Кой е Никола Минчев - приятният мъж, който ще остане в историята като най-младият председател на НС

Кой е Никола Минчев - приятният мъж, който ще остане в историята като най-младият председател на НС

Роденият през 1987 година (на 13 септември, за да сме точни) юрист Никола Минчев беше избран за председател на 47-ото Народно събрание. Предложението му е от "Продължаваме промяната", а за избора гласуваха 158 депутати.

 

Никола Минчев вече влезе в българската история като най-младият човек, избиран на този пост. 34-годишният симпатичен мъж е завършил 91. НЕГ в София и право в СУ, има дългогодишен стаж като адвокат, в международно признатата кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", където и стартира кариерата му.

"Той е юрист с изрядна репутация, имаме му доверие. Нашето предложение ще бъде той да бъде за следващите 4 години. Надявам се коалиционните ни партньори да го подкрепят", заяви на влизане в парламента тази сутрин лидерът на ПП Кирил Петков.

"В благоприятното положение сме на хора, които сме получили доверието на българските граждани. Предстои по-тежката задача - доверието да бъде оправдано. НС е върховната институция, която защитава всички сфери в обществения живот - от правата на хората до това да изведе българското общество до заслужено челно място в Европа. Парламентът отразява нагласите на обществото с избора на 7 формации, избирателят ни показа, че иска екипна, а не авторитарна работа. Длъжни сме да се съобразим с волята му. Ще има спорове, но в рамките на дискусия. Нека в пълен 4-годишен мандат да наложим нов модел на правене на политика", заяви Никола Минчев във встъпителното си слово като председател на парламента. 6 минути преди 12 часа той закри първото заседание на парламента, насрочвайки следващото за 8 декември.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.