Следва

Ваканцията на известните: Дуа Липа и неонът, свежа комбинация след раздялата с Хадид

Fitness Time: 7-те фитнес тенденции на 2022 - от метаболитната гъвкавост до бокса

Тренира ни се! И още как! Двете предни години проправиха пътя на домашните тренировки, на Peloton, разходките и всичко друго на открито, а новата година носи със себе си нов подход към рутинните упражнения, който, силно се надяваме, ще помогне да постигнем физическите си, а и интелектуални, цели. В първите дни на Новата, обобщаваме най-важното във фитнес тенденциите днес >>> 

 

Health преди 2 години

Метаболитна гъвкавост 

Може да сте в състояние да се извивате в пози, които другите намират за трудни, но дали сте метаболитно гъвкави? Един от четирима възрастни в Обединеното кралство страда от метаболитен синдром или нездравословен метаболизъм, който може да причини затлъстяване, високо кръвно налягане и висока кръвна захар. Добрата метаболитна гъвкавост означава, че тялото ви може бързо и ефективно да превключва между използването на въглехидрати и мазнини като източник на гориво, което означава, че е по-лесно за вас да натрупате мускули, да се представяте по-добре по време на тренировки, да поддържате балансирано тегло и да останете млади за по-дълго. И това са само част от предимствата му.


От 580 лв,
тук

Lumen е ново устройство, което ви помага да разберете и да контролирате метаболизма си умело. Всичко, което трябва да направите, е да дишате в ръчното устройство (което е достатъчно малко, за да се побере дори и в най-микроскопичните дамски чанти) и показва как тялото ви гори калории. След това ви предлага ръководство какво да ядете през деня, за да оздравите и рестартирате метаболизма си.

„Нашият метаболизъм държи ключът към здравето и благополучието ни", потвърждава д-р Емека Окороча. „Ако го направим по-гъвкав, всичко останало си идва на мястото - повече енергия, контрол на теглото и ниска кръвна захар." 

Колоездене от друго измерение 

Целият свят, дори кучетата, вече имат колело заради локдауна, когато нямаше нищо друго за правене, освен да навъртаме километри през тези така дълги дни. Днес тази лудост увеличава мащабите си под формата на все по-модерни статични колела. Не само актуалните до скоро модели като Psycle и Soulcycle, които обичаме заради приятните тренировки с тях, но и новият Wattbikes очаква звездния си миг. Новата фитнес зала Third Space в Mayfair току-що стартира първия групов клас Wattbike в Лондон за тези, които искат да изживеят предизвикателството на шосейното колоездене на закрито и с добавена обратна връзка и фитнес резултат. В AMP Athletic в лондонския Marylebone т.нар. въздушните велосипеди са често срещана част от повечето класове, защото предлагат тренировка за цялото тяло, която усилва изгарянето на калории. И след това, разбира се, Peloton: тези, които все още не са изпробвали класовете по спининг на марката, вече могат да ползват приложението Peloton (което включва и други тренировки, като кардио, йога и силови) за два месеца, безплатно.

Тренинги за психично здраве 

Да, ние тренираме, за да поддържаме телата си здрави и силни, но все повече усещаме, че тренираме, за да подобрим и психическото си благополучие, независимо дали това е чрез разходки или чрез по-интензивно HIIT кардио. Експертите отдавна твърдят, че упражненията са най-доброто лекарство и сега те влизат в действие, тъй като личните лекари препоръчват засилена физическа активност за жени, търсещи помощ при депресия и диабет. Боксът е една от споменатите дисциплини и работи за активиране на много от мускулните групи на тялото, но също така помага за подобряване на координацията, стойката и настроението; а най-важното е, че боксът е страхотно умение, върху което да работите, за да подобрите увереността си. Мнозина се кълнат, че това е най-ефективната тренировка и с нея се чувствате силни и способни само след една сесия. Овладейте изкуството на професионалния бокс в някоя от по-добрите фитнес зали - тренировките по бокс ви учат да бъдете шампион, включително и по дух, независимо на какво ниво сте.

Дългосрочна стратегия и постепенен подход

Това, което научихме от 18-те месеца пандемия е, че здравето наистина е всичко. Ето защо интензивните 10-дневни обучителни лагери целят последователни и редовни упражнения, работа с естествените ритми на тялото, вместо да го претоварваме, тъй като много от нас страдат от хроничен стрес (и високи нива на кортизол), и тренират твърде интензивно, което допълнително влошава положението. Новооткритият клуб за здраве и благополучие, Coach London, в Mayfair предлага комбинирани кондиционни тренировки, за да помогне на клиентите да постигнат целите си с правилното темпо и да се съсредоточат върху тялото, мисленето и начина на живот в своите сесии. След тренировката следва възстановяване и евентуално холистично лечение, което помага на тялото и ума да се успокоят. Потърсете подобен подход - попитайте за цялостни курсове, отивайки в предпочитаната фитнес или уелнес зала.  

Домашни фитнес зали 

Макар че може би вече имате постелката за йога и няколко гирички, които се търкалят по пода в резултат на пандемията, сглобихте ли домашната си фитнес зала? Тези, които имат място в скромните си жилища, трябва да знаят, че има множество нови машини, които осигуряват автентично фитнес изживяване в комфорта на дома. Започваме с най-луксозния комплект: новата лимитирана колекция на Technogym с Dior, която включва бягаща пътека, пейка (в комплект с дъмбели и ластици) и топка за упражнения, които могат да бъдат закупени от избрани бутици на Dior по целия свят. А Hydrow's Rower е гребна машина от следващо поколение, която се предлага с екран (подобно на Peloton), който ви води през тренировките. А за шикозни тежести не търсете повече от Bala, които бяха издигнат в истински култ последната година, благодарение на минималистичните си секси тежести и ефективни плъзгачи.

Възстановяването е ключово

Не откриваме топлата вода, но все повече фитнес светът проумява, че дните за почивка и активното възстановяване са изключително важни за здравото тяло и дух. Разтягането е от най-голямо значение, независимо дали се насочвате към Stretch Lab за асистиран стречинг или ще пробвате т.нар. фасциална стреч терапия, която се грижи за фасцията на тялото (тънката съединителна тъкан, която се намира под кожата) вместо мускулите ви, за да засилите притока на кръв, да подобрите стойката, гъвкавостта и подвижността, и да намалите риска от нараняване. О, и внимавайте за пускането на Monk, интелигентна ледена баня, която е настроена да донесе всички предимства на крио терапията за премахване на възпаленията в уюта на дома ви. 

Пилатес за тазовото дъно и останалите мускули 

Пилатес е отлична практика, ако искате да изградите добра мускулатура и да облекчите болките в гърба. Но с нарастващата осведоменост за нашето сексуално здраве и благополучие научаваме, че Пилатес е чудесен начин за укрепване на мускулите на тазовото дъно. Методът U Pilates, от треньоркатана знаменитости Сиан Маршал, е свързан с изграждането на силно тазово дъно - тя обещава по-добри оргазми, благодарение на редовната практика. Ако считате, че дори идеята за час по пилатес е малко стресова, тогава трябва да се регистрирате в програмата за трансформация чрез Пилатес за начинаещи на Isa Welly Locoh-Donou, която започва на 13 януари, тъй като нейната добра енергия и отлични обяснения, плюс кратки и сладки 20-минутни тренировки ще ви накарат да почувствате всеки мускул на тялото си за нула време. 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.