Следва

Сладур: Помните ли Орландо Блум с "Братя Карамазови" (2013)?

SAGa на любовта: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Стрелец, знак по знак

Ето как приключенският, натурален, търсещ знания огнен знак си пасва с всеки от 12-те знака на зодиака

Astro преди 2 години

С всяко бързо, небрежно превъртане през социалните медии откриваме изобилие от астрологични миймове, много от които се подиграват на определен зодиакален знак и го стереотипизират. Например Скорпионите са ужасяващи, Козирозите - адски скучни и дори няма да споменаваме колко сериозно неразбрани са Девите... Идеите, които обрисуват всеки архетип и го поставят в стереотипна рамка, са донякъде разбираеми, но поне едно винаги е така - всеки знак има своите силни и слаби страни. Променливият огнен знак Стрелец, управляван от планетата на късмета и щастието Юпитер, е одухотвореният авантюрист на зодиака. Укривайки ненаситна жажда за пътувания и въобще движение, която в идеалния случай води до приключения по света и постоянно учене на култури, различни от тяхната собствена, родените между приблизително 22 ноември до 21 декември имат чувствителен вътрешен компас, чиято северна стрелка сочи винаги истината и желанието да отстояват това, което вярват, че е правилно, изказвайки мнението си, независимо от всичко (често привидно без да го прекарват през какъвто и да е дипломатичен филтър, преди да го сервиват). Комуникативни, весели и самоуверени, те бързо се превръщат в живеца на всяко парти. 

via GIPHY

Тези характеристики отразяват теми, обхванати от Деветия дом в астрологията - дома на приключенията и високите, философски знания за живота и Вселената, който Стрелец управлява. Деветият дом дефинира как работим в посока на това да разширим хоризонтите си, да търсим нови, отварящи очите преживявания, да поемаме рискове и да преследваме личностно, душевно израстване. Той също така се занимава с пътуванията на дълги разстояния, други и далечни (от наша гледна точка) държави, култури, места и идеи, с политика, религия, морал, етика и философските разговори.

Ако сте също толкова жизнерадостни, свободолюбиви, социални и се интересувате да изследвате всичко, което големият свят може да предложи, вероятно имате силен Стрелец в картата си и ще си паснете с представителите на знака и в любовен план. Също така си струва да се отбележи, че вашият слънчев знак е само една част от наистина сложен, нюансиран пъзел, известен като натална или рождена карта, в която си струва да надникнете, за да видите кой дом управлява Стрелеца при вас и дали имате някакви планетарни разположения, които се свързват с променливия огнен знак.

Ето съвместимостта на Стрелците с всичките 12 знака на зодиака:

Съвместимост на Стрелец и Овен

Овенът, първият знак на зодиака, кардинален и огнен, и Стрелецът, са в тригон или на четири знака един от друг, което поставя основата за една от най-естествените, приятни, добре съчетани двойки в зодиака. И Овенът, и Стрелецът са ориентирани към действие, лесно се запалват и ентусиазират да извлекат максимума от живота. Единственото място, на което могат да се сблъскат, е по отношение на темпото. Овенът е импулсивен, бърз и понякога предпочита преките пътища, докато Стрелецът иска да събира информация, да задава трудни въпроси и да философства. Но като цяло тези два огнени знака създават хубав динамичен дует.

Съвместимост Стрелец и Телец

Телецът, фиксираният земен знак, и Стрелецът образуват куинкункс, или на пет знака един от друг, което е неудобен ъгъл, който може да доведе в най-добрия случай до объркване, а в най-лошия - до раздор. Тези два знака просто нямат много общо. Телецът е напълно доволен (и всъщност би предпочел) да си chill-ва у дома, да готви хубава храна и да мързелува в най-уютния си пуловер, докато Стрелецът иска да излезе в света, да поднови паспорта си и да скочи на следващия полет без предварителна подготовка. Телецът може да научи Стрелеца да бъде по-заземен и прагматичен, докато Стрелецът може да измъкне Телеца от неговия самоналожен коловоз, но като цяло им е трудно да са в синхрон.

Съвместимост на Стрелец и Близнаци

Стрелецът е в опозиция или шест знака след Близнаците. Обичаме да казваме, че противоположностите се привличат и те го правят, особено когато става въпрос за тази естествено свободолюбива двойка, обичаща приключенията. Но те не са и без никакви различия. От двамата любители на знанията, ученето и натрупването на нови изживявания, Стрелецът е склонен да стане супер философски и политически ангажиран и да се занимава с важни дела, докато Близнаците приемат всичко малко по-леко и "ангажираност" не им е много близка дума. Зачитането на уникалните стилове на общуване на тези два знака им помага да създадат добра любовна връзка.

Съвместимост Стрелец и Рак

Стрелецът, деветият знак на зодиака, е в куинкункс или пет знака след Рака, което говори за неудобно съвпадение. Докато и двата знака са духовни и намират утеха в ритуалите и обсъждането на това, в което вярват, Стрелецът е свободен, а Ракът се нуждае от последователност, лоялност и надеждност, за да се чувства сигурен. Нефилтрираната рутина на първия може да изглежда проповедническа и нечувствителна за втория, а емоционалността на Рака може да се стори като слабост на стрелеца. Но ако могат да се съобразят с нуждите един на друг и да намерят баланс между свобода и сигурност, Стрелецът и Ракът биха могли да бъдат най-добрите мажоретки един на друг.


Тропикът на Рака: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Рак, знак по знак


Съвместимост Стрелец и Лъв

Лъвът, петият знак на зодиака, фиксиран и огнен, е в тригон или на четири знака от Стрелеца, което създава естествен, непринуден и симбиотичен мач. Жизнени, радостни и активни, и двата знака искат да "излязат навън" и да се възползват максимално от света наоколо. Те ще открият, че разширяването на хоризонтите им заедно се усеща наистина пълноценно и служи за укрепване на връзката им. Все пак тази връзка би имала и трудни моменти. Стрелецът може да бъде поучителен, а Лъвът е по природа властен, така че намирането на начин да насочат тази споделена - но потенциално противоречива - пламенност в секса или в повече приключения е ключово.


Цар Лъв: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Лъв, знак по знак


Съвместимост Стрелец и Дева

Девата, шестият знак на зодиака, променлив и земен, е в квадрат или три знака преди Стрелеца, което създава предизвикателна връзка, която може да изисква много работа и търпение. Управляван от Юпитер, на Стрелеца му е присъщо първо да говори и след това да мисли, докато Девата е покровителят на точните, обмислени и премерени разговори, задълбочени, проучени и базирани на факти и твърдения. От своя страна Стрелецът може да намери Девата безчувствена и суетна, докато тя е просто напрегната (а той мрази напрежението, иска само good vibes). Истината е, че ако огненият знак е отворен за обмисляне на детайлите, а земният иска повече приключения в живота си, ще стигнат до успех, ама много трудно...


Деметра: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Дева, знак по знак


Съвместимост Стрелец и Везни

Стрелецът е в секстил или два знака след Везните, кардинален и въздушен знак, управляван от любящата и красива Венера, което полага основата за приятелска, непринудена връзка. И Стрелецът, и Везните обичат да бъдат около хора, да се забавляват (Sag е този, който разказва шеги, докато Везните се уверяват, че всички технически детайли са балансирани и тоалетът им е идеален за повода) и да се занимават с отварящи очите приключения. Единственото грубо място може да е начинът, по който Стрелецът изразява мнението си: по нефилтриран начин, който може да стресне Везните много (все пак са най-дипломатичният, но и най-обидчив знак). Но в основата си и двамата търсят истината, така че определено могат да се погледнат очи в очи, ако са в любовна връзка. 


Крехко равновесие: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Везни, знак по знак


Съвместимост на Стрелец и Скорпион

Скорпионът, интензивният фиксиран воден знак, е в полусекстил или един преди Стрелеца, което обикновено създава кофти обстоятелства за връзка. Стрелецът обича да бъде около хора и да говори за всичко и всички, докато другият харесва уединението и е доста мистериозен и затворен в себе си. Sag се нуждае от свобода, пространство и вярва, че в повечето случаи по-голямото е по-доброто и няма проблем да изрече пламенните си мнения по изцяло директен начин, който може просто да накара супер интровертния Скорпион да се свие. А властовото и упорито настроение на водния знак е отблъскващо за Стрелеца - да не говорим, че Скорпионът никога не би простил и приел изневяра, а на Стрелците (заедно с Близнаците) лесно им идва желание да кръшкат. И все пак и двамата обичат да изследват в дълбочина нещата и хората, така че ако могат да дадат приоритет на споделената си страст към приключенията, могат да се разбират добре.


Queen of the Desert: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Скорпион, знак по знак


Съвместимост Стрелец и Стрелец

Съберете двама Стрелци заедно, дайте им по един задграничен паспорт, стабилни финанси, хубава музика и нещо за пиене и гледайте какво значи любов... Стрелец и Стрелец е най-често срещаната двойка между един и същ знак в световен мащаб. Огромни приключенци, философи и инвестирани в попиването на възможно най-много знания, това е двойката, която ще бъде постоянно в парти режим. Но това може да бъде и тяхното падение. Ако нито един от двамата не е в състояние да бъде прагматичната, отговорна сила във връзката или да поставя граници, те биха могли да се увличат от споделения си фокус върху забавлението и търсенето на тръпки и да не правят нищо продуктивно знаено, но това е страшна рядкост. Истината е, че на Стрелец му трябва само едно, за да е щастлив и и успешен в любовта, и това нещо е друг Стрелец...

Съвместимост на Стрелец и Козирог

Козирогът, десетият знак на зодиака, кардинален и земен, е в полусекстил или един знак след Стрелеца, което може да доведе до леко скалист любовен път. Управляван от ръководителя на задачите и отговорностите, Сатурн, Козирог иска да изглежда винаги на ниво, хладен, събран и контролиращ, докато огненият, свободолюбив Стрелец няма проблем да прави бъркотии навсякъде, където отиде, защото YOLO. От друга страна, Козирогът може да бъде бизнес мениджърът, от който Стрелецът никога не е знаел, че се нуждае. А огненият знак може да помогне на земния да се свърже със своя вътрешен авантюрист и да осъзнае, че да прегърнеш живота и да бъдеш в настоящето е също толкова готино, колкото да работиш усилено и да се стремиш към бъдещето .

Съвместимост Стрелец и Водолей

Водолеят, единадесетият знак на зодиака, фиксиран и въздушен, е в секстил или два знака след Стрелеца, което създава приятелска, органична връзка. Той дава приоритет на човечеството, общността и това, което е най-доброто за всички заедно, което може да бъде прекрасно допълнение към обожанието на Стрелеца пред истината и поглъщането на знания. И двамата предпочитат да поемат по нетрадиционен, свободолюбив път. Единственото място, където могат да се сблъскат е, че въпреки че са толкова настроени към бъдещето и прогресивни, Водолеите са склонни да мислят по черно-бял начин, забивайки петите си на едно място, когато вярват, че са прави, докато Стрелецът е почти обсебен от това да бъде отворен и гъвкав. Но ако могат да се учат един от друг, те ще бъдат неудържими.

Съвместимост Стрелец и Риби

Рибите, дванадесетият знак на зодиака, променлив и воден, са в квадрат или на три знака от  Стрелеца, което е напрегнат ъгъл, който може да наложи много работа във връзката. И двамата са духовно настроени и ценят красотата, емоциите, изкуството. Но Рибите могат да бъдат много чувствителни, впечатлителни и емпатични до степен, че им е трудно да не бъдат дълбоко засегнати от болката на другите хора, а Sag е горд, малко по-церебрален в чувствата  и философията си, а не толкова в емоциите. Директният подход на Стрелеците за споделяне на техните мисли и чувства може да засегне Рибите по грешен начин и те да се окажат твърде деликатни за дивия и свободен Стрелец. Но тези два знака могат да са предизвикателство един друг по начин, който насърчава растежа.

Независимо дали се чувствате уверени или изплашени в момента, не забравяйте, че без значение колко съвместими - или не - изглеждате с партньора си или потенциалния такъв, съвместимостта на слънчевите знаци е само едно малко парче от по-голям пъзел. Можете да получите най-точната представа за това как се съчетавате с партньор, като разгледате цялата си натална карта и да направите синастрия на себе си и другия, как - четем ТУК. И ако някога сте се изкушавали да заклеймите Стрелците за тъпи, безчувствени и вятърничави, първо, грешите, второ, вижте собствената си рождена карта, която е разделена на 12 дома, всеки от които управлява един от 12-те знака. Всеки - да, дори и вие - имате нахалната енергия на Стрелеца, но това е страшно привлекателно... 

More Astro