Следва

Мрежата обсъжда скандала на търга с обувките на Кари Брадшоу с автограф от Сара Джесика Паркър

Бруталната истина: 8-те реални причини, поради които той не пише

„Ако той не ти пише, значи не си му интересна. Ако му беше интересна, щеше да намери време". Трудно е да се спори с това твърдение, още повече, че то често е самата истина и трябва да имате смелостта да го признаете. Но ако е имал интерес и после изведнъж е замлъкнал, т.е. спрял е да ви отговаря, е любопитно да разгледаме вариантите - само за липса на време и интерес ли се касае? И може ли да има и различни причини?

 

Health преди 2 години

Той не иска връзка

Не иска, не може или се страхува. Или не иска типа взаимоотношения, които има с вас. Резултатът е един - избягва ги. Може би връзката се е развила твърде бързо или той е почувствал сериозността на вашите намерения. Или е усетил свръх отговорност, претенции, изисквания, докато той иска иска лекота. Може пък и отношенията ви да са го натоварили повече, отколкото си е представял. Ако мъжът не иска семейство и допълнителна отговорност, той най-лесно може да реши проблема за себе си по този начин. Разбира се, за това би могло да се говори, но не всеки иска или знае как да говори по толкова деликатни теми. А и подобен разговор със сигурност би бил труден.

Не му е интересно

Всеки от нас е различен - има своите интереси, житейски опит, възгледи за живота. Тук няма правилно ниво или абсолют, всички сме различни, номерът е да има съвпадение. Когато срещнем някого, всеки от нас има очаквания и фантазии за това каква ще бъде комуникацията ни и какъв човек е той. Но резултатът може да не е този, който очакваме. Ако се окаже така, тихото излизане от отношенията е един от вариантите за разрешаване на ситуацията без конфликти и неприятни разговори. Което не означава, че трябва да хукнете към библиотеката или да зачетете трескаво новинарски и научни медии, за да разширите хоризонта си (въпреки че никога не е излишно). Но, разминаванията просто се случват. Ние също не харесваме всички и не всеки ни е интересен. Ситуация като тази е неприятна за осъзнаване, но веднъж приета с нужната доза себеуважение, облекчава нещата и възпира опасността да се окажем в спирала от отношения, които никак, никак не ни правят щастливи. 

Той не чувства интерес от ваша страна

Да, мъжете също са хора, и за тях също е важно да бъдат харесвани и обичани. Ако той не усеща искрения ви интерес, силно вероятно е да отстъпи назад. Дори и да не сме споделили или намекнали за своите колебания, но в душата си не харесваме истински човека, другият го усеща. Искрените чувства, грижата, нежността и любовта абсолютно винаги могат да бъдат разграничени от една игра, колкото и добра да е тя. 


Бъдете нащрек: 5 най-популярни фрази, използвани от манипулаторите


Той не се чувства уверен

Ако можете да правите всичко сама, ако печелите повече, ако сте по-успешна в кариерата си или връзката ви е някакъв вид състезание. Ако му се струва (или не му се струва), че имате големи изисквания, а той не усеща в себе си силата да ги удовлетвори. Ако го смачквате, дори ни най-малко да целите това. Тогава по всяка вероятност той няма да може да си отговори на въпроса защо бихте имали нужда от него и неговото присъстве в живота ви. Важно е човек да се чувства необходим, полезен и значим. И също така е важно мъжът да се чувства силен и успешен. Ако вие печелите състезанието, както се казва, от старта, той е в слаба позиция. Оттеглянето му от това "състезание" с вас е начинът да се освободи от неприятните емоции и да си върне самочувствието.

Той не получава това, което иска

Всеки от нас има свои очаквания от връзката и собствени нужди. Някои търсят подкрепа, други са петимни за грижа, трети - възхищение, също страст, обмен на идеи и цели, по възможност от сърце. В случая, за който говорим, вероятно човекът отсреща не получава нещото, което търси, или поне не му е достатъчно. А може би пък, холучава твърде много. Намеса в живота му, обаждания, непрекъснато изясняване на взаимоотношенията, ред изисквания, куп условия. В тази материя няма правилно или неправилно. Говорим за съгласуване на очакванията един от друг и формата на отношенията, които, ако не се получат, няма смисъл да се продължава. 

Той е нарцисист или манипулатор

В този случай, с помощта на мълчание, човекът може да се стреми да провокира другия към определено, желано от него поведение. Например повишено внимание към себе си, извинение, опит да поправите нещо, да станете "по-добри", да се „поправите“, да се отклоните от вашите принципи. Тогава мълчанието, с голяма вероятност, ще бъде последвано от обвинение (вината е в теб, всичко това е заради теб и т.н.) или принуда да се поддадете на нещо. Ако такова мълчание се случва от време на време и сценарият започне да се повтаря, твърде възможно е човекът наистина да се опитва да ви манипулира (четете още: Ако сладурчето ви пише ТАКИВА съобщения, бягайте с 200).

Той не умее да говори за чувствата си и да разрешава конфликти

Нещо в отношенията ви е неудобно, неприемливо, трудно за него. Но той не умее да говори за това. А може и да се е опитал да говори, но реакцията да е била такава, каквато не е очаквал. Освен това, за да говорите, е важно да сте сигурни, че ще бъдете чути и изслушани, че ще бъде „безопасно“ за вас (без истерии, обвинения, сълзи и т.н.). Мълчанието предпазва човек от емоциите на другия. Мъжете по правило са по-сдържани в изразяването на чувства и им е по-трудно да говорят за това. В този случай мълчанието е своеобразна защита и начин за „разрешаване” на конфликта.

Има нещо по-важно в живота му

Това може да бъде работата, родителскота семейство, приятелите, децата, друга жена, хоби или вкус към забавления. Всъщност не е важно какво точно. Основното е, че другото нещо го очарова повече. Всичко в живота ни има две страни, връзката също е двойствена: от една страна има интерес и любопитство, от друга - усилия, страхове, съмнения. Дали връзката продължава или не е знак коя страна е спечелила. Ако човек мълчи, това по-скоро показва, че е имало повече съмнения, страхове или неудобства.

Всичко това може да бъде обсъдено и проговорено. В крайна сметка мълчанието е и начин да се каже нещо. Например: „Не искам, не ми харесва“ или „Не мога да го направя, страх ме е“. Ако се усетите силни, може да опитате да инициирате сами подобен диалог, но, за да говориш, трябва желанието и на двете страни. Ако единият говори, а другият мълчи, усилието няма да сработи. Освен това е важно не само да можеш да говориш, важно е и да можеш да чуеш другия. 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.