Следва

Бруталната истина: 8-те реални причини, поради които той не пише

Повече Одри Хепбърн или Грейс Кели сте? Начинът, по който носите шала и избирате обувките си, го показва

Балеринките, чантите, банските и шаловете са аксесоарите, общи и за двете диви. Тайната към категоричната им индивидуалност е в начина, по който двете красиви жени комбинират и предпочитат да носят тези дрехи и аксесоари, и каква символика внасят в това, пречупена през собствения им светоглед. 

Celebrities преди 2 години

Годината е 1929. Докато светът е изправен пред първата за XX век трудна икономическа криза, се раждат две кралици: Одри Хепбърн и Грейс Кели. Първата е родена в Европа на 4 май, втората в САЩ на 12 ноември. Хепбърн и Кели израстват не само в два противоположни свята, разделени от океан, но и по напълно различен начин. Всъщност, въпреки заможния произход и на двете, главната героиня на „Закуска в Тифани“ посреща трудностите от войната, глада и постоянните пътувания, които заедно с близките си е принудена да прави, за да оцелее. Музата на Алфред Хичкок, от друга страна, не усеща тежестта на войната и има доста спокойно детство в родния си град Филаделфия. Но, както често се случва, късметът не гледа към ничие минало, когато възнамерява да благоприятства нечия съдба. По този начин дава възможност на Одри и Грейс да станат актриси, удостоени с Оскар, както и да се првърнат в примери за елегантност за жените по целия свят. Въпросът е, като Одри Хепбърн ли сте или по-скоро като Грейс Кели? Отговорът се крие в модните (и житейските) избори, които актрисата в „Сабрина” и принцесата на Монако, съпруга на принц Рение, правят през годините (четете още:Колко струва на Грейс Кели да стане принцеса? Милиони долари).


Одри Хепбърн в Париж на снимачната площадка на "Funny Face", в който си партнира с Фред Астер


Няколко дни след тази снимка, през 1956 г., Грейс Кели напуска Холивуд, за да се омъжи за Рение III от Монако

Започваме с нещо, често носено и от двете - шалът. Скъп аксесоар от преливаща цветна коприна, колкото разноцветен, толкова и бляскав. Хепбърн обича да го носи на главата, за да пази тъмната си коса. Кели, от своя страна, го връзва около врата, особено в младите си години. Майката на принцеса Каролин от Монако избира модела Twilly на Hermès, модната къща, с която Грейс остава свързана завинаги. В тази връзка чантата Kelly на парижката марка е кръстена в нейна чест през 1956 г., 26 години след създаването на модела от Робърт Дюма. Причината? Съпругата на принц Рание е увековечена от папараците, докато с аксесоара се опитва да скрие бременността си от любопитните погледи (четете още: 9 емблематични дизайнерски чанти с очарователни ИСТОРИИ). Одри е фен на куфарите, особено тези на Louis Vuitton, които са сред най-известните и най-продаваните в света. Притежаването на такъв е равносилно на това да имате колекционерски предмет в гардероба си. С модела актрисата се снима навсякъде, включително по летищата (още: Пътешествие около 167-годишната история на куфарите Louis Vuitton, au revoir!).


Тайната разкрита: известната снимка от 1956 г., на която Грейс Кели пази бременността си с "Кели" на Ермес. Дъщерята Каролин е родена на 23 януари 1957 г


Одри Хепбърн на летището в Рим през 1968 г

И докато сме на тема пътувания, както Одри Хепбърн, така и Грейс Кели обожават морето и лежерния живот на плажа. За да бъдат безупречни, в куфара си винаги носят най-важното. Главен герой във ваканционния им багаж е банският костюм, като и двете звезди предпочитат цял модел, но с леки разлики. Както се вижда от кадъра на невероятния британски фотограф Тери О'Нийл, Одри харесва семплите, спортни линии. Дори когато носи цял бански в червен цвят на безлюдно крайбрежие, тя показва деликатните си извивки с лека закачливост. Грейс е по-пищна от Хепбърн и избира деколте с отворено горнище тип бюстие, което поддържа гърдите й, като същевремено ги акцентира, без да прекалява, разбира се.


Одри Хепбърн в бански костюм, изобразена от Тери О'Нийл


Грейс Кели на Френската Ривиера през 1955 г. на снимачната площадка на Алфред Хичкок "Да хванеш крадец"

Двете кралици на елегантността не разочароват дори и по отношение на обувките. Ако токчетата са традиция по време на светските събития и на снимачната площадка, мокасините и най-вече балеринките са истинският фетиш. Одри ги носи със заоблен връх, докато Грейс често избира заострени, подобно на ледения й поглед. Сега, когато идентичността на модната муза на Givenchy и майката на сегашния принц на Монако Албер II е разкрита, остава само да се вдъхновяваме и да действаме в модата и в живота, като истински кралици.


Снимка на Одри Хепбърн за промоционалното турне на филма "Сабрина", 1954 г


Грейс Кели носи чифт заострени балетки с презрамки, докато снима хоризонта 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 22 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 18 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.