Следва

Jil Sander Pre-Fall, 2022

Christian Dior Pre-Fall, 2022

Новата колекция на Мария Грация Кюри за междинния сезон между идните Лято и Есен на 2022-ра се ражда директно от впечатленията и емоциите от новата книга на Жюстин Пикарди за сестрата на Диор

Runway преди 2 години

Активен деятел в съпротивата по време на Втората световна война Катрин Диор попада в концентрационен лагер, а да се върне към живота по-късно й помага градинарството (четете още: Запознайте се: Катрин Диор, обожаваната сестра, самата Miss Dior).

Оттук и супер симпатичното усещане за свобода и досег до природата, което се улавя тематично в колекцията. Виждаме множество детайли, които действително ни пренасят в един следобед, или една сутрин, на безгрижие, на нежно слънце, на зеленина и на прецизна грижа към нея, нейно величество Природата.

Освен това, бащата на Катрин и Кристиане бил собственик на фирма за производство на торове - Кюри успява да изрови в архивите хералдическия знак, който семейство Диор използва върху чувалите с готова продукция. Подобни модели с надписа L'union fait la force (именно "Съединението прави силата") са преиздадени в тази колекция. Друг ориентир за дизайнера е стила на Митца Брикар - не просто близка приятелка на Кристиан Диор, но и важен негов съветник при направата на ескизите. Гардеробът на Брикар изобилства от дрехи в леопардова разцветка, повторени тук от Кюри. Освен това, в Pre-Fall 2022 виждаме характерните руски сарафани, или сукмани, интерпретирани в духа на ученическата униформа, доста поли от тартан, вталени жакети, плащове и спортни комплекти с винтидж логото на Dior.

Цялата колекция е в галерията ни >>> 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.