Следва

Какво ще спечели и загуби Louis Vuitton, ако Кание Уест стане следващият творчески директор на марката

Гурам Гвасалия е новият творчески директор на Vetements

Гурам Гвасалия бе официално назначен за креативен директор на марката Vetements, която основа заедно с брат си Демна Гвасалия, понастоящем на същата позиция в Balenciaga

 

All fashion преди 2 години

До 2019-та Гурам отговаряше за бранд мениджмънта като директор, а Демна бе креативният компонент, ангажиран с колекциите, преди през същата 2019 година да напусне поста и да се  фокусира само върху работата в Balenciaga.

Всъщност Гурам е изцяло отговорен за марката оттогава, въпреки че позицията на креативен директор стоеше празна през всичките тези години. Сега обаче нещата се официализират, както съобщи изданието WWD, а самият Гурам потвърди информацията в своя Instagram.

За всичко си има време. Сега е моментът да изляза и да кажа: започвайки с есенно-зимната колекция - 2022/2023, поемам отговорността за марката, заемайки мястото на креативен директор на Vetements, написа Гурам.

Представянето на тази колекция се състоя съвсем наскоро. Тя запазва основните ключови черти на марката - много овърсайз, много балаклави, палта с права кройка и акцент върху линията на раменете. И всичко това - много скъпо, от отлични платове и с великолепно качество. 


Your're too old, honey, ако не харесваш Vetements, Fall 2022 READY-TO-WEAR


През последните години имаше много опити да се "вземе" това, което Vetements винаги е била. За да защитя нашата упорита работа, нашите кодове и ДНК на марката, знаех какво трябва да направя, за да си върна всичко. Така е, можех да го направя тайно, защото съм много интровертен човек. Но почувствах, че трябва да говоря публично, от името на всички момчета и момичета, които мечтаят за мода, но се страхуват да кажат на родителите си, които не биха одобрили подобен избор, добави Гвасалия и сподели личната история на семейството си - той  не може да си позволи да посещава модно училище - брат му Демна вече учи там, а Гурам, според него, остава за родителите си "последната надежда", като човек, който евентуално ще "храни семейство" (в резултат на това той първо получава икономическо образование, и чак след това се ориентира към модната сфера на модата).

Пожелаваме успех!

 

More All fashion