Следва

Versace Pre-Fall, 2022

Jil Sander Pre-Fall, 2022

Jil Sander под ръководството на Люси и Люк Мейер престана да се асоциира със строгия минимализъм

Сподели

В работата им намират място сложните силуети, ръчните техники, разнообразната цветова палитра, необичайните текстури и фактури. В новата Pre-Fall 2022 колекция влизат лъскави кадифени костюми, кожени сака в ярко синьо, плисирани рокли, лакирани поли и тренчове в анималистични принтове.

Особено внимание обръщаме на връхните дрехи: дълъг елек от овча кожа, обещаващо топло палто от кожа с косъм, мохерна пелерина на каре, обемно палто от дебела вълна с ресни на гърба, както и лаконични строги модели в бодро ярко жълто. Много голямо внимание дизайнерското дуо зад бранда обръща на занаятчийските техники: по краищата си, трикотажните рокли и поли са обшити с пайети, белите блузи са декорирани с плетени на една кука дантели и ръчна бродерия, вечерните двуслойни рокли са декорирани богато с т.нар. "френски зелки" - старовремска техника на украса в плетивата, възкресена по начин, за който не бихме се сетили, но е интересен.

More Runway

Седмица на модата в Копенхаген: Ganni Spring 2024

Runway преди 3 седмици

Обмисляйки посоката, в която да поеме за пролетта и лятото за 2024, творческият директор на Ganni Дите Рефструп (Ditte Reffstrup) се оказва в позната ситуация: на вечеря, обсъждайки изкуствения интелект със съпруга си и съосновател на Ganni Николай Рефструп. Мистър Рефструп вади своя iPhone и моли AI да измисли насока за колекция на Ganni въз основа на съвсем елементарна информация. „Беше доста плашещо за четене, но и супер интересно.“