Следва

Коя е Марта Ортега, наследницата на Zara и нов президент на гиганта Inditex

Тенденцията на драпираните рокли: божествена, точно колкото Шер през 80-те

Нежните драперии и асиметричните форми отново са супер актуални 

All fashion преди 2 години

Шер носи такъв драпиран и асиметричен модел от ефирна материя, в провокативен черен цвят, създаден от Halston за специална вечер в Studio 54 през 1978 г.. Рокля, подходяща за богиня. Класическа, но перфектна, съответстваща на трансгресивния стил на американската попзвезда, която я съчетава с кожено яке в пълен контраст с елегантния тоалет. Тази комбинация всъщност се превръща в емблематична визия за времето си и за легендарния нощен клуб в Ню Йорк, където може да бъдат открити всички видни личности от света на шоубизнеса, модата, изкуството и културата. Тенденциите, лансирани в Studio 54 от стилисти като Halston, Yves Saint Laurent, Calvin Klein, са сред най-копираните и до днес. Потвърждение за това е и тази ултра шик рокля, носена от Шер.


Шер през 1978 година на афтър партито по случай лансирането на парфюма на YSL Opium в Studio 54, облечена в драпирана и асиметрична рокля, създадена от Halston

Трендът на модните подиуми за сезон ЕСЕН/ЗИМА 21/22

Нежните драперии от роклята на Шер се завръщат за сезона Зима 2021/22. Те представляват перфектната тенденция, изключително подходяща за най-шикозните партита. Много вариации на този модел с драперии се наблюдават и на модните подиуми, както в къс вариант, така и в по-дълга версия. Най-популярни са асиметричните, обогатени с декоративни вълни и леко прозиращи на голата кожа, като тези в зимните колекции на Atlein, Burberry и Khaitе. Цветовете са наситени и завладяващи - бордо, зелен мъх и червен портокал. Също така има място за пастелни нюанси и по-линеарни и симетрични модели, както демонстрира ревюто на Salvatore Ferragamo.


Драпирана рокля в къс вариант на Burberry и дълга версия от Atlein, част от колекциите им WINTER 2021/22. И двата модела са под знака на асиметрията.

Как да носим драпираната рокля? Няма нужда от големи усилия. За да се подчертаят драпериите на този тип дреха е достатъчно да се добави бижу като акцентиращ детайл. Моделът може да се съчетае с голям коктейлен пръстен, обувки с метален оттенък или бляскав клъч, придържайки се стриктно към минималистичния стил при подбора на всички останали щрихи. А Halston и Cher доказват, че това определено е успешна формула.


Интерпретациите на Khaite и Salvatore Ferragamo на драпирани рокли WINTER 2021/22.

More All fashion