Следва

Versace Pre-Fall, 2022

Jil Sander Pre-Fall, 2022

Jil Sander под ръководството на Люси и Люк Мейер престана да се асоциира със строгия минимализъм

Runway преди 2 години

В работата им намират място сложните силуети, ръчните техники, разнообразната цветова палитра, необичайните текстури и фактури. В новата Pre-Fall 2022 колекция влизат лъскави кадифени костюми, кожени сака в ярко синьо, плисирани рокли, лакирани поли и тренчове в анималистични принтове.

Особено внимание обръщаме на връхните дрехи: дълъг елек от овча кожа, обещаващо топло палто от кожа с косъм, мохерна пелерина на каре, обемно палто от дебела вълна с ресни на гърба, както и лаконични строги модели в бодро ярко жълто. Много голямо внимание дизайнерското дуо зад бранда обръща на занаятчийските техники: по краищата си, трикотажните рокли и поли са обшити с пайети, белите блузи са декорирани с плетени на една кука дантели и ръчна бродерия, вечерните двуслойни рокли са декорирани богато с т.нар. "френски зелки" - старовремска техника на украса в плетивата, възкресена по начин, за който не бихме се сетили, но е интересен.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.