Следва

Как да разгадаем знаците на съдбата

Истории от живота: Карла Бруни, или когато ти е писано да станеш първа дама, не можеш да го избегнеш

За детството й в Париж, за световните модни подиуми, за решението й да стане певица и за брака със Саркози... представете си тази история и си дайте сметка, че е напълно реална и се случва в този век. От малко сладко хлапе през един от най-великите модели на 90-те, до първа дама на Франция - великолепно! 

Celebrities преди 2 години

Тя е потомка на заможна торинска фамилия, прекарва детството си във Франция, известна е с кариерата си на супер модел, както и с това, че е успешна певица и автор на песни. Има връзка с Ерик Клептън и флирт с Мик Джагър, но от години е по-известна като съпругата на бившия президент на Франция - Никола Саркози. Животът на Карла Бруни се развива като от филмова лента. Красива и социално ангажирана (подкрепя няколко хуманитарни асоциации), сега е на 54 години (които навърши на 23 декември) и има две деца, Аурелиен и Джулия, и живее в Париж.


Карла Бруни, Ню Йорк 1996 г.


8 от най-иконичните визии на Карла Бруни


Карла Бруни - началото

Карла Гилберта Бруни е родена на 23 декември 1967 г. в Торино и е най-малкото от трите деца в семейство, натрупало богатството си от бизнес с производство на гуми. Родителите й са артистични хора. Баща й Алберто Бруни-Тедески е композитор на атонална музика. Майка й Мариса е концертираща пианистка. Сестра й Валерия Бруни Тедески е известна актриса и режисьор. Брат й Вирджинио умира на 47 години от СПИН. В Италия семейството живее в замъка Кастанието По, който е продаден през 2009 г. за 17,5 милиона евро. Когато Карла е на 5-годишна възраст нейните родители решават да се преместят във Франция, поради опасения за планирано покушение върху тях, често случваща се практика в Италия по това време. От ранна възраст тя е изпратена да учи в колеж в Швейцария и се завръща в Париж като тийнейджърка. Започва да учи изкуство и архитектура, но на 19 решава да се впусне в модния бизнес като модел. Това се превръща в истински успешен ход за нея. Подписва с една от най-известните агенции за модели и първият й голям ангажимент е за рекламната кампания за дънки Guess. Веднага след това сключва договори с престижни модни къщи като Christian Dior, Karl Lagerfeld, Chanel и Versace. В края на 90-те Карла се превръща в един от най-добре платените модели в света. След 2000-та година изоставя модата, за да се съсредоточи върху децата и кариерата си на певица. През 2017-та се завръща на модния подиум, за да отдаде почит на Джани Версаче, двайсет години след смъртта му. Заедно с нея дефилират и известните й колежки Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Синди Крауфорд и Хелена Кристенсен.


Карла Бруни, Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Хелена Кристенсен на модното ревю Versace Пролет/Лято 2018


Карла Бруни и Бела Хадид

Приликата й с Бела Хадид я провокира да се включи в заснемането на фотосесия за френския Elle, в която креативният директор на Burberry, Рикардо Тиши, позира заедно с двете си музи.

Мъжете и децата на Карла

Започва да пътува по света и да се среща с важни личности, като Мик Джагър (докато все още е женен за американския модел и актриса Джери Хол), Ерик Клептън и Доналд Тръмп. Карла Бруни винаги е била привлечена от по-зрели мъже - намира ги за по-интересни. Тя се запознава с писателя Жан-Пол Ентховен, в чийто син се влюбва. През 2001 г. от връзката й с Рафаел Ентховен се ражда момче на име Аурелиен. През 2007 г. тя се запознава с мъжа, който ще стане нейн съпруг, Никола Саркози, президент на Франция. За нея това е първи брак, който й дава титлата Първа дама на Франиця, за него - трети. Двойката има дъщеря Джулия, родена през 2011 г.


Ерик Клептън и Карла Бруни


Карла Бруни и Никола Саркози, бивш президент на Франция


Ваканцията на известните: Карла Бруни в юга на Франция


Карла Бруни и музиката

През 2002 г. мадам Бруни прави дебюта си като певица с албума Quelqu’un m’a dit и веднага постига успех. През 2004 г. печели наградата „Victoires de la musique” за най-добра певица на годината. Вторият й албум No Promises, издаден през 2007 г., е изцяло на английски език и се продава в над два милиона копия. През 2008 г. издава третия си албум Comme si de rien n’était, който съдържа кавър версия на „Il Vecchio e il Bambino” на Франческо Гучини. Приходите от продажбата на албума са дарени за благотворителна дейност. През 2020 г. се завръща с нов едноименен албум.



Филантропия

През 2008 г. бившата първа дама на Франция е обявена за световен посланик на Unicef и защитник на майките и децата, борещи се със СПИН. През 2009 г. тя създава Фондацията Карла Бруни-Саркози за насърчаване на достъпа до повече информация и знания за групите, намиращи се в неравностойно положение.

More Celebrities

Роузи Хънтингтън и Джейсън Стейтъм, фамилията и всички членове на Spice Girls на партито за ЧРД 50 на Виктория Бекъм

Celebrities преди 1 ден

На 17 април Вики Бекъм отпразнува юбилея със семейството си, но реши да не се ограничава до това и организира парти в частния клуб Осуалд ​​в Лондон, където покани куп звездни приятели.