Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 15.11 - 21.11

Сватбата на Айви Гети - така се омъжват красивите милиардерки

Художничката и модел Айви Лав Гети, правнучка на Джей Пол Гети и една от наследничките на милиардерско състояние, се омъжи за фотографа Тобиас Александър Енгел

Celebrities преди 2 години

Сватбената церемония бе ръководена от председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси в кметството на Сан Франциско, а самото тържество продължи няколко дни. Айви повери сватбения си образ в ръцете на легендарния дизайнер Джон Галиано, който проектира две луксозни рокли за булката. На сватбата присъстваха 450 гости, сред които и актрисата Аня Тейлър-Джой, известна с ролята си на блестяща шахматистка в телевизионния сериал The Queen's Gambit, като една от шаферките. Следват блестящите подробности около сватбата на Айви Гети.


Сватбата на Айви Гети и Тобиас Енгел

Любопитно е, че булката и младоженецът първо се запознават чрез роднини, но едва по-късно, когато и тя, и той, са на Седмицата на модата в Париж, припламва нещо: „Видях един готин мъж, който снима събитието и мен. Приближих се и започнахме разговор. Скоро установихме, че сме се срещали и преди, около година по-рано“, спомня си Айви.

Двамата красиви млади хора започват да излизат и да пътуват често заедно. При едно от задграничните им пътувания Тоби моли Айви да се омъжи за него. „След като присъствахме на бала на УНИЦЕФ, отидохме до Капри за три дни“, разказва Айви. „Обикновено аз избирам местата за вечеря, но този път Тоби настоя за определен ресторант. Не подозирах нищо, но когато пристигнахме на мястото, си помислих: „Уау, изглежда, че тук има някакъв план." Имахме маса с поглед над целия остров, доста отдалечена от останалата част от ресторанта. Сервитьорката дойде, ние поръчахме, а когато слънцето започна да залязва, излязохме навън да снимаме залеза. Тоби включи таймера на своя iPhone и падна на едно коляно. Таймерът се включи в идеалния момент, благодарение на което имаме най-страхотната снимка на света."

Тоби придружава предложението си за брак с годежен пръстен от жълто злато и сапфир, силно напомнящ известното бижу на принцеса Даяна. Около централния камък са монтирани диаманти от огърлица, подарена на Айви от баба й, докато е още тийнейджърка. „Това е най-уникалното бижу и означава толкова много за мен. Неволно се усмихвам всеки път, когато погледна ръката си и го видя!", казва Гети.

Двойката не започва веднага да планира тържеството поради пандемията - и двамата искат приятелите и семейството им да празнуват с тях, особено след като булката губи през 2020 г. любимата си баба Ан - известен интериорен дизайнер и филантроп, която я отглежда, и баща си Джон Гилбърт Гети. „Исках да направим сватбата в нашата къща, за да почета паметта й. Баба ми направи интериора на всяка стая в тази къща, което ме кара да се чувствам така, сякаш и сега е до мен. Гледам стаите и всеки път виждам нещо, което ми напомня за нея. Нейното присъствие се усеща навсякъде в тази къща, а темата на цялата ми сватба са домът и баба ми“, казва Айви.


Коя е Айви Гети, наследницата на 5 милиарда, решена да не позволи на мрака да я погълне


Тържествата започват с British Invasion Mod Party в Palais des Beaux-Arts в Сан Франциско в четвъртък вечер. Вдъхновението идва от научнофантастичния филм от 1968 г. "Барбарела", режисиран от Жан-Клод Форест. На организаторите им отнема седем дни, за да преосмислят това, което обикновено изглежда като самолетен хангар в пълнокръвен нощен клуб с лъскави сребърни стени. „От предния ден знаех, че стените ще са сребърни, но не знаех нищо друго“, признава Гети.

Гостите пристигат на събитието с къси лъскави тоалети, ботуши и обемни прически в духа на времето. След като техните QR кодове са проверени, шоуто на танцьорите започва, а Марк Ронсън и рок групата Earth Wind & Fire отговарят за музиката. Вечерта Айви сменя три визии, стилизирани от Кари Голдбърг. Винтидж рокля с диамантени обеци от Емануел Унгаро, тоалет на Емилио Пучи (в съчетание с обувки D'Accori) и накрая, невероятна винтидж рокля на Норман Норел.

На следващия ден гостите се присъединяват към двойката за пикник в дървена хижа с изглед към града. Пеперудите имат специално значение за Айви, поради което са навсякъде. Булката се появява в архивна черна дантелена рокля с отворен гръб от колекцията на Alexander McQueen Pre-Fall 2016, която включва десетки ръчно бродирани пеперуди, чиито крила пърхат при движението на тялото. Айви допълва визията със сандали на платформа от Christian Louboutin, антични обеци Stephen Russell, слънчеви очила Chloe и смел клъч Romeo and Juliet от Olympia Le Tan.

Същата вечер булката и младоженецът правят репетиция на церемонията в кметството, последвана от интимна вечеря в ресторант Quince. Айви носи рокля с пайети в нюансите на фуксия, черно и бяло, обеци Material Good и обувки на ток от Amina Muaddi.

Самият сватбен ден започва с пижамено парти. За тоалетите на шаферките отговаря Джон Галиано. „Обикновено не шия такива рокли, защото самите сватбени рокли отнемат много време и енергия. Но тъй като бях толкова очарован от Айви и нейните истории за тези жени, с които е израснала - шаферките й - направих изключение. Преди да разбера, броят на шаферките беше достигнал четиринадесет! И всички тези момичета са от поколение Z. Години преди това съм обличал техните майки и лели!", споделя дизайнерът.


Айви Гети и дядо си Гордън Гети

Последните приготовления се състоят в мезонета на хотел Феърмонт: Айви пристига там с братовчедка си Ванеса Уайбел и актрисата Аня Тейлър-Джой. Гети преминава пътя до олтара в рокля, проектирана от Джон Галиано за Maison Margiela Haute Couture. Сватбената рокля на булката е украсена с парчета огледала, оформени във флорални мотиви. Създадени в сътрудничество с Джон Галиано, обувките на Christian Louboutin допълват визията на Айви, заедно с бижута, заимствани от колекцията на нейната баба. „Айви изглеждаше невероятно във всички онези парченца огледало, които звънтяха, докато се изкачваше по стъпалата, и в сватбен воал, избродиран с всички онези символи, които имат специално значение за нея и представляват хората, които обича в живота си. Джон беше замесен във всички аспекти на това как ще изглежда партито, булката, шаферките, беше невероятно", разказват свидетели на събитито и подготовката за него. 

Влюбените разменят клетвите си, след което кумът Фредерик Тролър, придружен от любимото куче на Айви, Чихуахуа Блу, вади халките. Булката и младоженецът се целуват толкова силно, че короната на Гети пада. Queue Myra, певицата, известна с хита си от The Princess Diaries, започва да пее Miracles Happen от балкона и сватбеното тържество, ръководено от Аня Тейлър-Джой, избухва в танци. „Това е всичко, за което съм мечтала. Невероятно е, когато се случи нещо толкова вълшебно, защото не си си представял, че е възможно наистина да се случи“, признава щастливата Айви. Но, чудесата са за това, да се случват.  

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 11 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.