Най-обсъжданите и най-прекрасни рокли на 2021!

Най-обсъжданите и най-прекрасни рокли на 2021!

Какво общо имат роклята за Met Gala на Били Айлиш и поръчковата Schiaparelli на Лейди Гага? И двете бяха едни от най-обсъжданите рокли през изминалата година. Те, и останалите 13, абсолюбтно зашеметяващи, следват... 

Изяществото, комбинирано с маниакално внимание към детайла, изобилстваха на червения килим през 2021 г., като звездите наваксаха загубеното преди това време пред камерите и фотоапаратите. Това не са обикновени рокли за съвременни принцеси, а съвършени майсторски изделия, които отдават почит на холивудските икони от миналото. Дрехи със статут, правещи политически и социални изявления, както и визии, дотолкова неочаквани и странни, че написаха своя собствена история. Ето 15-те рокли, които дефинираха годината >>> 

Синтия Ериво във Valentino Haute Couture

Ериво допринесе за стилистичното въздигане на полудигитализираните награди, като облече изгаряща ретината Valentino couture на "Златен глобус". Скулптурната хайлайтер-зелена рокля, досущ като маркер Stabilo, подчертава прекрасно факта, че няма нещо, което да попречи на радостта й от живото присъствие на червения килим тази година. Дрехата е комбинирана с чудовищни ​​платформи, бели кожени ръкавици, много къса прическа, отлични бижута (в контекста на ансамбъла те се вписват съвършено). Посланието? Аз съм заклет моден фен и абсолютно не ме интересува какво мислите! 


Зендая, Риана, Анджелина Джоли... Най-добре облечените жени на 2021 според Vogue


Михаела Коел в Maximilian

Коел помете телевизионните награди BAFTA, появявайки се в много оригинална рокля от изгряващата звезда на моден Лондон Максимилиан Дейвис. Дрехата е тежкарска, нетипична, драматична - издължената задна долна част напомня тържествен шлейф, който, комбиниран с голия гръб и двуцветния ръкав, прави поне десет директни препратки към световното изкуство и традиции, включително католическите. Всъщност, по признанието на самия автор, отворът на гърба е директно вдъхновен от магистралите на Тринидад, по които родителите на Максимилиан - таксиметрови шофьори, карат колите си, докато той е малко момче. Това, между другото, е същата рокля, с която, след като я скроява в спалнята си, младокът кандидатства във Fashion East. Това е и първият път, в който Коел решава да носи дреха от различен от себе си или майка си дизайнер - актрисата и продуцент е известна с това, че в 90% от случаите носи дрехи, скроени и ушити от тях двете. В този смисъл, тази априлска поява на дамата в Лондон, бе тематична и важна за всички замесени. (Четете още: 10-те най-стилни жени за 2022 според GQ и защо никой не е доволен от №1)

Александрия Окасио-Кортез в Brother Vellies

AOК, красавица, ангажирана с политика, нашумя по време на първото си участие на Met Gala, облечена в бяла рокля на Brother Vellies, украсена с политическо послание Tax the Rich - „Облагайте богатите с данък“. Тоалетът и появята на Александрия в него се превърнаха мигновено в хит, още повече, че конгресменката придружи надписа с публичния си апел: "Сега е времето да се погрижим за децата, за здравеопазването и за климата, защото е важно за всички". Отличен пример за употреба на модата в полза на социума. (Четете още: A Night to Remember: Met Gala 2021, модният свят възкръсна)

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.