SAGa на любовта: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Стрелец, знак по знак

SAGa на любовта: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Стрелец, знак по знак

Ето как приключенският, натурален, търсещ знания огнен знак си пасва с всеки от 12-те знака на зодиака

С всяко бързо, небрежно превъртане през социалните медии откриваме изобилие от астрологични миймове, много от които се подиграват на определен зодиакален знак и го стереотипизират. Например Скорпионите са ужасяващи, Козирозите - адски скучни и дори няма да споменаваме колко сериозно неразбрани са Девите... Идеите, които обрисуват всеки архетип и го поставят в стереотипна рамка, са донякъде разбираеми, но поне едно винаги е така - всеки знак има своите силни и слаби страни. Променливият огнен знак Стрелец, управляван от планетата на късмета и щастието Юпитер, е одухотвореният авантюрист на зодиака. Укривайки ненаситна жажда за пътувания и въобще движение, която в идеалния случай води до приключения по света и постоянно учене на култури, различни от тяхната собствена, родените между приблизително 22 ноември до 21 декември имат чувствителен вътрешен компас, чиято северна стрелка сочи винаги истината и желанието да отстояват това, което вярват, че е правилно, изказвайки мнението си, независимо от всичко (често привидно без да го прекарват през какъвто и да е дипломатичен филтър, преди да го сервиват). Комуникативни, весели и самоуверени, те бързо се превръщат в живеца на всяко парти. 

via GIPHY

Тези характеристики отразяват теми, обхванати от Деветия дом в астрологията - дома на приключенията и високите, философски знания за живота и Вселената, който Стрелец управлява. Деветият дом дефинира как работим в посока на това да разширим хоризонтите си, да търсим нови, отварящи очите преживявания, да поемаме рискове и да преследваме личностно, душевно израстване. Той също така се занимава с пътуванията на дълги разстояния, други и далечни (от наша гледна точка) държави, култури, места и идеи, с политика, религия, морал, етика и философските разговори.

Ако сте също толкова жизнерадостни, свободолюбиви, социални и се интересувате да изследвате всичко, което големият свят може да предложи, вероятно имате силен Стрелец в картата си и ще си паснете с представителите на знака и в любовен план. Също така си струва да се отбележи, че вашият слънчев знак е само една част от наистина сложен, нюансиран пъзел, известен като натална или рождена карта, в която си струва да надникнете, за да видите кой дом управлява Стрелеца при вас и дали имате някакви планетарни разположения, които се свързват с променливия огнен знак.

Ето съвместимостта на Стрелците с всичките 12 знака на зодиака:

Съвместимост на Стрелец и Овен

Овенът, първият знак на зодиака, кардинален и огнен, и Стрелецът, са в тригон или на четири знака един от друг, което поставя основата за една от най-естествените, приятни, добре съчетани двойки в зодиака. И Овенът, и Стрелецът са ориентирани към действие, лесно се запалват и ентусиазират да извлекат максимума от живота. Единственото място, на което могат да се сблъскат, е по отношение на темпото. Овенът е импулсивен, бърз и понякога предпочита преките пътища, докато Стрелецът иска да събира информация, да задава трудни въпроси и да философства. Но като цяло тези два огнени знака създават хубав динамичен дует.

Съвместимост Стрелец и Телец

Телецът, фиксираният земен знак, и Стрелецът образуват куинкункс, или на пет знака един от друг, което е неудобен ъгъл, който може да доведе в най-добрия случай до объркване, а в най-лошия - до раздор. Тези два знака просто нямат много общо. Телецът е напълно доволен (и всъщност би предпочел) да си chill-ва у дома, да готви хубава храна и да мързелува в най-уютния си пуловер, докато Стрелецът иска да излезе в света, да поднови паспорта си и да скочи на следващия полет без предварителна подготовка. Телецът може да научи Стрелеца да бъде по-заземен и прагматичен, докато Стрелецът може да измъкне Телеца от неговия самоналожен коловоз, но като цяло им е трудно да са в синхрон.

Съвместимост на Стрелец и Близнаци

Стрелецът е в опозиция или шест знака след Близнаците. Обичаме да казваме, че противоположностите се привличат и те го правят, особено когато става въпрос за тази естествено свободолюбива двойка, обичаща приключенията. Но те не са и без никакви различия. От двамата любители на знанията, ученето и натрупването на нови изживявания, Стрелецът е склонен да стане супер философски и политически ангажиран и да се занимава с важни дела, докато Близнаците приемат всичко малко по-леко и "ангажираност" не им е много близка дума. Зачитането на уникалните стилове на общуване на тези два знака им помага да създадат добра любовна връзка.

Съвместимост Стрелец и Рак

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.