Следва

Lunchtime shopping: puffer панталони - готино дупе!

Ръката на Мидас: ЧРД 50, Manolo Blahnik!

Golden themed! 

All fashion преди 2 години

Ако някой дизайнер на обувки може да претендира за ролята на Цар Мидас, това е Manolo Blahnik. Откакто се заражда през 1971 г., брандът поставя златния стандарт и сега отбелязва 50-годишната си кариера със златна колекция, която се вписва в класическите силуети, от ботуши с ресни до пернати метални mules, токчета от ръчно тъкано макраме и четири чифта със звънчета (вдъхновени от гривна, с четири камбани, представляващи членовете на тяхното семейство, която майката на Бланик носи редовно). Ето всички модели от новата birthday колекция Manolo Blahnik, a по-надолу - как известни личности, приятели на бранда, поздравиха Manolo за юбилея.


Не само Мелания Тръмп обожава обувките на Manolo Blahnik. И киното не може без него!


Анжелика Хюстън, актриса

Бях в Южна Франция през 1974 г. на снимки за британския Vogue, когато Маноло и аз се срещнахме за пръв път. Спомням си как ми каза, че една от любимите му филмови сцени е с Мерилин Монро във филма на баща ми (Джон Хюстън) The Misfits, защото там Мерилин носи бели високи токчета. Мигновено го харесах.

Грейс Уелс Бонер, креативен директор на Wales Bonner

Веднъж носех чифт от неговите изумрудени чехли на вечеря и докато си тръгвах, поетът Бен Окри ме спря и каза: "I call these the shoes of life“.

Виктория Бекъм, дизайнер

Винаги съм обичала модела BB pumps - един от най-смешните ми спомени, свързани с Маноло е как нося негов чифт, карайки автобуса Spice Bus на пълна скорост, докато снимахме Spice World.

Кейт Мос, модел

Все още нося своите Manolos от 90-те - любимите ми са златните сандали. Те са идеалните токче, с които да ходиш и денем, и вечер.

Наоми Кембъл, модел и активист

Той ми напомня на маркиз - сигурна съм, че е някъде царска особа, но никой не знае това. Толкова е прецизен във всичко, което създава.

Сандра Бернхард, актьор

Той е един от тези  по-големи от живота характери, които не мога да повярвам, че съществуват в днешния свят. Маноло еволюира като творец, стана много по-елегантен точно когато хората започнаха да обръщат внимание на детайлите. Мисля, че затова той продължава да привлича всички: има магнетизъм в този вид красота. Всеки иска да е около него; да го притежава.

More All fashion