Следва

Всички визии от шоуто Chanel's Mètiers D'Art 2022

Шанел коментираха гневните отзиви за "надценения" си календар

За пръв път в историята Chanel отговори на недоволството на потребителите от новия адвент календар, чието пускане беше насрочено да съвпадне със стогодишнината на Chanel No. 5 и бе направен под формата на бутилката на легендарния парфюм

 

All fashion преди 2 години

Представителите на марката съжаляват, че са разочаровали клиентите и обещаха да подходят по-внимателно към въпроса в бъдеще.

Припомняме, че преди месец марката Chanel пусна първия си бюти адвент календар за Коледа. Първоначалната радост на феновете обаче бързо беше заменена с откровено и яростно разочарование. Tiktok се напълни с видеа от разопаковането на календара, в които се вижда, че потребителите са възмутени от лошото му съдържание. В същото време цената на комплекта е 825 долара, а сред подаръците има стикери, евтини ключодържатели и дори празна опаковка. Купувачите не скриха възмущението си и нарекоха продукта "силно надценен".

След целия скандал, Шанел най-накрая коментира множеството гневни отзиви.

Съжаляваме, че този календар може да е разочаровал някои хора. Изключителното съдържание на календара е подробно описано на нашия уебсайт, както и на опаковката на продукта, оправдават се от марката.

Модният президент на Chanel Бруно Павловски също изрази съжалението си в интервю за WWD.

Тази реакция е малко тъжна, защото изобщо не е това, което планирахме. Целта на марката Chanel беше да зарадва своите клиенти, предлагайки такъв продукт. В бъдеще със сигурност ще бъдем много по-внимателни, обеща той.

Във всеки случай целта е да популяризираме нашите продукти и да не създаваме противоречия, още по-малко разочарование. Разбира се, следващия път ще помислим за друг начин да направим нещо подобно, добави Павловски.

В същото време в официалното изявление на марката се подчертава, че лимитираният календар с изключителен дизайн е с „истинска колекционерска стойност, за чиято стойност не може да се съди само по продуктите, които съдържа“.

Павловски коментира и изявлението на една от потребителките на TikTok, Алис Хармън, че е била блокирана в официалния акаунт на марката, след като е публикувала отрицателна рецензия.

Никога не сме блокирали достъпа на никого до акаунта на Chanel TikTok, защото той просто е неактивен. Съдържание не е публикувано там, няма абонати и няма абонаменти. Когато г-жа Хармън посети нашата страница, тя естествено намери обичайното съобщение, че няма достъп до този акаунт като всички останали в мрежата. 

Общо календарът има 27 прозореца с изненади. Освен споменатите по-горе сувенири, които не зарадваха феновете, комплектът все пак включва някои козметични продукти: две червени червила, лак за нокти, 50 мл крем за ръце, както и Chanel No. 5 с обем 50 мл. Общата цена на тези артикули е приблизително $268.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.