Следва

Fitness Time: 7-те фитнес тенденции на 2022 - от метаболитната гъвкавост до бокса

Мишел Пфайфър като Бети Форд, защото The First Lady предстои

Ключов елемент в новия сериал The First Lady, предстоящ да излезе през тази година, е емблематичната прическа "буфан" на Бети Форд, символизираща висок обществен статус и представляваща силно топиран боб като захарен памук, гарниран с много лак. В ролята на първата дама с тази легендарна визия влиза Мишел Пфайфър.

Celebrities преди 2 години

Мишел Пфайфър в ролята на първата дама на САЩ от 70-те години

The First Lady е заглавието на новата поредица на Showtime, която ще бъде излъчена в началото на 2022 г.. Сериалът изследва трансформацията на най-влиятелните съпруги на американските президенти и проследява как всяка от тях оставя своя отпечатък в американския политически живот и в обществото. Освен около персонажите на Елинор Рузвелт и Мишел Обама, сюжетът се развива и около образа на Бети Форд, съпругата на Джералд Форд, който става президент през 1974 г. след като Никсън подава оставка. В ролята на първата дама влиза 63-годишната Мишел Пфайфър, която наскоро публикува в Instagram нередактирани снимки на визията си от снимачната площадка.

Малко по-руса от оригиналната версия, косата на звездата вярно следва тенденцията на първите дами от 70-те години. Това е прическа, символ на статут, която говори много за политическата и социалната атмосфера през онези години.

Топираната прическа на Бети Форд

Ангажирана със задълженията на първа дама на Съединените щати от 1974 до 1977 г., Бети Форд идеално въплъщава дългата традиция на прическата (скулптурно творение), типична за президентските съпруги преди нея. Една от емблематичните представителки е Жаклин Кенеди, която през 60-те години, благодарение на уменията на фризьора си Кенет Бател, налага прическата "буфан" като окончателен символ на стабилност, сила и надеждност (четете още: Джаки Кенеди: мазна кожа, лосион под мишниците и други дерматологични тайни за Първи дами).


Бети Форд в Белия Дом, 10ти септември 1974 г.

Тази прическа, със завършващи щрихи от лак и едри къдрици, се издига вертикално в силно топирана горна част. Монолитна и без ни най-малък риск да има косъм, който да не е на мястото си, от десетилетия това е легендарна визия, свързваща се с образа на богатата и властна жена, която, освен всичко друго, може да си позволи да прекара много часове и да изхарчи голяма сума при фризьора.

Бети Форд (бивша танцьорка и модел, която по време на президентската номинация е 56-годишна) поддържа косата си в меденокафяв цвят, съчетан с привличащи погледа златни бижута и копринени шалове. Винаги е с червило в оранжеви нюанси и с перлени отблясъци. Тя е активна в социалната политика и създава прецедент като политически дейна президентска съпруга и като една от най-откровените първи дами в историята, коментирайки всяка актуална гореща тема за времето си. Форд също така повишава осведомеността относно пристрастяването, правейки публично достояние дългогодишната си битка с алкохолизма и злоупотребата с наркотици.

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 18 часа

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 19 часа

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.