Следва

Незабравимите кино костюми: Ума Търман в „Криминале”

Наръчник на оптимиста: първият Ретрограден Меркурий за 2022

Ако пратките ви се губят и бавят, опитате да се пошегувате с най-добрия си приятел, а той внезапно стане докачлив и се обиди, бизнес сделка се проваля озадачително или колата ви издава странни звуци, които сте сигурни, че ще ви наракат да си причините "секси" среща с механик, честито! Вече усещате неприятните последствия на предстоящия Ретрограден Меркурий, първият от 2022 г. 

Astro преди 2 години

От 14 януари до 3 февруари Меркурий ще бъде не-на-наша-страна, но още в предретроградната си фаза, той вече пречи на комуникацията, транспорта и работата с технологии. От 14 до 25 януари той се движи "назад" през ранните градуси на фиксирания въздушен знак Водолей, а от 25 до 3 февруари ще се върне в кардиналния земен знак Козирог.

Бързо припомняне какво въобще означава Ретрограден Меркурий: Три или четири пъти годишно планетата, която управлява комуникацията, транспорта, технологиите, менталната дейност, от гледна точка на Земята изглежда сякаш движи назад  за период от около три седмици. Това е винаги момент за забавяне на темпото, ревизиране на идеи, мислене за важни неща, но никакво действане по въпроса. Плюс това - фактът, заради който толкова страдаме, когато стане време на РМ - е, че всички аспекти на живота ни (най-много управляваните от Меркурий) се забавят, объркват, ограничават. Важното е да прегърнем космическия поток от умствена, ментална, рационална енергия, която често изразходваме напразно, и да се обърнем навътре, прекарвайки време в размисъл, преразглеждане и преосмисляне на всичко, с което сме ангажирали мозъците си през последните няколко месеца.

Очевидно средата на зимата, по време на влачеща се пандемия, сам по себе си е добър период за притихване, равносметка и обръщане навътре, но саморефлексията и търпението, изисквани от ретроградните периоди на Меркурий, не са непременно нещо лошо. Всъщност можем (така се справяме всеки път) да преформулираме и приемаме периода за възможност да се справим с всичко, което еостанало на заден план, което не можем да завършим от много време, което изисква втори поглед, опресняване или редакция, така че да продължим по-уверено напред през останалата част на годината.

Този Ретрограден Меркурий - частично в хуманитарния Водолей, частияно в трудолюбивия Козирог - може да бъде продуктивно време за укрепване на приятелстките връзки, освежаване и завършване на групов проект, който сме поставили пауза, или преосмисляне на широката картина на професионалните си цели и плана ни за постигането им. Представете си онези моменти, в които карате кола, но трябва да спрете, за да нагласите огледалата и седалките, за да ви е по-удобно и лесно да продължите пътя си - това е този Ретрограден Меркурий, момент на пауза, за да фиксираме и подобрим положението си. 

Силно ще усещаме влиянието на Уран (управникът на Водолея) и Сатурн (на Козирога). Отворете своите натални карти и проверете какъв квадрат образуват тези две планети за текущата ви година. Това е тема, която постоянно ще ви засяга през следващите 12 месеца, и отправна точка върху какво да работите в периода 14 януари - 3 февруари. В крайна сметка има начини да се възползваме от този често опасен транзит. Ето как ще повлияе този конкретен Ретрограден Меркурий на всеки от зодиака, знак по знак >>> 

Овен

От 14 до 25 януари, Меркурий ще е ретрограден във вашия 11-ти дом, дома на приятелствата и социалния живот, насочвайки вниманието ви към екипни проекти, които изискват ревизия и вероятно също така стимулирайки неочаквани имейли от стари приятели, колеги, съседи, съученици и приятели - наистина всякакви хора, които не са ви семейство или бивш партньор. След това Меркурий се връща в 10-ия ви дом, дома на кариерата, от 25 януари до 3 февруари - тогава е време да погледнете отново професионалния си път и начините да постигнете обществено признание. Специалното внимание към целите и плана ви за действие ви звучи като скучна дрямка, защото вашият знак е страшно ориентиран към действие, но мисловната работата, която положите сега, ще донесе яснотата, от която се нуждаете, за да превърнете визията си в реалност още по-бързо.

Телец

Планетата на комуникацията се движи назад през вашия 10-ти дом, дома на кариерата, от 14 до 25 януари, изисквайки изглаждане на професионалните ви стремежи. Може би напредъкът в определена сфера, на която сте хвърлили око, ще спре и ще се замислите да поемете повече отговорности, за да преминете по-бързо към по-висока позиция. Да, ама не. Сега е вашият шанс да спрете, да помислите какво конкретно искате да постигнете през следващите месеци и какви са нужните стъпки. А от 25 до 3 февруари Меркурий ще бъде ретрограден във вашия 9-ти дом, дома на приключенията, пътуванията и житейската философия, подтиквайки ви да проучите всякакви разширяващи хоризонта, засилващи уменията ви преживявания, които искате да имате в бъдеще, за да задоволите копнежа си за промяна и вълнение.

Близнаци

От 14 до 25 януари Меркурий ще бъде във вашия 9-ти дом, дома на приключенията, пътуванията и житейската философия, което ще ви накара да се почувствате дяволски зациклени. Иска ви се да пътувате повече и да бръмчате от едно социално събитие на следващо, но това просто няма как да  стане в момента. Да, нямате възможността да правите каквото искате, но имате възможността да мислите много за тези неща - да преосмислите и предефинирате това, което намирате за вълнуващо и удовлетворяващо. Участието в онлайн семинар или изпробването на нов тренировъчен режим не импровизирано пътуване до Япония, но все пак е готино. От 25 януари до 3 февруари Меркурий се връща във вашия 8-ми дом, дома на дълбоките емоционални връзки, секса, ресурсите и отговорностите, което изисква от вас да надградите връзка, в която е имало или има липса на реципрочност, комфорт, споделеност и интимност. Време е да поставите емоционалното си благополучие на първо място.

Рак

Благодарение на Меркурий, който първоначално се движи назад - от 14 до 25 януари - във вашия 8-ми дом, дома на дълбоките емоционални връзки, секса, ресурсите и отговорностите, вие ще бъдете дълбоко в дебрите на най-сърдечните си емоции. Сега имате шанс да излекувате всички стари рани, които още носите със себе си и които ви попречат да отворите напълно сърцето си за нова любпв. А от 25 януари до 3 февруари комуникационната планета се премества обратно във вашия 7-ми дом, дома на любовта и партньорствата, подтиквайки към размисъл около вашите любовни, романтични връзки. Какъв човек искате до себе си? Как изглежда идеалната връзка? Какви компромиси бихте позволили и какви никога не бихте направили? Тези въпроси могат да послужат като отправна точка.

Лъв

Този ретрограден период на Меркурий, който се случва първо във вашия 7-ми дом, дома на любовта и партньорствата, тоест межу 14 януари до 25 януари фокусът ви ще бъде до голяма степен върху това с кого се свързвате в любовен план. Не само ще имате възможност да се върнете към графика, календара и планера и да обърнете внимание на проекти, които сте сложили на заден план. Същевременно ще придобиете яснота за връзките, които смятате, че са най-благоприятни за вашите лични цели и ще ангажирате главата си с въпроси, по които сте готови да направите компромис, за да стигнете до една и съща страница с човека отсреща. След това Меркурий се връща към 6-ия ви дом, дома на работата, здравето и ежедневните навици, където ще е до 3-ти февруари. Тогава трябва да рационализирате всичко от текущия ви - тотално неконтролиран - график. Ще откриете, че колкото повече казвате "не“ на ангажименти, които не са в съответствие с целите ви, толкова по-успешни, центрирани и фокусирани ще бъдете.

Дева

Меркурий, уравляващата ви планета, се движи назад през личния ви 6-ти ви дом, дома на работата, здравето и ежедневните навици, от 14 до 25 януари, подтиквайки ви да погледнете под микроскоп как се справяте не само с фитнес режима и диетата си, но и с ежедневния си график. Ако една от целите ви за годината е да бъдете по-ефективни и фокусирани, ретроградната фаза на Меркурий, в първата си половина, е наистина прекрасна възможност да подредите мислите си и да се ангажирате отново с графика и задачите, които наистина ви поддържат живи и са в съответствие с вашата визия за бъдещето. След това, от 25-ти до 3-ти февруари, Меркурий се "движи назад" във вашия 5-ти дом, дома на романтиката, себеизразяването и творчеството - почти сигурно е, че тогава някой бивш ще ви потърси, но по-важното е да погледнете отново творчески проекти, които искате да завършите веднъж завинаги.

Везни

На вас съвсем не ви е лесно - хем управляващата ви Венера е ретроградна от 19 декември, подтиквайки ви да мислите постоянно за любовния си живот, хем Ретроградният Меркурий започва във вашия 5-ти дом, дома на романтиката, себеизразяването и творчеството, стимулирайки още повече мисли за това какво искате от най-сладките си взаимоотношения - настоящи или бъдещи - и артистични проекти. И този период ще бъде по-забавен, отколкото можете да си представите, защото, като Меркурий обича спонтанността и любознателността, така че, стига да сте готови да се пуснете по течението (което е в природата на всеки въздушен знак), това може да бъде запомнящ се и удовлетворяващ момент за вашия любовен живот и творчески търсения. От 25 до 3 февруари Меркурий ще се движи през 4-ия ви дом, дома на семейството и жилището, изисквайки самостоятелна работа около чувството ви за сигурност и мисли по въпроса какво сте в състояние да направите по различен начин, за да сте в по-добри отношения със семейство, роднини, с дома и вътрешния си, емоционален свят.


Съдбоносна Венера в Козирог до март 2022 - какво ви чака в любовта, знак по знак


Скорпион

Първият обратен завой на комуникационната планета е от две фази - първо от 14 до 25 януари във вашия 4-ти дом, дома на семейството и жилището, повдигайки стари емоционални проблеми, които може би сте отхвърляли. Въпреки че е напълно нормално да се чувствате малко уплашени от това да отделите цялото си внимание и грижата към емоционалното си здраве, но това може да бъде наистина освобождаващо и в крайна сметка да послужи за укрепване на чувството ви за емоционално благополучие и сигурност. След това, от 25 януари до 3 февруари, планетата на комуникацията се "движи назад" във вашия 3-ти, дома на комуникацията, информацията, мисленето и писането, когато ще осъзнаете колко много се разкъсвате между социалния и професионалния си живот и ще се подготвите да преработите всичко, което вече не обслужва интересите ви. Време е да се откажете от случайни връзки, ежедневни отговорности и други партньорства, които отнемат повече енергия, отколкото дават.

Стрелец

Тъй като планетата на комуникацията се "движи назад" през 3-ия ви дом, дома на комуникацията, информацията, мисленето и писането, от 14 до 25 януари, ще преживеете разочарование около неслучили се проекти, несъдържателни срещи и досадни присъствия. Изводът: атмосферата е неистово нетърпима и няма нищо, което да направите, за да я изконтролирате. Вместо това направете всичко по силите си, за да видите къде ще ви отведе вълната, което може да бъде към супер-творчески пълноценен пробив. След това, от 25 януари до 3 февруари, Ретроградният Меркурий минава през 2-ия ви, дома на парите и финансовия живот, което изисква от вас да си представите отново как сте печеливши и успешни. Време е да направите промяна, която носи чувство за стойност.

Козирог

Ретроградният Меркурий се движи назад през 2-ия ви, дома на парите и финансовия живот,  от 14 до 25 януари, което изисква от вас да преразгледате множество финансови въпроси. Време е да подобрите бюджета си, да помислите за инвестиции, да се преквалифицирате, за да ви повишат, да проучите как да развиете хоби и т.н. Ще имате енергията и мотивацията да направите всички тези неща и в действителност (не само в главата си) но след ретроградната фаза на Меркурий. След това, от 25 януари до 3 февруари, Меркурий преминава във вашия знак, където последно е прекарал време между 13 декември и 2 януари. Всичко, което ви е хрумнало през това време, отново ще бъде на фокус, независимо дали това е са нови цели, приоритизиране на грижата за себе си, повишаване на самооценката чрез поставяне на нови граници или повече искреност към партньор, приятели или колеги.

Водолей

От 14 до 25 януари Меркурий ще бъде ретрограден във вашия знак и в 1-ия ви дом, дома на Аз-а, самооценката и мотивацията, подканяйки ви да преразгледате представата, която имате за себе си, и която има светът за вас. Дори да нямате огромен брой последователи в социалните мрежи, за които да се грижите и тревожите, този момент е свързан с размисъл върху това как вие и вашите идеи за голямата картина се възприемат от другите. Ако вашите автобиография, бизнес план или просто списъкът с мечти биха могли да се подобрят, сега е златен момент да осъществите това. А от 25 януари до 3-ти февруари, когато Меркурий се връща към вашия 12-ти дом, дома на духовността, съня и вярата, ще ви бъде особено сънливо, тихо време, което става само за медитация, водене на дневник и духовни занимания. Всичко това може да доведе до прозрения, които са от огромна полза за вас.

Риби 

От 14 до 25 януари обратният завой на Меркурий се случва първоначално във вашия личен 12-ти дом, дома на духовността, съня и вярата, което ще ви накара наистина да се потопите в своите сънища, интуиция и подсъзнание. Принудени сте да преразгледате трудна тема, която вие и вашият терапевт сте установили преди известно време. Добре е да започнете дневник за интензивни, ярки сънища, които сочат към незаздравена рана. Така или иначе, приоритизирането на вашата работата върху себе си и изцелението на травми е прекрасен начин да се възползвате максимално от този транзит. А след като Ретроградният Меркурий се премести във вашия 11-ти, дома на приятелствата и социалния живот, фокусът може да се измести към екипни проекти, които се нуждаят от преработка, повече яснота около дългосрочни желания и повторно свързване с приятели и колеги от миналото - имате възможност да ги опознаете по начин, по който не сте предполагали.

More Astro