Следва

Street Style вдъхновения: Дневник на артиста като млад или Art Basel Miami 2021

Капсулна колекция, създадена от рецеклирани текстил и craft технологии, обагрена с естествени материали от природата.

Екосъобразни облекла, следващи принципите на Кръговата Икономика, Минимален остатък при производството, Естествено оцветяване и традиционни Занаятчийски Техники.

 

All fashion преди 2 години

С удоволствие ви представяме MUB COLLECTION, създадена в колаборация от Светлана Петрова (България) за Empty Your Wardrobe, от Natural Dyer Marta Sieteiglesias Ávila (Испания) за Warm & Wild и Handcrafted and Tailormade артист Dahlia Rodriguez (Португалия) за DsR Atelier.

Колекцията се състои от 9 елемента, като следва принципите на кръговата икономика, използвани са крафт техники и естествени багрила при създаването.

Моделите от колекцията могат да се носят в ежедневието, да се комбинират и да бъдат достатъчни, за да изградят цялостен екосъобразен гардеоб.

Материите са основно памук и лен, събран текстилен излишък от фaбрика за спално бельо Beirholm, както и от Swap Spot - кръгов динамичен гардероб, опериращ чрез Wastecoin концептуална монета, място за second-hand размяна на дрехи в Дания.

С MUB COLLECTION призоваваме повече артисти и предприемачи, носители на устойчива идея да повярват, че мечтите са постижими! Искаме да дадем пример и споделим нашия опит при изграждането на устойчива колекция и вдъхновим повече хора.

Създаването ѝ е мотивирано от свръх консумацията, изчерпаемите ресурси и глобалното затопляне, влияещи върху нашата еко система и популация.


Model @noenogar
Make-up @cristinalobato__

More All fashion