Следва

Бен Афлек посочи брака с Дженифър Гарнър като причина за алкохолизма си - стотици се възмутиха онлайн

Малките, големи модни истории: боят на ревюто на Zac Posen

През 2012 г. френска редакторка зашлевява пиарка по време на представянето на колекцията Пролет/Лято 2013 г. на Зак Позен. Причината? Страшно "унижение".

Celebrities преди 2 години

По това време на годината, когато се сещаме за отминали случки и правим равносметки, на ум ни идват супер интересни модни истории, които изведнаж придобиват нов смисъл и нюанс, благодарение на отминалото време. Знаете, че Седмиците на модата са едно от най-важните събития в света на модата - това е времето, два пъти в годината, по три-четири седмици, една след друга, когато абсолютно цялото внимание в нашия бизнес е насочено към модните подиуми и звездите от първия ред, т.е. към лъскавата и бляскава страна на модната система.

Въпреки това, в повечето случаи не сме наясно с това, което се случва зад кулисите, сред непредвидените събития, катастрофалните моменти и лавините от стрес. Тези толкова сериозно влияещи фактори водят дори... до физическо насилие. Настоящата история припомня за един от редките моменти, в който се стига далеч отвъд вербалната агресия, а мястото на събитието е модното ревю на Зак Позен. Става дума за шоуто по случай представянето на колекцията Пролет/Лято 2013 г. в Ню Йорк, където, въпреки доминиращата елегантна и величествена атмосфера, физическата разправия внася нотка пикантност на събитието.

Умората за работниците в модния сектор се усеща по време на седмиците на модата, заради твърде многото модни ревюта и представяния, безкрайните опашки, чакането и неочакваните импулси. И ако, след като пристигнете на модно ревю, мястото ви буквално се е „изпарило”, то кризата стои и чака точно зад ъгъла. Всъщност виновниците за всичко това са пожарникарите от Ню Йорк, защото само тридесет минути преди шоуто на Зак Позен, те се намесват в организацията на събитието в концертната зала Avery Fisher Hall и премахват 60 от седящите места на балкона, в съответствие с получените директиви за безопасност. Истински кошмар за отговарящите за пиара на събитието, защото голяма част от гостите, пристигайки до определеното си място, не успяват да го намерят.

Всичко това и забавянето, което се твърди, че е причинено от пристигането с 40 минути закъснение на Наоми Кембъл, сигурно са дошли в повече на френската редакторка Мари-Жосе Сускан-Жалу, директора на издателството Jalou и екипа й - нейните дъщери Дженифър Емир и Ванеса Белужон, съответно редактори на списанията Jalouse и L'Officiel. Според присъстващите, Сускан-Жалу няма място, а съоснователката на HL Group Лин Тесоро, отговаряща за връзките с обществеността на събитието, усилено се опитва да й съдейства в намирането на такова. Редакторката възприема отношението на екипа на Зак Позен до такава степен като „унизително“, че Дженифър Емир... удря шамар на пиарката Тесоро.

Последната, след като потвърждава за инцидента, отказва да коментира допълнително. Няколко дни по-късно, Емир поема отговорност за постъпката си. Тя заявява, че Лин Тесоро се е държала грубо с майка й, като я е принуждавала настоятелно да седне при други хора. „Казах:„ Не говори така на майка ми! Спри да й говориш така!" Предупредих я:" Внимавай, ще те зашлевя", но тя продължаваше и така се стигна до шамара", признава Дженифър Емир, продължавайки: "Съжалявам, знам, че това, което направих е лошо". Беше леко зашлевяване. Не беше силно. Не я нараних, просто исках да я унижа. Тя обиди майка ми, а аз я унизих пред екипа й. И накрая й казах: „Сега вече знаеш, че с французите никой не се закача““. След няколко седмици Лин Тесоро завежда иск за милиони срещу Мари-Жосе Сускан-Жалу и нейните дъщери, но след споразумение с официално извинение жалбата е отгелена. 

Истинска история за унижение или по-скоро напомняне за намаляване на егото в модната система? Оставаме тълкуванието и на вас. 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.