Следва

"Мадона загуби достойнството си под леглото," критиките към новата й порция nudes в IG

„Спрете да робувате на цифри и числа", не килограмите дефинират щастието

Тя е готина, фитната жена, известен треньор и блогър, която умело, с красноречиви снимки "преди и след" и въздействащ текст ни напомня, че показанията на кантара не отразяват нито щастието, нито здравето, нито собствената ни стойност.

 

Health преди 2 години

Клеър Асълборн споделя, че винаги е искала да свали 60 килограма, но когато е достигнала тази цифра, не се е почувствала щастлива. От години гладува, за да постигне целта си, а днес разказва на другите, че това не е правилният начин.

Понякога чета страници от стария си дневник, които написах през 2016 г. Сърцето ми се къса, докато препрочитам пасажите за това колко съм "задръстена" и колко много искам най-накрая да бъда „щастлива“. „Това, което не знаех, беше, че вече имах всичко необходимо, за да бъда щастлива, просто не можех да го видя тогава“, казва тя.

Сега Клеър насърчава жените да оптимизират начина си на хранене, да бъдат психически силни и да постигнат физическия вид на мечтите си. „Тренирай, защото обичаш тялото си, а не защото искаш да го наказваш“, категорична е тя.

"Това е малкото ми напомняне за вас днес: спрете да гоните числата, спрете да си повтаряте, че ще бъдете доволни от себе си едва когато достигнете определено тегло или се съберете в дрехи с определен конфекционен размер. Вашето тегло или размер не отразяват вашето здраве или фитнес ниво. Те не определят вашата стойност, не ви правят щастливи.

Прекарах твърде много години, гладувайки, и казвах „НЕ“ на живота, защото тогава хората все още смятаха, че жените трябва да са тънки, с нежни извивки и определено не мускулести. Но да ви кажа - не си струва. Когато постигнах своята „цел“, животът ми се разпадна. Най-накрая тежах 60 килограма, можех да се побера в дънки номер 36 и въпреки това не бях доволна от това, което имах и от човека, който бях.

Фитнесът трябва да е забавен, вие трябва да се наслаждавате на това, което правите - всеки ден да ставате по-силен и по-добър човек. Трябва да се чувствате ДОБРЕ.

Никога не се фокусирайте върху теглото си, а се съсредоточете върху здравето, начина на мислене, нивата на енергия, удоволствието по време на тренировка, цялостното благополучие. Тренирай, защото обичаш тялото си, а не защото искаш да го наказваш."


Beauty Starter: старите, но златни тайни за красота на Деми Мур, вече на 59


На всички, които я следват в социалните мрежи, Клеър казва:

„Спрете да чакате да дойде 2022 г. и започнете с промяната сега. Спрете да се оплаквате от настоящето и направете нещо, защото времето минава, независимо от всичко. Правете това, което ви прави щастливи и следвайте мечтите си, дори ако хората ви казват, че сте луди. Вие сте много по-способни, отколкото мислите, и имате всичко необходимо, за да сбъднете мечтите си." 

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.