Следва

От Париж с любов: нежната есен на одеския Apartment 13

Матю Блази е новият креативен директор на Bottega Veneta

Въпросът кой ще наследи гениалния Даниел Лий в Bottega Veneta не стоя дълго без отговор. Матю Блази е човекът!

All fashion преди 2 години

След неочакваното напускане на творческия директор Даниел Лий, за което се разбра миналата седмица, Блази, който дълго време беше дясната ръка на Лий в Bottega Veneta, заема първостепенната длъжност в бранда (четете още: 10-те, с които ще запомним Bottega Veneta на Даниел Лий). 

В списъка с достижения на 37-годишния парижки дизайнер отбелязваме работата му за Raf Simons, Maison Martin Magiela и Céline. Преди да стане най-приближеният до Даниел Лий човек в Bottega Veneta в качеството си на директор по дизайна през 2020 година, Блази сътрудничи на Раф Симънс в Calvin Klein като вицепрезидент по дизайна на дамската и мъжка колекции от 2016 до 2019 година. Блази ще представи първата си колекция за Bottega Veneta през февруари 2022-ра. 

Генералният директор на Bottega Veneta Лео Ронгоне охарактеризира Матю като "необикновено талантлив" и добави: "Назначението на мосю Блази ще затвърди актуалността на нашата марка в съвременния свят, ускорявайки развитието й и едновременно съхранявайки ценностите, залегнали в основата на Bottega Veneta". 

Пожелаваме успех!

 

More All fashion