Кевин Спейси ще плати 31 милиона долара на създателите на House Of Cards заради секс скандала

Кевин Спейси ще плати 31 милиона долара на създателите на House Of Cards заради секс скандала

Съдът осъди 62-годишния холивудски актьор Кевин Спейси да плати 31 милиона долара на филмовото студио MRC, което снима сериала "Къща от карти", за нарушeни клаузи от договора 

 

Припомняме, че Спейси бе отстранен от шоуто заради секс скандала с негово участие: актьорът беше обвинен в тормоз и сексуално насилие от над 20 човека.

Един от обвинителите е актьорът Антъни Рап, който заяви, че Спейси го е тормозил, докато е бил още непълнолетен, по-точно 14-годишен. Друг свидетел е Гай Пиърс, по чийто думи: "Спейси непрекъснато му пускал ръце".

Филмовото студио MRC заяви, че заради Спейси са претърпели милиони долари загуби: сюжетът на сериала е трябвало да бъде пренаписан (и Робин Райт да заеме централно място в него), а броят на епизодите принудително е ограничен. 

Актьорът се опита да обжалва решението на съда и да плати обезщетение на студиото, но му беше отказано.

Кевин Спейси отрече всички обвинения срещу него, твърдейки, че е гей. Все пак, кариерата на актьора беше съсипана, той напусна киното и изчезна от радара, а репутацията му претърпя непоправими щети. Въпреки това, няколко години по-късно, Спейси се върна към актьорството, участвайки в "Човекът, който нарисува Бог" - премиерата беше тази година. 

Не всички дела срещу актьора по обвинения в сексуален тормоз бяха продължени в съда: някои искове бяха отхвърлени поради липса на доказателства и изтичане на давността, други бяха прекратени по искане на самите жертви.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.