Следва

Ye и Демна пускат колекция с GAP или Balenciaga "за бедни"

Виктория Де Анджелис от Maneskin - иконата на Възраждането на леопардовото палто

Няма уважаваща себе си любителка на модата, която да няма тази дреха в гардероба си. И Виктория Де Анджелис от Maneskin знае това много добре

All fashion преди 2 години

Виктория Де Анджелис от Maneskin проявява подчертан интерес и любов към екзотиката, включително към палтата с леопардов принт. Днес, благодарение на нея, то е една от must have модните находки за зимния сезон 2021/2022 (четете още: )Всичко, което трябва да знаем за победителите на Евровизия 2021 - група Måneskin).

Преглеждайки профила в Instagram на популярната басистка и стигайки до първите й публикувани снимки откриваме, че стилът й винаги е бил верен на самата нея, а успехът не се е намесил драстично във визията на Вик. Нейната творческа сила, а можем да кажем и естетическа, се откроява в имиджа на добре познатата италианска група, която миналата година покори всички международни сцени - от Санремо до Евровизия, през Лас Вегас и MTV. Всички от Maneskin черпят модно вдъхновение един от друг, но най-много от Виктория Де Анджелис, като единствено момиче в бандата. Далеч от стереотипния образ, от малка музикантката е магнетично привлечена от невероятните находки на римския пазар Porta Portese. Със свободен дух, находчив ум и отличен усет за стил, тя обича и умее да комбинира това, което намира по щандовете, дори на никой друг да не би му хрумнало да комбинира по точно този начин. Така Вик изразява силната си личност, канейки ни да я последваме. 

След като преминава през различните етапи на „скейтърка, готик мацка, пънкарка и хипи“, винаги пречупени през нейната лична призма, Вик намира своето измерение (което вече е ъпгрейднато с модни елементи на Etro и Gucci) и по осмотичен начин го споделя с останалите от групата. Въвежда мрежестите чорапи, сутиените и много косматите chubby палта в гардероба на групата, тоест онези връхни дрехи с фолклорен привкус, типични за 70-те. При нея е налице е силно развинтена и екзотична фантазия, която личи по дрехите й - дръзки и внушаващи увереност. Като например леопардовият мотив. Намираме го почти навсякъде: върху топове, блузи и връхни дрехи. Подобно на нея, и Дамяно, свръхсексапилният фронтмен,  не може да устои на топлата прегръдка на анималистичното палто.

Преди Виктория де Анджелис, Кейт Мос беше повелителката на леопардовото палто
Както рабрахме, няма себеуважаваща се модна любителка, която да няма тази дреха в гардероба си: етно шик вариациите (които при Виктория Де Анджелис се превръщат във фолк шик) са отличителен знак, благодарение на онази „шарка“, която се появява на класическите,  добре структурирани връхни дрехи. Акцентирането на „котешките” палта се постига чрез съчетаването им предимно с черни и едноцветни тоалети (единственият позволен цветен детайл е лачено-червен аксесоар).

Сред знаменитостите, които винаги са оценявали анималистичните детайли, са Роузи Хънтингтън-Уайтли, Ан Хатауей, Ники Хилтън (сестрата на Парис) и, разбира се, Кейт Мос. Всъщност, добре познатият модел има особена страст към палтата с леопардови щампи, особено когато става въпрос за меки като плюш модели. Припомняме, че емблематичното й "животинско" палто беше продадено на търг миналата година: благотворителното събитие бе организирано от Vestiaire Collective в подкрепа на борбата срещу Covid-19 (приходите бяха дарени на Световната здравна организация, Фондацията на болниците в Париж, болницата в Ла Пас в Мадрид и гражданската защита на Ломбардия).


Роузи Хънинтгън Уайтли


Ан Хатауей


Кейт Мос


Ники Хилтън

Не липсват и модни предложения от колекциите Есен/Зима 2021/ 2022, възвръщащи екзотичния блясък чрез къси палта, които се носят като мини рокля (№ 21) и по-структурирани връхни дрехи, които пък се комбинират с подчертано ефирни тюлени поли (Christian Dior). Тук леопардовият мотив никога не е прекалено агресивен и влиза в съвременния гардероб с котешка елегантност.



Следва селекцията ни палта с леопардови принтове за зимния сезон, на клик разстояние за придобиване >>>


Etro, 2105лв


Ganni, 620лв


Palm Angels, 1540лв


P.A.R.O.S.H., 910лв


Apparis, 210лв


La Seine & Moi, 915лв

 

More All fashion