Следва

Ако ботоксът ви не работи, това са 4-те причини

Beauty starter: безупречната зрялост на Лейди Ди, какво маха и какво добавя принцесата, за да блести

Младото, срамежливо момиченце, което се превърна в свободна жена - икона, във вечната принцеса. Метаморфозата на Лейди Даяна е невероятна и може би единствена в историята. 

Celebrity beauty преди 2 години

Ако бяхме запознати със странната й липса на самочувствие, много отдавна щяхме да сме оценили подобаващо стойността на преодоляването на този проблем на фона на нарастващата й популярност. Освен със силата на характера, тя ще остане вечна с неповторимостта на своята красота.

А в бюти рутината й няма нищо изключително. Принцесата разчита основно на естественото, ненатрапчиво присъствие. Единствената й фантазия? Една тънка морскосиня очна линия, за да подчертае лазурно сините й очи. Даяна символизира достъпността сред кралското семейство и затова отдава особено значение на погледа. “Тя обожаваше да подчертава очите си и не оставяше това само на спиралата”, разкрива Мери Грийнуел, гримьорка на принцесата (четете още: Гримът на принцеса Даяна - разказва визажистът на Ди - Мери Грийнуел).

Експертът в областта на грима работи с принцесата от 1991 година, като в крайна сметка я убеждава да изостави тази своя любима тенденция на цветната очна линия. “Не беше добре, обособено за човек, който променя тоалета и цялостния си вид няколко пъти на ден за различни събития. Трябваше малко да адаптираме грима й. Но и това не я промени по особен начин. Мисля, че радикалните промени във външния вид не са подходящи за хора от Белия дом или кралското семейство.” За сметка на този малък детайл, Даяна започва да използва нюанси, подходящи за кожата й очите й, по съвет на гримьорката. “Мисля, че бежовите и кестеново кафявите тонове бяха за нея” (четете още: 8-те бюти ритуала на принцеса Даяна, слабо известни досега).

Един добре познат вид

Лейди Даяна идеално отговаря на идеала за красивата английска роза - никакви несъвършенства и прасковена кожа. Въпреки това принцесата има “много чувствителен епидермис”, отново по думи на гримьорката. “Винаги отмиваше грима си вечер и никога не нанасяше козметика, освен ако кожата й не е идеално почистена.” Останалите тайни включват дълги нощи добър сън, спорт и хранителен режим. “Даяна правеше всичко с мярка. Беше редуцирала консумацията на алкохол, в резултат на което кожата й беше в най-добрата си форма.” Като говорим за достъпност - за да можем и ние да приложим малко от това, “наръчникът” съветва: “Винаги започвахме с хидратиращ крем, фон дьо тен, отговарящ на цвета на кожата й, малко коректор, за да усъвършенстваме зоната на очите. Спирала, малко руж и червило в цвят според настроението на деня. Винаги я съветвах да слага спиралата от корените до връхчетата.”

Флорален парфюм за една английска роза

Лейди Даяна не е от типа жена “един парфюм за цял живот”. Независимо от смяната на парфюма, един отличителен белег винаги е там - вкусът към флоралните нотки. Част от любимите й парфюми са 24 Faubourg d'Hermès, Diorissimo на Dior (общото й с принцесата на Монако), L'air du temps на Nina Ricci, BlueBell на Pentaghlion's и Mitsouko на Guerlain. “Тя винаги, винаги, винаги носеше парфюм. А това е много важно в бюти живота на една жена. Това е завършека на вида, черешката на тортата.”

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи