Следва

Първият триумф, мистериозното убийство, необикновеното наследство: 25 години без Джани Версаче

Истории от живота: Анна Никол Смит, скандалната Мерилин Монро на 90-те

В продължение на много години биографията на бляскава блондинка от бедно семейство е приказка за целия свят за това как да достигнете абсолютно всякакви висоти. Точно докато славата и парите не съсипаха живота на „Мерилин Монро от 90-те” и не го изравниха със самото дъно.

 

Celebrities преди 2 години

Имаше времена, когато беше невъзможно да се гледат новините, без да се чуе името на Анна Никол Смит. В края на 90-те и началото на 2000-те тя бе бляскавата дива за пример как, ако искаш, можеш да се издигнеш от самото дъно и да накараш целия свят да те боготвори. За съжаление, подобни ярки истории невинаги завършват с щастлив край, да не кажем, че никога.

През целия си живот Анна Никол проправя пътя си към звездите, подлагайки се на всевъзможни изпитания за психиката и физиката, а на финала не иска да приеме, че, рано или късно, красотата избледнява. „От момента, в който Анна Никол стана известна, тя постоянно изтъкваше, че нейният модел за подражание е Мерилин Монро, пише по-късно журналистката Мими Шварц. - Това беше хитър ход, тъй като той я асоциира с една от най-великите американски икони на всички времена и в същото време беше оправдан: една красавица в платинено русо замени друга".

Бедното момиче търси препитание

Родена като Вики Лин Хоган през 1967 г. в малък град в Тексас, тя е дъщеря на чиновника Доналд Хоган и домакинята Върджи Табърс. Родителите на момичето се развеждат две години след раждането й, а Вики и майка й остават на ръба на бедността. Тогава Върджи решава да остави момиченцето на грижите на сестра си, а самата тя тръгва да си дири късмета. 


1993 г.


1998 г.

Пепеляшка от Тексас

Тийнейджърката Смит напуска училище и отива да работи в местен ресторант. Там се запознава с готвача Били Смит и двамата се женят, като тя е само на 17. Скоро двойката се сдобива с първороден син на име Даниел, но бракът се разпада скоростно, съпругът се изнася, а бъдещата Анна Никол се оказва в същата ситуация, в която и майка й някога. За да осигури прехраната си, момичето решава да остави бебето за отглеждане на майка си, а самата тя тръгва да си търси щастието. 


Анна Никол Смит с първия съпруг и сина си

В крайна сметка Вики успява да намери работа като танцьорка в стриптийз клуб. Тя има стрии, доста плоски гърди и като цяло е по-висока и по-едра от другите стриптийзьорки, определено предпочитани от бизнесмените от Хюстън, основни клиенти на мястото. Анна установява, че вече има ясна цел - да придобие тялото на мечтите си. За постигането й се налага да се оперира, затова тя работи усилено и спестява всеки цент в името на новия живот.

Тъй като Анна ясно се откроява на фона на по-стройните и грациозни танцьорки, шефовете й дават само дневни смени - през нощта по-сексапилните й колежки са ангажирани да се изявяват пред платежоспособните гости. Точно този детайл скоро се оказва големият й шанс. 

Съдбовна среща

Един ден в клуба се озовава тексаският петролен магнат Дж. Хауърд Маршал II. Той е на инвалидна количка, но въпреки това - страстен почитател на стриптийза. Не се придвижва самостоятелно и е твърде слаб, за да напуска къщата се през нощта. Затова 85-годишният Маршал предпочита да посещава клуба следобед. По щастлива случайност точно по това време пред него се появява бъдещата Анна Никол. Това е мигът, в който съдбата й се обръща с главата надолу. Той е не само успешен бизнесмен, но и легенда на Хюстън: бизнесменът притежава огромно състояние, което, дори според най-консервативните оценки, надвишава 1 милиард долара по онова време.

В онзи момент мнозина са убедени, че Анна Никол Смит вижда в господина, на възрастта на прадядо й, просто купчина пари. Младата жена твърди, че това е много далеч от истината. По нейните думи, той намира утеха в нея, а връзката им е всичко друго, но не и консуматорска: желанието й да забогатее било също толкова силно, колкото желанието на бизнесмена да направи любимата си богата. Купува й нов Rolls-Royce, който да подхожда на дрехите й, покрива пръстите й с изкуствени нокти от 14-каратово злато и т.н. Само през 1984 г. Маршал похарчва 1,2 милиона долара за любимата си.

За да се превърне в "Анна Никол Смит", момичето спешно се нуждае от няколко операции - тя бързо се сдобива с желаните гърди, прави липосукция и пр. Операциите не остават без последствия - младата жена се пристрастява към предписаните болкоуспокояващи, за да се справи с постоянния дискомфорт. Изглежда, че тя върви по стъпките на своя идол Мерилин - не толкова създавайки безупречно тяло, колкото осъзнавайки, че идеалният външен вид може да се превърне за нея в инструмент, който да я спаси от недружелюбния външен свят - щит, който ще я предпази от проблеми.

През 90-те тя се среща с културиста Клей Спиърс, който я убеждава да участва в конкурса на Playboy - Playmate. Първоначално Анна се притеснява да се съблече публично, но след няколко месеца вече позира за корицата на списанието. През 1993 г. е удостоена с титлата Плеймейт на годината и скоро става известна в цялата страна. Успехът я застига моментално: тя заменя Клаудия Шифър като момиче на Guess Jeans и участва в емблематичната рекламна кампания на марката. В същото време президентът на компанията Пол Марчиано предлага начинаещата звезда да смени името си. Анна Никол Смит е далеч по-звучно и секси от Вики Хоган. Така момичето от малкия град се превръща в новата Мерилин Монро от 90-те. 

Брак с 90-годишен милиардер

С напредването на кариерата на любимата, Маршал започва да усеща, че трябва да повиши залога, ако иска да я запази за себе си. Бизнесменът решава да й предложи брак - води я в бутика Harry Winston, където Ан се държи като хлапе в магазин за бонбони. Новата Мерилин си избира три диамантени пръстена, две колиета, два чифта диамантени обеци и една гривна за общо 2 милиона долара. В интервю, дадено няколко години по-късно, собственичката на сватбения параклис, в който Анна и Дж. Хауърд Маршал се женят през юни 1994 г., споделя, че е била впечатлен от натрапчивото настояване на Анна, че „Не се омъжвам за него за пари. Той ме моли да се оженим от четири години. Но аз исках първо да изградя кариера, да имам свои пари."

Малко повече от година по-късно Маршал умира, а смъртта му логично довежда до жестока битка за наследството. Смит внася в съда искане да й бъде присъдено половината от състоянието на покойния й мъж, възлизащо на 1,6 милиарда долара, а аргументът е, че въпреки че не е посочена в завещанието, съпругът е възнамерявал да създаде доверителен тръст, който да обезпечи младата вдовица след кончината му. Съперникът в борбата за парите е най-големият син на Маршал - Пиърс, който е убеден, че вдовицата не заслужава и цент, защото е била с баща му само заради парите, а и е получила достатъчно по време на брака. 

След дълга съдебна битка Смит все пак успява да спечели приличен дял от наследството - 88 милиона долара - позовавайки се на обещанието на Маршал да я обезпечи с половината от това, което е спечелил, докато са били заедно. Анна Никол грабва парите и започва с опитите да съхрани и надгради красотата си - единственото й оръжие и гаранция за сигурност. А журналистите, които преди години се скъсват да хвалят случайно издигналото се от нищото момиче, запретват ръкави, за да унищожат докрай постигнатото, включително минавайки през трупове. 

Спад в кариерата

Едновременно с цялата дандания около наследството, Анна Никол се опитва да направи кариера в киноиндустрията. Изиграва малка роля на съблазнителка в The Naked Gun през 1994 г., а по-късно се появява и в комедията на братя Коен Hudsaker's Handy. Факт е, обаче, че широката публика я възприема повече като тв-звезда. През 2002 г. мисис Смит стартира риалити The Anna Nicole Show, в което зрителите наблюдават с интерес личния й живот и ежедневните проблеми, с които се сблъсква бляскавата дива. На екрана Смит изглежда дезориентирана и объркана, но публиката продължаваше да е любопитна към живота й. Въпреки че шоуто приключва през 2004 година, Анна Никол Смит остава популярна сред американската публика. В същото време обаче проблемите й се задълбочават. Започва да наддава на тегло и видимо се пристрастява към болкоуспокояващите, а красотата й, която я храни дълго време, увехва и увехва, все по-видимо. 

Трагедията, която окончателно унищожи живота й


Анна Никол Смит с Лари Бъркхед

През 2006 г. Ан отново става майка - ражда момиче на име Данилин на партньора си Лари Бъркхед. Щастието й ужасяващо кратко. Любимият й син Даниел, с когото имат в известна степен напрегнати отношения, идва да види майка си в болницата. Момчето държи и люлее новородената си сестра в ръцете си, усмихнат и щастлив е, и същата нощ семейството остава заедно, заспивайки в болничния апартамент. На сутринта Анна открива, че 20-годишното й момче е мъртво - официалната причина е свръхдоза. 

Тази трагедия удря Анна безкрайно болезнено - тя така и не успява да се възстанови от загубата. В същото време звездата е в епицентъра на журналистическите конспирации - съобщенията за смъртта на сина й заливат всички тв-канали и новинарските програми от сутрин до вечер. 

Смит умира на 8 февруари 2007 г. Едва на 39, тя е открита в безсъзнание в хотелска стая в Холивуд. Властите обявяват, че случайно предозиране с лекарства е официалната причина за смъртта, но майката на звездата е убедена, че дъщеря й е отровена от Хауърд К. Стърн, адвокатът, който я представлява по делото за наследяване на Маршал и е неин любовник.


Анна Никол Смит и Хауърд К. Стърн

Дори и след смъртта на бедното богато момиче, пресата не спира да се рови в живота й. Възникват ожесточени спорове кой точно е бащата на дъщеря й - за честта кандидатстват едновременно петима мъже. През април 2007 г., след ДНК експертиза, е категорично установено, че биологичният баща на Данилин е фотографът и любим на Смит Лари Бъркхед, а не Хауърд Стърн, когото Смит среща малко преди смъртта си. Адвокатът не оспорва това решение и Бъркхед получава попечителството над дъщерята на топмодела. Именно Данилин е днес наследницата на огромното състояние, което съсипа живота на майка й.  

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.