издръжливост и постоянство.

Масло от мента или хвойна (сектор на славата и репутацията)

Увеличете славата и репутацията с мента за ментална стимулация, привличане на богатство и награди и подобрена комуникация. Използвайте хвойна за привличане на почести и слава.

Етерични масла за напредък в кариерата 

Розмарин, който помага на паметта, концентрацията и фокуса върху работата;
Мента за ментална стимулация, облекчаване на умората и ясна комуникация;
Лимонена трева за повишаване на чи и прочистване на енергията в домашния офис;
Тамян за по-ясен и стратегически фокус;
Джинджифил за допълнителна енергия.

Аромати за спокойствие и споделеност в сферата на взаимоотношенията

Станете магнит за хармонични взаимоотношения, като разнесете еуфоричния аромат на жасмин в дома и конкретно в спалнята. По същия начин, опитайте да впрегнете за късмет във връзката ви и тези аромати:  

Иланг-иланг - доказан афродизиак;
Портокалов цвят, ако се стремите към предложение за брак;
Тубероза за чувственост, романтика и спокойствие;
Роза, парфюмът на Венера, за страстна романтика;

Етерични масла за повече пътувания и повече полезни хора в живота ни 

Зоната за пътуване и полезни хора в дома ви е мястото за успокояващи, изчистващи и енергизиращи етерични масла като лавандула, бор и лимон- Всъщност всички цитрусови аромати, включително грейпфрут, портокал и мандарина, активират пътуванията, чи и късмета, свързан с него. 

Обогатете сектора на знанието с Розмарин

Увеличете знанията (и себепознанието), когато напълните тази област на багуа с розмарин, за да освежите ума и да подобрите паметта и концентрацията. Опитайте също лавандула за по-силна интуиция и смелост. Ментата е за умствена стимулация. Тамянът може да внуши позитивност и мощна вяра в себе си.

Стимулирайте зоната на здравето със следните успокояващи и енергизиращи масла

Лайка за облекчаване на напрежението, премахване на стреса и насърчаване на спокоен сън;
Евкалипт за подпомагане на дълбокото диафрагмено дишане и охлаждане на прегрелите ум или тяло;
Мащерка за допълнителна енергия и смелост;
Лимонена трева за пречистване;
Лимон за дълголетие и общо благосъстояние.

Цветните етерични масла подпомагат творчествота и отношенията с децата

Подобрете креативността и детското си самосъзнание с релаксиращия аромат на лавандула, за да прогоните стреса и да развихрите въображението. Гарденията добавя нотка на сладост и защита и насърчава хармонията; сандаловото дърво повдига настроението и се бори с депресията. Пачули е много заземяващ и успокояващ, и оптимизира чистото, детско щастие.

Укрепване на семейния сектор с босилек

Укрепването на семейните връзки е напълно постожимо с есенцията от сладък босилек, охлаждаща билка, която облекчава раздразнителността, намалява напрежението и възстановява добрата, блага природа. Преобразете късмета си в семейния сектор, като добавите и тези масла: 

Вербена - идеално средство за разхлабване хватката на старата карма и насърчаване на ново начало;
Мандарината повдига унилия дух;
Лавандулата е просто добра за всичко - намалява стреса и носи добра вибрация на всички;
Момината сълза придава вътрешен мир и душевен комфорт.

Как да използваме етеричните масла за целите на фън шуй, като отчитаме съответните им предимства  

1. Използвайте дифузер
Най-простият начин да освободите подходящия аромат в ареала на вашия дом е с ултразвуков дифузер. Напълнете контейнера с чиста вода, добавете маслото - обикновено около 8 до 10 капки - включете машината, останалото става автоматично. Дифузерът за чаена свещ не използва електричество, но ако водата се изпари поради невнимание, остатъците от масло се превръщат в лепкава каша. 

1.1. Изберете тръстиков дифузер
Маслените тръстикови дифузери представляват буркани с тръстика от ратан, които държат разтвора на етеричното масло - обикновено бадемово - с добавен алкохол. Течността се движи нагоре по тръстиката и се освобождава във въздуха. Малкият буркан разпръсква около 25 до 30 капки масло, така че експериментирайте, за да видите колко ефективен е ароматът и колко бързо системата използва етерично масло. 

2. Използвайте свещи, за да освободите маслени аромати
Свещите, направени от масла, също освобождават ароматите. Но като бонус се отделя и дим, ето защо е най-добре да имате чист пчелен восък или соеви свещи, в които са вложени чисти етерични масла. Не използвайте свещи със синтетични аромати.

3. Мист във въздуха
Разпръскването на аромат в дадена зона е бързо решение, лесно за изпълнение. Ароматът няма да издържи дълго, но можете да добавите етерично масло (няколко капки) към напълнена с вода спрей бутилка и да разпръснете. Добавете още масло, ако ароматът е твърде слаб. Добавете няколко капки етерично масло във ваната, за да се потопите в аромата и да го разпръснете из цялата баня. 

4. Втрийте в декоративен елемент
Намазването е друг вариант, но внимавайте да не оцветите нещо ценно с маслата. „Втрийте" в гладък камък, олтарна статуя или кристал, като нанесете маслото с пръсти. Капнете капка или две масло върху копринена кърпа и покрийте абажур. Платът не трябва да докосва крушката, но ще пусне аромат, когато лампата е включена. Без топлина, която да освобождава аромата, или среда, която да разпръсква маслото във въздуха, нанесеният аромат ще бъде много лек. Това не е толкова ефективно, колкото дифузера. 

5. Носете го върху себе си
Нанесете чисто етерично масло на китките си като парфюм. Комбинирайте маслото с мек носител, като кокосово масло или масло от гроздови семки, преди да го нанесете върху тялото си. (Опитайте около 3 капки етерично масло на чаена лъжичка базово масло). Кожата ви ще абсорбира маслото, така че трябва да тествате мъничко върху предмишницата си за нежелани реакции или чувствителност, преди да го намажете върху китки, слепоочие или шия. Не поставяйте чисти етерични масла върху кожата, защото може да предизвикате нежелана реакция.

Интелигентен, интелигентен избор на аромат!

Ароматната колекция от химикали, която се представя за етерично масло, може да не носи никакви ползи. Даже е възможно да бъде вредна. Потърсете 100 процента чисти, без никакви  синтетични добавки или разредители естествени масла, произведени от органични източници и от реномирани доставчици. Маслата, идентични с природните аромати, са синтетика - по-евтини от традиционно скъпите истински есенции, но предлагащи само аромат, а не есенция. Бъдете готови да платите повече за истински етерични масла с терапевтично качество - струва, но се струва.  

Етеричните масла също могат да представляват сериозна опасност, така че уважавайте тяхната сила, както и техните възможности. Не поглъщайте етерични масла без указания от медицински специалист. Те са изключително мощни и някои могат да бъдат отровни, когато се приемат вътрешно. 

Заключете маслата си там, където децата и домашните любимци не могат да ги достигнат.

Бъдете внимателни при нанасянето им върху кожата - никога не нанасяйте масла директно без да са смесени и се консултирайте със специалист, преди да ги използвате локално.

Бременността и някои медицински състояния означават, че поне някои масла могат да бъдат забранени, дори когато са само разпръснати.

Етеричните масла са дестилирана, компресирана жизнена сила, с която трябва да се работи внимателно.

Етеричните масла са част от традиционните лечебни терапии в продължение на почти 6000 години. Растителните есенции са успокояващи, ободряващи, заземяващи, релаксиращи, вдъхновяващи, приятни и почистващи. Всички тези качества са в съответствие с целите на фън шуй - да балансира енергията в околната среда и да създаде условия за положително чи, личен растеж, просперитет, здравословно разположение на духа, физическо здраве и духовен прогрес. Етеричните масла могат да се използват за усилване и изменение на потока от чи в личните и обществените ви пространства и да поканят мощна доза късмет в живота ви. Използвайте ги, ще усетите силата им почти веднага. Просто го правете интелигентно и последователно, с нужната доза респект и търпение. 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.