Истории от живота: трагичният път на Деми Мур

Истории от живота: трагичният път на Деми Мур

В пика на известността си Деми Мур е най-високоплатената актриса в Холивуд

„Гардиън“ докладва, че е получила шеметната сума от $12.5 милиона за ролята си в „Стриптийз“ от 1996 г. През 80-те звездата прави невъзможното и покрай успеха си в сапунката General Hospital, успява да направи кариера на големия екран с блокбъстър хитове като „Огън на свети Елм“ и „Призрак“. Последният печели монументалната сума от $217 милиона в боксофиса според „Ню Йорк Таймс“ и завинаги променя начина, по който възприемаме грънчарското колело, но мигът, в който отстъпва от червения килим, Мур се сблъсква с тежкото си минало.


Деми Мур в "Стриптийз"

Нейният момоар „Отвътре Навън“ от 2019-та разкрива друга страна на актрисата - момичето, чиито живот е драматизиран до крайност от неспирни премествания с алкохолизираните ѝ родители. Някога отчуждената тийнейджърка, която носи доживотната травма на зависимост и предателство. Тя успява да извлича от кошмара на израстването си, за да съживи най-грубите си роли, обаче оздравяването не се случва бързо. Днес вече Мур сякаш е изживяла дузина животи и изглежда, че най-сетне е на път да преодолее демоните си. Следва изключителната история на една силна жена, Деми Джийн Гайнс. Или, както я познава светът, Деми Мур.


Деми Мур, 2022 г

Деми Мур и лъжата за биологичния й баща

Когато Деми е на 15, стига до стряскащо разктритие. Дани Гайнс, мъжът, когото тя възприема за собствен баща, спомогнал за отглеждането ѝ, всъщност не е биологичният ѝ баща. Истинският родител е мъж на име Чарлз Хърман, търговец на вендинг автомати, пристрастен към кокаина. Мур разбира за факта, след като Гайнс се разделя с майка ѝ - Вирджиния Кинг.


Вирджиния Кинг

Известно е, че Кинг забременява с дъщеря си, когато е на едва 19 години. С Хърман сключват брак, който продължава два месеца, разводът е факт още преди раждането на момиченцето. Вирджиния се запознава с Гайнс, който също е търговец, много кратко време след случая. Следва бърз брак, след която двойката започва да пътува непрекъснато, според дестинацията, на която Гайнс има работа. Семейството на Мур се премества над 30 пъти, преди Деми да  навърши 15. При все че семейството крие истината от нея цели 15 години, Мур не таи лоши чувства към майка си, която умира след битка с рака през 1998-ма, нито към Гайнс, който се самоубива, когато тя е на 17.

Ако не се бях самоотстранила от онази болка, би било смазващо за мен, казва пред „Гардиън“: "Усещах ужасна несигурност и безкрайни съмнения, и все пак знам, че те са направили най-доброто, на което са били способни. И двамата вярваха, че правят най-доброто, което могат."

Ужасаващото изнасилване на Деми Мур

По време на промо тура за „Отвътре навън“, Мур е гост в „Добро утро, Америка“. В онзи момент тя решава да разкрие пред Даян Сойер новината за опустошителното изнасилване, което преживява на 15-годишна възраст, вероятно осъществено с участието на собствената ѝ майка.

Мур има особена връзка с майка си. Твърди за нея, че е била алкохоличка, която е визмала Деми със себе си по барове, за да привлече вниманието на мъжете. Деми разказва, че в навечерието на изнасилването се прибира вкъщи, където сварва по-стар мъж, познат и на двете. Мъжът оправдал действията си, твърдейки, че майка ѝ я е продала. "Беше изнасилване и унищожително предателство. Той просто ме попита: „Как ти се струва да си прецакана от  майка си за 500 долара?“. 

Когато Сойер я пита дали вярва, че майка и действително я е продала, Мур отвръща: "Не, в сърцето си не го вярвам. Не мисля, че е било нарочно, но все пак му е дала достъп до мен и ме е поставила в опасност“. Мур напуска дома си малко след това. Силна по природа, тя решава да използва опита си, така горчив и труден за толкова млад човек, и да пробва късмета си. През 2012 г. звездата стартира своята Thorn - Организация с нестопанска цел, която работи в помощ на полицията да открива хиляди жертви на трафик на деца.

Деми Мур спасява майка си при първия опит за самоубийство

Когато Деми Мур е много малка, върху нея се стоварва нечовешка задача. Бъдещата актриса е "ангажирана" да помогне на Дани Гайнс в прекратяване опита за самоуийство на майка ѝ. Първият опит се случва, когато звездата е на 12 години. В мемоарите си тя описва опустошителния миг, в който се налага да помогне на майка си:

Следващото, което помня, беше как с малките си, детски пръсти ровя в гърлото на майка си, докато баща ми държи устата ѝ отворена и ми казва какво да правя. Нещо много дълбоко в мен се измести тогава и не се е върнало на мястото си. Детството ми приключи.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.