Следва

#ViewSofiaXMASGiveaway DAY 14

Историята на една снимка: сватбата на Маргарет и Денис Тачър

Бъдещият британски премиер се жени на 26-годишна възраст на 13 декември 1951 г. Точно седемдесет години назад.

Celebrities преди 2 години

В средата на миналия век Маргарет Робъртс - бъдеща Тачър - е на 26. Вече се занимава с политика и е привлякла вниманието на пресата. През февруари 1950 г. и октомври 1951 г. тя се кандидатира за общите избори в окръг Дартфорд. Губи - и двата пъти. Но е запомнена като единствената жена, която излиза уверено срещу мъжете политици. Освен това, подготовката за изборите й носи запознанството с разведения богат бизнесмен Денис Тачър. Същата 1951 г., но през зимата, двамата се женят в лондонския параклис Уесли.


Маргарет Тачър: симоликата на един незабравим стил


В разумен срок - две години след сватбата - Маргарет изпълнява майчинския си дълг, като ражда близнаците Марк и Карол. Семейното гнездо на Тачър е в Челси. Според личния биограф на Желязната лейди Чарлз Мур, тя отстъпва чисто "мъжките" области на съпруга си - пари, спорт, избор на училище за децата, а самата тя готви (въпреки че двойката често е засичана да пазарува в отдела за храна за вкъщи на Маркс и Спенсър).


ДЕНИС ТАЧЪР И МАРГАРЕТ РОБЪРТС В ДЕНЯ НА СВАТБАТА ИМ, 13 ДЕКЕМВРИ 1951 Г


Истината за отношенията на Желязната лейди с Кралицата на Великобритания


В продължение на единадесет години - от май 1979 г. до ноември 1990 г., семейство Тачър живее на Даунинг стрийт 10, както подобава на британския премиер и семейството му. След оставката на съпругата му, Денис Тачър, не без нейно участие, получава титлата баронет с право на онаследяване. Самата Маргарет също става баронеса. Двамата живеят заедно до смъртта му на 26 юни 2003 г. През 2015 г., след като първата жена министър-председател на Великобритания почива, сватбената й рокля е продадена в Christie's, наред с други лични вещи. Неизвестен колекционер я купува за £25 000 - датата е 14 декември - ден след 64-ата годишнина от сватбата на семейство Тачър.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 18 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 15 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.