Четиво в четвъртък: Да отровиш детето си, откъс от романа

Четиво в четвъртък: Да отровиш детето си, откъс от романа "Злодеянието“

Елегантното софийско издателство Кръг представя разтърсващо тъжната история, международен бестселър, "Злодеянието" от Стефани Рубел. Сюжет, основан на истински факти, остър език, впечатляващо развити персонажи. От днес в книжарниците, приготвяме се психически, подхранваме интереса и въображението си с откъс от този неповторимо написан и дизайнерски представен трилър... 

Знаем за романа, че почти пълнолетна Роуз Голд, тежко болна и измъчвана от хиляди диагнози, разбира страшната истина, че собствената й майка я е тровила от невръстна възраст и никоя от болестите й не е реална... Ето как звучи всичко: 

Из първа глава - Пати - Денят на освобождаването

Не се налагаше дъщеря ми да свидетелства срещу мен. Тя така реши. Роуз Голд е виновна, че влязох в затвора, но не е единствената. Ако ще размахваме пръст, моят сочи към прокурора и развинтеното му въображение, към лековерните съдебни заседатели и кръвожадните журналисти. Всички вдигнаха голям шум да се раздаде правосъдие.

А всъщност жадуваха за сочна история.

(Хайде, вадете пуканките и шоколадите, защото, майчице, каква история сътвориха.)
Имало едно време, разправяха те, една зла майка, която си родила дъщеря. Дъщерята изглеждала много болна и сума ти неща не й били наред. Имала стомашна сонда, косата й падала на кичури и била толкова слаба, че се налагало да се придвижва с инвалидна количка. Цели осемнайсет години нито един доктор не успял да разбере от какво е болна.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.