Следва

Маестро Антони Дочев с нов албум

News Екстаз: Наградените от FA, завръщането на Ким Катрал, неволите на сем. Гучи след филма и още...

Истински важното от миналата седмица е ТУК, а относно тази:  

Events преди 2 години

Върджил Абло си отиде на 41...

Основателят на Off-White и творчески директор на мъжкото облекло на Louis Vuitton почина в неделя от рядък вид рак, с който е диагностициран преди две години. Стъписващата новина разбрахме от инстаграм профилите на Върджил, Off-White и LV. Целият моден свят е ужасно тъжен. Припомняме си Върджил ТУК.

 Джорджо Армани с най-престижното италианско гражданско отличие - Голям кръст

Сутринта на 28 ноември в Палацо дел Квиринале в Рим Джорджо Армани получи Cavaliere di Gran Croce, украсен с Gran Cordone. Като най-високото гражданско отличие на Италия, то отразява както шестдесетилетната кариера на Арамни в модната индустрия, така и статута му на една от водещите светлини в италианския моден сектор. На частната церемония в двореца, който служи като една от трите официални резиденции на италианския президент Серджо Матарела, известният италиански дизайнер беше удостоен специално с отличието за заслугите си към модата и изкуствата. "Тази чест има особено значение за мен“, каза Армани след церемонията. "Тя идва от нашия президент, който е не само държавен глава, но и човек, чиито ценности, непредубеденост и доброта са безспорно високи".

 Fashion Awards 2021 бяха вчера...

Всички присъствия и толетите им са ТУК, а ето и наградените:

Награда Isabella: Иб Камара

Награда Trailblazer Award: Alessandro Michele Алесандро Микеле

Нагеада BFC Foundation: Nensi Dojaka

Британски независим дизайнер: Симон Роша

Лидери на промяната, Творчество: Върджил Абло, Алесандро Микеле, Демна Гвасалия, Ким Джоунс, Джонатан Андерсън

Награда за специално признание: Дилан Джоунс

Лидери на промяната, Околна среда: Bethany Williams Бетани Уилямс, Габриела Хърст, Фийби Инглиш, Прия Ахлувалия, Стела Маккартни

Дизайнер на годината: Ким Джоунс

Лидери на промяната, Личности: Едуард Енинфул, Харис Рийд, Кеня Хънт, Самуел Рос, Телфар Клеменс

Награда за изключителни постижения: Томи Хилфигър

Garrard с нова колекция

Брандът на кралиците се вдъхновява този път не толкова от английските, а от руските благородни дами в историята, създавайки новата си колекция пръстени (и няколко чифта обеци). Великата княгиня Мария Александровна, дъщеря на руския император Александър II, се омъжви за втория син на кралица Виктория, принц Алфред, и се премества в Англия през 1874 г. Там тя получава две титли – херцогиня на Единбург и херцогиня на Сакс-Кобург-Готска. Мария взима със себе си голяма колекция от бижута и продължи редовно да я увеличава, поръчвайки персонализирани бижута от Garrard. Украшенията на херцогинята се съхраняват в кралската резиденция Кларънс Хаус, подредени по цветове и представени в голяма, жива палитра. Подобни можем да носим вече и ние.

Ким Катрал се завръща!

Но не в "Сексът и градът". Обичаната актриса обаче ще видим пак в два интересни проекта, след които, надява се тя, няма да е така силно асоциирана със Саманта Джоунс. Единият - "Как се запознах с татко ти" (да, продължение на "Как се запознах с майка ти), другият се казва "Близки приятели“, класическа поредица от 2000-те за приключенията на група гей приятели в Манчестър. Версията на оригиналното шоу от 2021 г. ще проследи приключенията на героите в Ню Орлиънс, където актрисата се присъединява към актьорския състав, включващ Райън О'Конъл, Джеси Джеймс Кайтел, Кандис Грейс, Джони Сибили, Девин Уей и Фин Аргус.

Излезе тийзърът на последния сезон на Peaky Blinders

В Килиън Мърфи, който се надяваме да е следващият Джеймс Бонд (Четете още: От нас предложенията, от вас - предположенията: Кой ще е следващият Джеймс Бонд?), сме влюбени от филмите на Нолан и сериала на Netflix Peaky Blinders, така че новината, че най-накрая ще изгледаме последния сезон на сериала в началото на следващата година е колкото хубава, толкова и тъжна. 

Юху! Пак ще гледаме Чанинг Тейтъм по плочки

Speaking of хубави мъже, които ще гледаме в киното и телевизията, официално е потвърдена новата продукция на Magic Mike, отново с участието на Чанинг Тейтъм. Magic Mike's Last Dance е заглавието, продукцията - на Warner Bros, друго почти не се знае...

Семейство Гучи все още не харесва House of Gucci (и Том Форд е тъжен)

Докато ние сме заклети фенове (четете още: Всички причини да гледате House of Gucci, филмът на годината!), някои намират филма за "Изключително болезнен от човешка гледна точка." По-малко от седмица след излизането на филма по кината, някои от преките потомци на Алдо Гучи (един от братята, наследил 50% от Gucci, изигран от Ал Пачино във филма) се засилиха, за да кажат, че "Филмът е разказ, далечен от истината.” Пълното изявление на семейство Гучи четем в Variety, а другото тъжно (но с хубава нотка) мнение идва директно от Том Форд: "Филмът е... Все още не съм съвсем сигурен какъв точно е, но някак си имах чувството, че съм преживял ураган, когато напуснах киното. Често се смеех на глас, но трябваше ли? Бях дълбоко тъжен няколко дни, след като гледах House of Gucci, реакция, която мисля, че ще почувстват само онези от нас, които познават играчите и играта. Беше ми трудно да видя хумора и да се видя в нещо, което беше толкова кърваво. В реалния живот нищо от това не беше така леко. Понякога беше абсурдно, но в крайна сметка беше трагично."

Ким Чен Ун забранява естествената кожа, за да е готин само той

За пореден път модната полиция на Северна Корея е в активна позиция, тъй като Ким Ченун забранява на гражданите на страната да носят кожени изделия в опит да имитират личния му стил (KKW не е единствената Ким, която прави чудеса с кожата, а). В случай, че не сте в крак с това, което е на дневен ред в Северна Корея - новите репресии следват пълната забрана за прически тип киче и тесни дънки, която влезе в сила по-рано тази година. Това само по себе си е част от по-широк отпор срещу "екзотичното и декадентско“ влияние на капитализма. Този път обаче причините за забраната са една идея по-лични. Въпреки че кожените якета са популярни (или по-точно, позволени) в Северна Корея поне от началото на 2000-те, вариантът на тренчкоута стана популярен сред масите, когато Ким Чен-ун носи такъв за телевизионна изява през 2019 г. Според Радио Свободна Азия, богатите хора бързо преминаха към палта от естествена кожа, внесени от Китай, преди севернокорейските производители да започнат да правят по-евтини копия от изкуствена кожа.

Загубеният албум на Дейвид Боуи - Toy - се намери

Две десетилетия след планираната премиера, албумът Toy е тук. Записът от 2001 г. - който Боуи прави непосредствено след като оглавява Гластънбъри през 2000 г. - за пръв път е създаден като продължение на Hours от 1999…. Приживе Боуи се надява да пусне албума през 2002 г., но лейбълът му не се съгласява, което го кара да създаде свой собствен лейбъл с Columbia Records. Там той се отказва от Тоу и вместо това създава (Heathen). През 2011 г. Toy изтече онлайн с две липсващи песни. Сега, още десет години по-късно, записът е официално пуснат в петата серия от колекционерски колекционерски албуми на Боуи.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.