Следва

Петъчна доза секс: Том Холанд, пу-пу, да не са ти уроки!

5-те момента в попкултурата на 2021, които ще останат в историята

2021 е втората, съвсем накрая си, година от пандемията. Политическите и социални противоречия около ваксините и свързаните с тях нюанси бяха постоянно на дневен ред, 12 дълги месеца, при това финалът не се вижда, и все пак... 

Celebrities преди 2 години

В известен смисъл този непрестанен поток от новини само направи попкултурата - визираме всичко, свързано с участието на звезди, спортни величия, тв-шоута и интернет феномени - по-интересна и ценна в очите на хората, уморени от всичко стагниращо, което се случва по света. Ето кои са дефиниращите 2021-ва пет попкултурни феномена, видени, разпознати и запомнени от целия свят.

Интервюто на Меган Маркъл и принц Хари с Опра Уинфри

От взривяващото интервю на принцеса Даяна с Мартин Башир през 1992 г., в което тя споделя, че в брака й с принц Чарлз са трима, нито един член на кралското семейство не бе говорил така открито за вътрешните си перипетии. До тази тодина! Скъсвайки с монархията и нейното мото „никога не се оплаквай, никога не обяснявай“, Меган Маркъл и принц Хари разказаха историята си пред Опра - стана дума за недоброжелателството на кралското семейство, дори когато Меган страда от мисли за самоубийство по време на бременността си, както и за това, че един от височайшите роднини е повдигнал въпроса за цвета на кожата на сина им Арчи преди раждането му. Интервюто с Опра Уинфри или два часа сложен и противоречив разговор, привлече 17 милиона зрители и предизвика огромен резонанс в обществото, силно противоречив, разбира се (четете още: Най-шокиращите моменти от Интервюто на Хари и Меган с Опра: тя е мислила за самоубийство, а той е "много наранен"). 

#FreeBritney Triumph

Протестите на феновете заради 13-годишното попечителство над Бритни Спиърс не стихват от години, но през 2021 г. движението #FreeBritney най-накрая влезе в мейнстрийма. През юни настъпи преломен момент, когато Спиърс наруши мълчанието, което й беше наложено в продължение на дълги години, с изявление в съда, описващо как тя не е контролирала нещата в  живота си повече от десетилетие: нито работата, нито финансите, нито дори личния си живот. „Просто искам живота си обратно“, каза Спиърс в своите показания. Пак през тази отминаваща вече година The New York Times пусна документалния филм Framing Britney Spears, който даде поглед върху това как Спиърс е била сексуализирана, манипулирана и омаловажавана в началото на 2000-те. Хубаво е, че сложната иначе 2021-ва отбеляза момента, в който мечтите на поп певицата за свободен и нормален живот най-накрая се сбъднаха.


Протест #FreeBritney

Бенифър 2.0: събирането

Светът полудя от възторг, че Дженифър Лопес и Бен Афлек подновиха романтичната си връзка, почти 20 години след раздялата, последвала тогава шумно прокламирания им годеж. Първо в мрежата се появиха техни снимки от съвместна ваканция на яхта, после дойде Кан, след това Met Gala. Сега двойката все по-често се показва заедно, видимо на крилете на щастието - те са винаги двама, винаги, и на разходка, е на парти, и на официална церемония. Удоволствие е да ги гледаме, нали?! И още: Вдъхновява ли ни ренесансът на "Бенифър" за втори шанс за бившите ни?


Дженифър Лопес и Бен Афлек

Радикалните признания на Симон Байлс и Наоми Осака относно психичното здраве

Най-титулуваната американска гимнастичка Симон Байлс привлече вниманието на света през юли, когато напусна точно преди финалите женския отбор на Олимпийските игри в Токио, заради менатлни проблеми. Байлс се оказа сред повече от 150 жени и момичета,  сексуално малтретирани от бившия лекар на отбора Лари Насар (четете още: 25-те най-разтърсващи документални филмa за истински престъпления, които да гледаме NOW).


Симон Байлс

През май тенисистката, шампион от Големия шлем, Наоми Осака, направи същия смел ход, като отказа да се състезава на Откритото първенство на Франция, след като организаторите не й позволиха да се откаже от брифинг за пресата. В Instagram Осака разкри, че изпитва силно безпокойство от контактите си с медиите и се бори с пристъпи на депресия след US Open 2018.


Наоми Осака

Байлс и Осака, решени да опазят психичното си здраве, изпратиха сигнал не само до спортистите, но и до всички, които ги следят. „В крайна сметка и ние сме хора, така че трябва да защитаваме умовете си, а не просто да излизаме и да правим това, което светът иска от нас“, каза Байлс. Заедно, двете жени промениха определението за "шампион". 

Феноменът на телевизионния сериал Squid Games

Създадени от Хуанг Донг-Хюк и вдъхновени от собствените му социално-икономически борби, Squid Game се превърнаха във феномен, който изгъделичка нервите на милиони по света и се оказа невероятно актуален във времена на широко разпространена икономическа и психическа нестабилност. „Исках да напиша история, която да е алегория за съвременното капиталистическо общество и постоянната конкуренция в живота“, каза Хуанг Донг Хюк (четете още: Hey, baby, let's talk about... Squid Game, най-гледаният сериал в Netflix някога!).

Завръщането на "Сексът и градът"

Един от най-емблематичните и влиятелни тв-сериали, "Сексът и градът", остана достатъчно популярен дори и след последния си сезон през 2004 г. През 2021 г. феновете спряха да се чудят как се е развил животът на главните герои, тъй като HBO Max пусна продължението на шоуто „Просто ей така...“ , с премиера на 9 декември. Снимките на продължението на сериала се превърнаха в попкултурно събитие само по себе си поради решението на Ким Катрал да не се връща в ролята на легендарната Саманта (Коя е Никол Ари Паркър, новата звезда от рестарта на "Сексът и градът"?). Да не говорим за буйната вълна от дискусии за всичко, свързано с шоуто - от тоалетите до възрастта на героините.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.