Следва

От Париж с любов: нежната есен на одеския Apartment 13

Матю Блази е новият креативен директор на Bottega Veneta

Въпросът кой ще наследи гениалния Даниел Лий в Bottega Veneta не стоя дълго без отговор. Матю Блази е човекът!

All fashion преди 2 години

След неочакваното напускане на творческия директор Даниел Лий, за което се разбра миналата седмица, Блази, който дълго време беше дясната ръка на Лий в Bottega Veneta, заема първостепенната длъжност в бранда (четете още: 10-те, с които ще запомним Bottega Veneta на Даниел Лий). 

В списъка с достижения на 37-годишния парижки дизайнер отбелязваме работата му за Raf Simons, Maison Martin Magiela и Céline. Преди да стане най-приближеният до Даниел Лий човек в Bottega Veneta в качеството си на директор по дизайна през 2020 година, Блази сътрудничи на Раф Симънс в Calvin Klein като вицепрезидент по дизайна на дамската и мъжка колекции от 2016 до 2019 година. Блази ще представи първата си колекция за Bottega Veneta през февруари 2022-ра. 

Генералният директор на Bottega Veneta Лео Ронгоне охарактеризира Матю като "необикновено талантлив" и добави: "Назначението на мосю Блази ще затвърди актуалността на нашата марка в съвременния свят, ускорявайки развитието й и едновременно съхранявайки ценностите, залегнали в основата на Bottega Veneta". 

Пожелаваме успех!

 

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 14 часа

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 14 часа

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 1 ден

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.