Следва

Кой как избра да се рекламира: Кендъл Дженър за Майкъл Корс

Trend Report: Pooling, трикото на пролетта

На модните подиуми опитното око винаги разпознава отличителни микро тенденции, които ще доминират през следващия фешън сезон: мини дължини, специфични кройки, някой ярък цвят и пр. През пролетта на 2022 г. ще видим не само възродените панталони с ниска талия, макси дължините, отново изобилен деним, но и един трикотаж с изискан десен, изработен по техниката на преливане, който много харесваме, главно, защото е супер носталгичен. 

 

Fashion преди 2 години


Jonathan Simkhai, S/S 2022

Пулирането е техника, при която една прежда се боядисва в два или повече цвята, които се повтарят по цялата дължина. В зависимост от това колко цвята се използват, полученият "космически" десен и съответно моделът, ушит от него, може да изглежда абсолютно неповторим. Появата на тази тенденция на трикотажни изделия, понякога наричана „тай-дай на трикото“, доказва старата поговорка, че големите умове мислят еднакво.


Missoni, S/S 2022

През изминалите Седмици на модата Eckhaus Latta, Jonathan Simkhai, Bevza, Missoni и Philosophy di Lorenzo Serafini бяха сред онези марки, които акцентираха на елегантните трикотажни ансамбли в колекциите си. Серията обхваща всичко - от пуловери до рокли, а дизайнерите са единодушни, че всяка визия ще бъде толкова ярка и вдъхновяваща, колкото и комфортна и елегантна. Примерите включват комбинации от синьо в много нюанси като при Bevza, ярки многоцветни пуловери и рокли като при Missoni и разкроени пуловери при Jonathan Simkhai в хладните нюанси на залеза.


Philosophy di Lorenzo Serafini, S/S 2022

Въпреки че тази фантастична тенденция ще достигне своя връх през пролетта, индустрията вече предлага множество интерпретации, за да напазаруваме сега и да се окажем перфектно подготвени за тенденцията.


Bevza, S/S 2022 


Etro


LOVESHACKFANCY


Staud


Missoni


Alexis


Stella McCartney

 

More Fashion