Следва

Better believe! Шер е новото лице на UGG

Ye и Демна пускат колекция с GAP или Balenciaga "за бедни"

Yeezy Gap Engineered х Balenciaga пристига 

All fashion преди 2 години

Демна Гвасалия и Кание Уест – към края на 2021 известни просто като Ye и Demna – бяха най-споменаваните две имена в индустрията. Все пак, Ye беше почетният гост на Парижката седмица на модата по време на ревюто на Демна за Balenciaga през октомври, а преди това и през юли, а Демна стана режисьор на спектакъла, който съпътстваше пускането на Ye's Donda в градовете в Америка.

В момента грузинският дизайнер изглежда пряко ангажиран и с творческото режисиране на бракоразводните процедури на Йе и Ким Кардашян - музикантът и риалити звездата бяха забелязани безброй пъти, облечени от глава до пети в персонализирани дрехи на Balenciaga, независимо един от друг, уж. В случай, че сте пропуснали (честно казано, не вярваме!), това е сага, която става още по-странна с влизането в сценария на Джулия Фокс. Актрисата от Uncut Gems вече има документирани две срещи с Ye, като новосформираната двойка организира модно мини шоу на Balenciaga в оживения нюйоркски център Carbone онзи ден, пред нищо неподозираща публика, събрала се просто да хапне спагети. Очевидно именно Кание облича новото си гадже и, подобно на бившата съпруга Ким, естетиката е строго Balenciaga.

Добра новина за феновете на Yeezy и Balenciaga, които нямат бюджет, за да се сдобият с каквото и да било от марките им, днес Йе и Демна обявиха предстояща съвместна колекция за Gap. Според Vogue, първата половина от нещата в колекцията Yeezy Gap Engineered by Balenciaga ще пристигне през юни, втората - по-късно през годината. „Сбъдната мечта е да работим с Gap и Demna, креативният директор на Balenciaga, за да направим невероятен продукт, достъпен за всички по всяко време“, каза Йе пред изданието.

След като Йе подписа десетгодишен договор с Gap през 2020 г. (измествайки Telfar Clemens в процеса), досега капсулните му колекции бяха свръхограничени като бройка, въпреки че обемното му яке беше разпродадено за минути и сега трупа огромни суми за други търговци, които успяха да прекопират стила.

В момента няма подробности за това как точно ще изглежда колекцията, но няма да е рисково да предположим, че ще има обемни суичъри, утилитарни панталони и деконструиран деним. Като се има предвид склонността на Демна да облепя дрехите си с корпоративни лога, вероятно очаквайте да видите и GAP, щедро разпръснат навсякъде. Всъщност, дали е случайност, че Демна показа в предпоследната си колекция тениски и шапки, които превърнаха логото на GAP в GAY Pride за Pre-Fall 2021? 

Очаквайте в View Sofia следваща информация за новата колекция, а междувременно надникнете отново в колекцията на Demna Pre-Fall 22 за Balenciaga ТУК.   

More All fashion