Следва

На ски и в гората: най-приятните колекции зимни спортни дрехи 2022

Най-обсъжданите и най-прекрасни рокли на 2021!

Какво общо имат роклята за Met Gala на Били Айлиш и поръчковата Schiaparelli на Лейди Гага? И двете бяха едни от най-обсъжданите рокли през изминалата година. Те, и останалите 13, абсолюбтно зашеметяващи, следват... 

All fashion преди 2 години

Изяществото, комбинирано с маниакално внимание към детайла, изобилстваха на червения килим през 2021 г., като звездите наваксаха загубеното преди това време пред камерите и фотоапаратите. Това не са обикновени рокли за съвременни принцеси, а съвършени майсторски изделия, които отдават почит на холивудските икони от миналото. Дрехи със статут, правещи политически и социални изявления, както и визии, дотолкова неочаквани и странни, че написаха своя собствена история. Ето 15-те рокли, които дефинираха годината >>> 

Синтия Ериво във Valentino Haute Couture

Ериво допринесе за стилистичното въздигане на полудигитализираните награди, като облече изгаряща ретината Valentino couture на "Златен глобус". Скулптурната хайлайтер-зелена рокля, досущ като маркер Stabilo, подчертава прекрасно факта, че няма нещо, което да попречи на радостта й от живото присъствие на червения килим тази година. Дрехата е комбинирана с чудовищни ​​платформи, бели кожени ръкавици, много къса прическа, отлични бижута (в контекста на ансамбъла те се вписват съвършено). Посланието? Аз съм заклет моден фен и абсолютно не ме интересува какво мислите! 


Зендая, Риана, Анджелина Джоли... Най-добре облечените жени на 2021 според Vogue


Михаела Коел в Maximilian

Коел помете телевизионните награди BAFTA, появявайки се в много оригинална рокля от изгряващата звезда на моден Лондон Максимилиан Дейвис. Дрехата е тежкарска, нетипична, драматична - издължената задна долна част напомня тържествен шлейф, който, комбиниран с голия гръб и двуцветния ръкав, прави поне десет директни препратки към световното изкуство и традиции, включително католическите. Всъщност, по признанието на самия автор, отворът на гърба е директно вдъхновен от магистралите на Тринидад, по които родителите на Максимилиан - таксиметрови шофьори, карат колите си, докато той е малко момче. Това, между другото, е същата рокля, с която, след като я скроява в спалнята си, младокът кандидатства във Fashion East. Това е и първият път, в който Коел решава да носи дреха от различен от себе си или майка си дизайнер - актрисата и продуцент е известна с това, че в 90% от случаите носи дрехи, скроени и ушити от тях двете. В този смисъл, тази априлска поява на дамата в Лондон, бе тематична и важна за всички замесени. (Четете още: 10-те най-стилни жени за 2022 според GQ и защо никой не е доволен от №1)

Александрия Окасио-Кортез в Brother Vellies

AOК, красавица, ангажирана с политика, нашумя по време на първото си участие на Met Gala, облечена в бяла рокля на Brother Vellies, украсена с политическо послание Tax the Rich - „Облагайте богатите с данък“. Тоалетът и появята на Александрия в него се превърнаха мигновено в хит, още повече, че конгресменката придружи надписа с публичния си апел: "Сега е времето да се погрижим за децата, за здравеопазването и за климата, защото е важно за всички". Отличен пример за употреба на модата в полза на социума. (Четете още: A Night to Remember: Met Gala 2021, модният свят възкръсна)

Лейди Гага в Schiaparelli Haute Couture

Извеждането на 46-тия президент на САЩ в тази невероятна Schiaparelli бе един от най-важните дни в живота на Лейди Гага. „Не знам дали хората знаят, но ако не бях това, което съм днес, щях да бъда военен журналист“, каза тя пред британския Vogue за значимата си среща в Капитолия. Позлатената брошка с гълъб на мира, която Гага избра да украси дрехата, струва колкото всички думи за това с какви очаквания е натоварено това встъпване в длъжност на Джо Байдън - както за американската нация, така и за света. (Четете още: На кого му се получи в стилово отношение и на кого не на Инуагурацията вчера)

Вайола Дейвис в Lavie от CK

„Вайола искаше дизайнер, който да се отнесе с нея специално като с чернокожа жена“, каза стилистът на Дейвис Елизабет Стюарт за визията на актрисата на „Златен глобус“. Роклята Lavie by CK празнува експлозивното пиршество на щампите, характерни за Камерун. "Става въпрос за преосмисляне на блясъка и модата на червения килим в ерата на разнообразието и приобщаването." Роклята е специално вдъхновена от африканските кралски особи и, както каза Стюарт, от самата Дейвис - холивудската кралица. 

Изабел Юпер в Balenciaga

Грандамата на френското кино демонстрира прекрасно "je ne sais quoi" в Кан, показвайки, че и тя, като най-важните диви на Демна Гвасалия - Риана и Ким Кардашян, може да облече дреха като втора кожа, да я комбинира с острите ботуши-чорап на Баленсиага, да добави диаманти на точните места, чифт слънчеви очила и небрежни букли, за да изглежда толкова невероятно елегантно, колкото един царствен червен килим изисква. Резултатът - всички говореха за това!


Наталия Водянова, Наоми Кембъл, Елиът Пейдж, Люис Хамилтън и всички други звездни гости на шоуто Balenciaga


Дженифър Лорънс в Dior Haute Couture

Мисис Лорънс има нов стилист. Блестящата й поява на премиерата на Don't look up в Dior миналия месец показа, че Кейт Йънг - жената, която стои и зад гардеробите на Сиена Милър и Дакота Джонсън, разбира от ефект. Йънг утоваря с Dior да създадат за бъдещата майка съвършено творение, обсипано с блясък и тънещо в нежност, точно както приляга на едно спокойно и красиво майчино очакване. 

Ким Кардашян в Balenciaga

Титлата Най-впечатляваща рокля на годината определено отива при Ким Кардашян и нейната цялостна визия Balenciaga на Met Gala, проектирана от Кание Уест в сътрудничество с Демна Гвасалия. 


Ким К като водещ на SNL и Светата Balenciaga Троица


Зои Кравиц в Saint Laurent

„Доста смело и много блестящо“, обобщи външния си вид на Met Gala самата Кравиц. Но дори и това лично признание не успя да ни подготви навреме за удивителния ефект на нейната кристална обвивка, изработена от мънички YSL кристали и разкриваща чифт микроскопични гащички, обсипани със скъпоценни камъни отдолу. Като се замислим, много е готино, но е и твърде смело, повече май, отколкото приемаме за нормално. 

Джема Чан в Miss Sohee

Да, технически не е рокля, но изпъстрената с кристали Сваровски дреха от две части на Чан заслужава да се похвали. Създаден от изгряващия южнокорейски дизайнер Сохи Парк, премиерният външен вид на звездата на Eternals е чудесен подход да се почете таланта на азиатските дизайнери. 

Анджелина Джоли в Atelier Versace

Вечното момиче на Версаче Анджелина Джоли разтърси социалните медии със своята платинено-сребърна рокля, която, със сигурност търсен ефект, придаде супергеройски шик на престурнето на Marvel. Разковничето? Изработеното от метална мрежа творение силно напомня наследството, и на модната къща, и на Холивуд, но е изцяла съобразено със съзнателния подход на звездата към облеклото за червения килим - прекрасна демонстрация, че новостта невинаги е необходима, когато става въпрос за създаване на холивудска модна история. (Четете още: Статуетка: Анджелина Джоли в сребро, сякаш излято по нея, на промоцията на Eternals)

Зендая във Valentino Haute Couture

Зендая, която само се отби на Оскарите, за да връчи награда, открадна короната за безспорния „уау“ момент на червения килим, благодарение на слънчевата си рокля Valentino, развяваща се на вятъра заедно с косата й на русалка. Почти всяка рокля, носена от новокоронованата модна икона през миналата година си заслужава да се отбележи - от нейната винтидж YSL, някога принадлежала на Юнис У. Джонсън, до нейната почит към Бионсе във Версаче, но тази безкрайно изящна рокля с бюстие и дълга пола на Оскарите надмина останалото. (Четете още: Зендая (2021) като Бионсе (2003) на BET Awards и как момичето постига ТАКИВА крака)


Balmain и Bvlgari върху Зендая, closer look на най-добрата event визия на момичето


Били Айлиш в Oscar de la Renta

След изумителната снимка за корицата на британския Vogue на Айлиш, с която отдаде почит към хипер женствеността на сирените от Стария Холивуд, попзвездата кимна към най-известния пин-ъп модел на Америка: Мерилин Монро. „Тя винаги е мечтала да носи подходящата бална рокля, особено нещо с корсет, благодарение на любовта й към Барби и нейното израстване“, казва стил-директорът на британския Vogue Дена Джанини, която облече Били за големия момент. Приказната рокля от тюл в цвят пудра на Oscar de la Renta завършват над 30 бижута на Cartier, включително 25 пръстена - най-големият брой, носен някога от звезда на червения килим.

Риана в Balenciaga Haute Couture

От Риана винаги очакваме да закове финалния гвоздей на пиршеството на всяка Met Gala, но през изминалата година модният хамелеон показа външен вид, различен от всичко, което сме виждали от нея преди. Персонализираната й рокля Balenciaga, с подходящата шапка и бижута, по които изпоприпадаха всички присъстващи, бе напълно различна от останалите  Balenciagas на бала. Доказателството, че Рири има свой път, на който държи изключително много. 


Големите любовни истории: Риана и A$AP Rocky


Кери Мълиган във Valentino Haute Couture

Мълиган е тихо, но експресивно присъствие на червения килим, винаги. За кратките си, но много приятно публични изяви миналата година тя се обедини с Пиерпаоло Пичоли - творческият шеф на Валентино, насочвайки се направо към безграничната територия на балните рокли. Фуксията, в целия този обем, сложи черешката на тортата на миналогодишната  Met Gala. Отмъщението на Барби? Не, по-скоро чисто и нежно, красиво и силно присъствие.  

More All fashion