Месечен ХОРОСКОП - Декември 2021

Astro преди 2 години

Астрологичният ни преглед на декември е mama mia! - той обгръща и изяснява всички основни теми на 2021 г. и началото на 2022 г. Нещата започват с гръм и трясък на 4-ти с Пълно Слънчево затъмнение в Стрелец, което е последното затъмнение в знака на Стрелеца до 2029 г. Тази лунация е хубава, ако сме склонни да избираме растежа и движението пред стагнацията. Време е да бъдем смели. След това, на 13-ти, Меркурий влиза в Козирог, а Марс - в Стрелец. Меркурий в Козирог е строителят на света, докато Марс в Стрелец е свободният философ, мотивиран от истината. След година, в която всяка крачка напред изискваше три крачки назад, инерцията най-накрая нараства.

След това - не се отчайвайте, но - Венера става ретроградна в Козирог от 18 декември до 29 януари. Взаимоотношенията от всякакъв вид се нуждаят от солидна основа и този транзит ни вдъхновява да погледнем навътре, за да да се отървем от обсесиите, саморазрушителните навици и остарелите гледни точки, които пречат на любовта, която заслужаваме. Пълнолунието в Близнаци на 19-ти за кратко отвлича умовете ни от тежките неща, така че планирайте на тази дата приятно празнично веселие.

Сезонът на Козирога започва на 21-ви, допълнително подчертавайки фокуса върхи ангажираността, дълголетието и стабилността във всички аспектни на нашия живот. Но на 24-ти, макар Бъдни вечер, става страшно - продължава сблъсъкът между стабилния Сатурн и разрушителния Уран, който предизвика разтърсване както на лично, така и на обществено ниво през цялата година, напомняйки, че нищо не е сигурно. Единственото нещо, което обаче е окей, е комуникацията - разговорите около масата на Коледа няма да са скучни.

Най-накрая, на 29-ти, щастливите дни отново са тук, защото Юпитер навлиза отново в сладките, мечтателни Риби (четете още: Юпитер в Риби от утре: повече от щастлив транзит). Знак, че, въпреки че все още сме в разгара на ужаса, 2022 г. най-малкото ще донесе много повече надежда, оптимизъм и свобода. 

Хороскоп

Още от Astro