Следва

Versace Pre-Fall, 2022

Jil Sander Pre-Fall, 2022

Jil Sander под ръководството на Люси и Люк Мейер престана да се асоциира със строгия минимализъм

Runway преди 2 години

В работата им намират място сложните силуети, ръчните техники, разнообразната цветова палитра, необичайните текстури и фактури. В новата Pre-Fall 2022 колекция влизат лъскави кадифени костюми, кожени сака в ярко синьо, плисирани рокли, лакирани поли и тренчове в анималистични принтове.

Особено внимание обръщаме на връхните дрехи: дълъг елек от овча кожа, обещаващо топло палто от кожа с косъм, мохерна пелерина на каре, обемно палто от дебела вълна с ресни на гърба, както и лаконични строги модели в бодро ярко жълто. Много голямо внимание дизайнерското дуо зад бранда обръща на занаятчийските техники: по краищата си, трикотажните рокли и поли са обшити с пайети, белите блузи са декорирани с плетени на една кука дантели и ръчна бродерия, вечерните двуслойни рокли са декорирани богато с т.нар. "френски зелки" - старовремска техника на украса в плетивата, възкресена по начин, за който не бихме се сетили, но е интересен.

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 2 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.