Следва

Всички номинирани за Златен глобус 2022: Гага, Бен Афлек и другите...

News Екстаз: The girls killed it this week...

Истински важното от миналата седмица е ТУК, а относно тази:  

Events преди 2 години

Били Айлиш добре води SNL

Много коледно, мило, със страхотна самоирония Били и красивите й очи говорят за стил (и за огромните дрехи, които носеше преди), за семейството, за детството, за още много неща, все по забавен начин... Монологът й е тук:

Изпълнението - тук:

И още някои забавни неща:

Макс Верстапен e новият шампион на Формула 1

Макс Верстапен спечели титлата във Формула 1 за сезон 2021 с финален спринт в последната обиколка на Гран при на Абу Даби. Ще си поговорим пак за него в петък...

Излязоха номинациите за Златен Глобус 2022

Всички номинирани, по категории, са ТУК...

Ким К е една идея по-близо до адвокатската професия

Т. нар. Baby Bar Exam, официално известен като Изпит за студенти по право първа година, е целодневен тест, който се прави дистанционно през юни и октомври и е необходим за тези, които изучават право в неакредитирано юридическо училище, според щатската адвокатура на Калифорния. Общоизвестно е, че изпитът е страшно труден и студентите го взимат поне от третия път, а Ким - от четвъртия, което бе отпразнувано с тази визия:

Сега пък Майли и Пийт са гаджета?!

Или май не са... никой не знае наистина, но двамата участваха в предаване на NBC, постнаха доста неща в Инстаграм, имат еднакви татуировки, всичко сочи в една посока, но официалната версия е, че Пийт е гадже на Ким Кардашян - нищо не е ясно, с една дума... Четете още: И Ким, и Кание с нови, доста по-млади, гаджета - всичко, което знаем.

Оливия Уайлд е корицата на Vogue за Януари 2022

Така колегите "отпочват" годината... Всички кадри от сесията са надолу:

Тексас обяви Megan Thee Stallion за "герой"

В рамките на 24 часа Меган завърши Тексаския Южен университет и получаи 18th Congressional District of Texas Hero Award. Конгресменът Шийла Джаксън Лий каза: "Толкова сме щастливи, че създаваме толкова прекрасни, изключителни таланти и лидери“ и продължи да цитира някои от приносите на Меган към щата: изпращане на кутии с маски и ръкавици в затвора на окръг Харис, работа в Хюстън в помощ на домове, засегнати от студа в Тексас и пускането на незабавно видео с Джими Фалън и Ариана Гранде за важността на получаването на бустерна доза ваксинация срещу COVID-19.

Илон Мъск е Човек на годината според Time

TIME казва, че избира Човека на годината, като взема предвид лицето или хората, които "за добро или за лошо... са направили най-много, за да повлияят на събитията през годината“. Проблематичен избор, но наистина човекът не стоя със скръстени ръце - цяла година манипулира криптовалути, tweet-ва постоянно, разведе се, работи по Space X и Tesla, остана най-богатият в света ("Е, мисля, че има някои, знаете ли, и по-богати... Мисля, че [руският] президент Путин е значително по-богат от мен. Аз не мога да нахлувам в държави и такива неща”)... 

Брад Пит отваря звукозаписно студио в Южна Франция

Оригиналното студио Miraval, построено през 1977 г. в прочутия Château Miraval в Южна Франция от тогавашния собственик на имението, френския пианист и композитор Жак Лусие, е дом на записите на немалко емблематични музикални изпълнители - The Pink Floyd, AC/DC, The Cure, Sting, Sade, The Cranberries и много др. Сега красивото пространство, неизползвано от близо две десетилетия, ще бъде постегнато и отворено отново от настоящия му собственик: Брад Пит. Основният ремонт е под отговорността на френския продуцент Дамиен Кинтар, а по план студиото ще заработи отново до лятото на 2022 г.

  

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?