Следва

Какво вещае личното ви число за ЧНГ: нумерологична прогноза 2022

#ViewSofiaXMASGiveaway DAY 14

#ViewSofiaXMASGiveaway DAY 14

All About Life преди 2 години

Четиринадесети декември е! Коледа, най-милият, най-нежният празник, е само на 11 дни от нас.

Днес, вторник, в DAY 14 от традиционния ни #ViewSofiaXMASGiveaway, закачаме на стената си нова картина...

Една от най-прекрасните галерии в София е "Астри" на ул. "Цар Самуил 34. Мястото е едно от най-елегантните арт-пространства в града, а изобилието от прекрасни работи, до една от най-добрите художници в България, го прави любима спирка при всяка възможност. Оттам купуваме картини, там се отбиваме за вдигане на настроението, там е мястото, от което набавяме подаръци за всеки празник. Защото изкуството, подбрано и показано в Астри с цялата любов на света от Вихра Пешева - собственичката на галерията, е всичко, което искаме, стане ли дума за красота.

В момента в галерията на Вихра тече 20-ата юбилейна изложба ФОРМАТ 30/30 - първата се състои през декември 2002 година. Тогава в предпразничната инициатива - достъпно и очарователно изкуство в точно този съвършен формат, взимат участие 47 автори. През двете десетилетия на съществуването й, в изложбата участват повече от 1000 художника - от различни краища на България, от различни поколения, стилове и направления.От съвсем млади и дебютиращи до знакови имена, символи на съвременната българска живопис, както и чуждестранни автори - от Австрия, Австралия, Белгия, Гърция, Германия, Италия, Мадагаскар, Македония, Румъния, Русия, Франция, Сърбия, САЩ и др. Изложбата е гостувала в Истанбул/Европейска столица на културата и Ла Рошел/Франция.

Изложбата бързо се превръща в магнит за всички, които обичат живописта - дълги години, всеки декември, в пространството на " Цар Самуил" 34 съжителстват в приказен пъзел по над 400 малки, но знакови платна, на повече от 140 автора едновременно. "Но, тези цифри, макар и зашеметяващи на фона на размерите на галерията, а и изобщо, никога не са били цел. Исках и давах шанс. Балансирах в хармонията. И ужасно много се учех. Не преставам да се уча и сега, на двадесетата година от ФОРМАТ 30/30. И тъй като познанието с възрастта приема различни форми и посоки, то никога не ми е достатъчно и всяка следваща изложба е нова, различна, уникална, разказва ни Вихра Пешева. - ФОРМАТ 30/30, с особената сила на своята природа, промени не само всички нас, пряко свързани с организация и участие в нея. Тя промени квартала, в който е, промени начина, по който се съизмерваме и вече е знак не само на галерия Астри, но и поредното доказателство, че заедно означаваме повече".

Отбийте се в тази вълшебна галерия и вижте 20-ата поредна изложба ФОРМАТ 30/30 до 29 януари 2022-ра. Тук показваме само част от приказните картини, а една от тях, изящната графика на големия български художник Иван Нинов ще бъде за един от вас в ден 14 на нашия празничен и артистичен #ViewSofiaXMASGiveaway 2021. Защото, както казва професор Вихрони Попнеделев: "Не мога да си представя, че има хора, които живеят без картина на стената си". И ние не можем, и вие не можете, сигурни сме. Тагнете поне трима, за които сте сигурни, че също не могат да живеят без изкуство около себе си, последвайте View Sofia - най-свежият и артистичен Дядо Коледа, и ще получите шанса да имате една изящна красота във ФОРМАТ 30/30, автор Иван Нинов, специален жест от нас и Астри.

Ето още няколко работи от юбилейната изложба ФОРМАТ 30/30 в Астри >>>


Нина Русева


Нора Ампова


Иван Кънев

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 20 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.