Следва

Тези универсални обувки и тази страхотна жена - Лейди Гага х 3 в Ню Йорк

Президентският дебат: Радев – Герджиков по БНТ в четвъртък

Претендентите за държавен глава с единствения си дебат в национален ефир. Гледайте специалното студио „Президентският дебат: Радев - Герджиков“ на живо в четвъртък, от 20:00 ч., по БНТ 1 и БНТ 4

All About Life преди 2 години

В четвъртък (18 ноември), от 20:00 ч., Българската национална телевизия ще организира и излъчи единствения дебат между кандидатите за президент на България. Водещ на специалното студио „Президентският дебат: Радев - Герджиков“ ще е Аделина Радева. Дебатът ще се излъчи на живо в ефира на БНТ 1 и БНТ 4.

Обществената телевизия ще е единствената медия, в която Румен Радев и Анастас Герджиков ще дебатират за първи път и на живо преди избора на българските граждани в неделя. Дебатите ще обхващат важните за обществото теми, в които основна роля играе президентската институция, както и политики, виждания и ценности на кандидатите. Централната емисия новини „По света и у нас” ще бъде излъчена веднага след приключването на дебата.

„Благодарим за доверието, което кандидатите за президент ни оказаха, приемайки поканата да организираме и излъчим единствения им дебат в национален ефир. Възможността българските граждани да чуят посланията им от студиото на БНТ е признание, че изпълняваме обществената си мисия, гарантирайки обективност и най-високо ниво на журналистическа етика и професионализъм.“, казва Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания“ в БНТ.

Обществената телевизия ще даде възможност посланията на кандидатите да достигнат до възможно най-широка аудитория. Дебатът на Румен Радев и Анастас Герджиков ще се излъчи на живо и в новинарския сайт www.bntnews.bg, както и във Facebook страницата на БНТ. До сега в своята история, Българската национална телевизия е организирала няколко големи политически дебата, последният от които между кандидатите за президент Цецка Цачева и Румен Радев на 10 ноември 2016 г., достигнал до милиони зрители в страната и чужбина.

Гледайте „Президентският дебат: Радев - Герджиков“ по БНТ 1 в четвъртък, 18 ноември от 20:00 ч.

#ИзбериВажното

More All About Life