Големите любовни истории: Джейн Бъркин и Серж Генсбур

Големите любовни истории: Джейн Бъркин и Серж Генсбур

"Обичам те... Аз теб също не..." e една от най-загадъчните и скандални любовни истории на XX век


Джейн Бъркин и Серж Генсбур през 1970 година 

От пръв поглед?

"Снимам във Франция филма "Слоган", главната роля в който играе един човек, когото обичам. Казва се Серж Генсбур. Малко е странен, но аз го обичам. Не прилича на нито един от другите ми познати - доста небрежен, но в същото време чист", пише в своя Munkey Diaries Джейн Бъркин. В момента, в който се снима "Слоган" (1969), тя е на 22, току що преживяла разрива с първия си мъж - композиторът Джон Бари.

Разводът е много труден за младата и перспективна актриса. Съпругът й изневерява непрекъснато, което Джейн преживява трудно. Нито успехите в кариерата, нито наличието на чудесна дъщеричка не спасяват Бъркин от депресията - тя буквално не иска да отваря очи сутрин. "Слоган" променя всичко. 

Естествено, в началото Серж и Джейн ни най-малко не се харесват един друг. Тя е обвинявана във високомерие и глуповатост. Той, логично, я презира. Но съвместната работа ги сближава. Бъркин не разбира кога и как се влюбва, а Генсбур най-накрая сваля маската и позволява да бъде видян такъв, какъвто е - съмняващ се във всичко и силно раним. 


Джейн Биркин и Серж Генсбур в 1969 г

Скандалът на скандалите

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.