Следва

Истории от живота: трагичният път на Деми Мур

Интервю: Зоуи Кравиц, новата Жена-котка, за късата и дългата коса, за щастието, за наивността като метод да си вечно млад

Тя вярва в женските суперсили и приятелство. От днес я гледаме в ролята на Жената котка на големия екран, а междувременно е и лице на един много „мрачен” парфюм

Celebrities преди 2 години

Отминаха времената, преди около четири години, когато можехте да я срещнете лице в лице пред някое кафене, намиращо се в слънчева парижка градина. Зоуи е зодия Стрелец и е родена в Лос Анджелис на 1 декември 1988 г.. Излъчва позитивина енергия, дискретно примесена с лек мрачен чар. Нейната разнообразна палитра от качества накара Yves Saint Laurent Beauté да я избере за посланик на новия аромат Black Opium Eau de Parfum Extreme. 2022 г. е важна за нея, защото ще я видим в две роли като Жената-котка в „Батман” и във филма „Кими”, режисиран от Стивън Содърбърг.

Кое я впечатлява в новия аромат на YSL?
Всеки път съм изумена от това, как един специалист използва обонянието си за да създаде нов аромат, вдъхновен от оригинала. Изисква се много интуиция, креативност и страст. Помирисвайки парфюма, може да разпознаете нотките на Black Opium, но в същото време и да уловите онези нюанси, които го правят различен. Екстремното е още по-чувствено.

Как се е променило отношението й към стандартите за красота с течение на времето?
През годините самочувствието ми имаше своите възходи и падения. Твърде много възходи и падения, и експерименти. Понякога, когато си тийнейджър, се опитваш да изглеждаш като хората, които виждаш в списанията или по телевизията. Но докато израстваш, изграждаш своя автентичен облик. Най-важното за постигането на вътрешен баланс е умението да се чувстваш добре в кожата си.


Зоуи Кравиц в творение ала Жената котка, заедно с Робърт Патинсън на премиерата на "Батман"


Тя има твърде дефиниран стил, но често сменя прическата си. Какви са усещанията й, когато е с дълга коса и как я кара да се чувства късата подстрижка?
Въз основа на тези две визии променям и начина си на обличане. Може би се усещам по-женствено с дълга коса, но честно казано, харесвам и това,че се чувствам „по-защитена“. Така успявам да скривам самоличността си понякога. Така мога да се движа инкогнито... Напълно различно е, когато съм с къса коса. Тогава имам усещането, че съм по-забележима и дори малко по-мъжествена. Това е най-забавният аспект, с който обичам да си играя: да вървя напред-назад между моята мъжка и женска страна.

Профилната й снимка в Instagram е кадър от детството й. Кое прави човек млад?
Състоянието на ума, това да си радостен и да се забавляваш. Мисля, че идеята за израстването е един вид капан. Всички трябва да се стремим към това да сме по-естествени, любопитни и малко „наивни“ възможно най-дълго време.


Това е кадър от 2010 г. със Зоуи, която почти не се разпознава, до баща си Лени Кравиц. По това време сестра му Лола Йолани и брат му Накоа-Уолф, деца на майката Лиза Бонет и Джейсън Момоа, все още не са родени

Как би завършила изречението: "в периода, когато бях дълго време у дома..."
Не можех да виждам семейството си почти година. И беше много трудно. Липсваше ми компанията на хората като цяло, защото съм доста общителна по природа. В същото време се почувствах и късметлийка, тъй като имах къде да живея и не трябваше да се тревожа дали ще ми стигне храната. Много семейства от своя страна, са били лишени от важни неща през този период и им е било по-трудно.

Какво научава през този период?
Този период ме накара да ценя искрената обич още повече. Чувствах се много благодарна за времето, което успях да прекарам по-късно със семейството си и когато видях хората, които обичам. Мисля, че локдаунът ми даде яснота относно това как искам да прекарвам времето си и колко ценно и важно е да го оползотворявам като правя това, което искам, без да съм притисната от ангажименти, свързани с посещаване на социални събития.

Три неща, които прави по време на локдауна?
Снимах филм, така че предимно работех. Но и писах много, отдадох се на физическата подготовка и се научих да седя на дивана по хиляди различни начина!


В дневната роля на жена котка в един от редките кадри от снимачната площадка на филма Батман на режисьора Мат Рийвс

Ако можеше да има супер сила за един ден, тя щеше да бъде?
Може би пътуването във времето би било фантастично.

А каква е силата на красотата днес?
Тя се състои единствено в това да чувстваш сигурност и свобода. Когато хората се чувстват комфортно физически и психически. Когато са точно такива, каквито искат да бъдат, както отвътре, така и отвън.

Кои са героините в съвременното ни общество?
Това са жените, на които имам доверие. Всъщност, наистина се възхищавам на женския пол. Мисля, че сме невероятни, способни да оцелеяваме във всяка ситуация. Когато се връщам към силната история на женското приятелство в „Големите малки лъжи” (награденият телевизионен сериал, в който тя участва заедно с Никол Кидман, Рийз Уидърспун, Лора Дърн и Шейлин Удли) и работния екип, се чувствам наистина горда. Аз искрено вярвам, че всички жени са истински героини.


32-годишната Зоуи Кравиц е лице на Yves Saint Laurent Beauté от 2017 г. Днес тя интерпретира новата парфюмна вода Black Opium Extreme.

Каква е силата на жената днес?
Всяка една от нас може да бъде силна. Важното е да се възползваме от потенциала си, без да се опитваме да угодим на остналите. Вместо това да изразяваме силните си страни напълно свободно.

Как можем да се подкрепяме една друга?
Всяка трябва да дава пространство на останалите, не е необходимо да се състезаваме. Вярвам, че днес сме постигнали развитие в този аспект, но трябва да се опитваме да помагаме и насърчаваме повече жени, които са в неравностойно положение. И като цяло да се подкрепя всеки тип малцинство, на което не са дадени същите възможности като на нас. 

More from View Sofia

Taste Sofia: Изящният уют на "Щастливеца"

Food преди 2 години

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...  

More Celebrities